Повеља општине Модрича постхумно додијељена генералу Новици Симићу

Повеља општине Модрича, највише признање ове локалне заједнице, постхумно је додијељена генералу Војске Републике Српске Новици Симићу,саопштено је из ове општине. Повеља ће бити додијељена породици генерала Симића на свечаној сједници Скупштине општине на Видовдан, 28. јуна када се обиљежава Дан општине. „Видовданска недјеља“, у којој ће грађани и руководство Модриче обиљежити Дан општине и […]

четвртак, јун 21, 2012 / 15:18

Повеља општине Модрича, највише признање ове локалне заједнице, постхумно је додијељена генералу Војске Републике Српске Новици Симићу,саопштено је из ове општине.

Повеља ће бити додијељена породици генерала Симића на свечаној сједници Скупштине општине на Видовдан, 28. јуна када се обиљежава Дан општине.

„Видовданска недјеља“, у којој ће грађани и руководство Модриче обиљежити Дан општине и ове године ће традиционално почети сутрашњим пријемом начелника Модриче Младена Крекића за представнике борачких организација.

Према програму који је усвојио Одбор за организацију прославе, у недјељу, 24. маја руководство Модриче и бројни грађани обиљежиће 20 година од пробоја коридора на Дугим Њивама.

У оквиру „Видовданске недјеље“ биће одржане бројне културне и спортске манифестације.

На Видовдан у свим православним храмовима у Модричи, биће служене литургије и парастоси погинулим борцима Републике Српске, а на споменицима погинулима у посљедњем отаџбинском рату биће положено цвијеће.Оставите одговор