Потврђено: Генерал Младић више није у бјекству!

Предсједник Србије Борис Тадић је на конференцији за новинаре потврдио да је јутрос у ухапшен Ратко Младић. Младић је ухапшен у селу Лазареву код Зрењанина, а крио се под именом Милорад Комадић. Предсједник Србије се обратио јавности и детаљно образложио све детаље везано за овај догађај. Тадић је честитао члановима Акционог тима и Националног савјета […]

четвртак, мај 26, 2011 / 12:13

Предсједник Србије Борис Тадић је на конференцији за новинаре потврдио да је јутрос у ухапшен Ратко Младић.

Младић је ухапшен у селу Лазареву код Зрењанина, а крио се под именом Милорад Комадић.

Предсједник Србије се обратио јавности и детаљно образложио све детаље везано за овај догађај.

Тадић је честитао члановима Акционог тима и Националног савјета за сарадњу са Хашким трибуналом који су, како је истако, "свакога дана и свакога часа предано радили".

"Показали смо да желимо у Европу и да желим да подигнемо свој кредибилитет у међународној јавности", рекао је Тадић и истакао да је од данас затворена једна страница историје и отворена нова.

Предсједник Србије истиче да сада имамо прилику да градимо нове односе у региону југоситочне Европе.

Детаље хапшења саопштиће представници Безбедносно-информативне агенције.

Медији, а прво хрватски Јутарњи лист, јутрос су јавили да је полиција саопштила да је ухапшен старији мушкарац који се представља као Милорад Комадић. Њему је узет ДНК узорак који је предат на анализу.

Како је речено у полицији, за потпуну провјеру ДНК-а анализе потребно је три дана.

Хапшење је услиједило послије анонимне дојаве да Комадић посједује документа са ознакама Ратка Младића, којем је и физички веома сличан. У акцију је укључено српско специјално тужилаштво.

Иначе, данас је на Брионима састанак на коме присуствују Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић и Серж Брамерц, главни тужилац хашког трибунала.

Брисел: То је потврда да Србија хоће у ЕУ

Европска комисија је саопштила да је хаошење Ратка Младића јасна потврда да Србија заиста жели да напредује на свом европском путу, саопштено је у Бриселу.

Вијест су прнијели сви свјетски медији и прије потврде, што је указивало на то да се она могла очекивати.0 КОМЕНТАРА

  1. zulkedin, 26.05.2011. 12:44:07
    Pa muslimani ne piju?Ili…?

    anja banja luka, 26.05.2011. 12:35:54
    Zasto je strasno ili neocekivano.Mene iznenadjuje kako se to nije dogodilo prije.Ovo meni samo govori da je “neko tamo“ na zapadu sravnava budzete za nekih poslednjih 20 godina.Sad usvajaju novi.

    “уколико се то испостави као тачно, за Европску комисију значи јасну потврду да Србија заиста жели да напредује на свом европском путу, саопштено је у Бриселу“

    Citaj;Ionako smo vas okupirali a napravili smo ikonu od koka kole,prvo je pokazali pa sakrili urodjenicima.
    Cuvali smo je sakrivenu 16 godina i onda smo pokazali bocu od koka-kole pred zaprepascenim urodjenicima.
    Sad madjionicar Adi je glavna faca,jer je pokazao urodjenicima ko je bos i ko je Isus i moze ciniti cuda.

  2. Рекох ја давно смо ми требали дићи зид на Дрини према Србији, па већи су нам они непријатељи него Хрватска и БиХ. Жао ми је тог народа тамо, имам доста фамилије и пријатеља тамо, јер сам живим на Дрини али од данас је Р. Србија за мене мртва. Каже Обилић на филму „Косовски бој“ „није Србија шака пиринча“, ма јесте и позобана је давних дана, а препоручујем Фронталу да сад почне одбројавати дан нестанка РС а не изградњу аутопута.

  3. Nije mi jasno zasto imate potrebu braniti nekoga ko je optuzen za ratni zlocin cak sto vise za najveci zlocin poslije Drugog sv rata, za genocid!

    Meni je drago sto niko od pripadnika mog naroda nije se skirvao od pravde vec cak sto vise sto su dobrovoljno isli pred sud da se brane!

    Ljudski je zeljeti da se procesuiraju svi zlocinci koji su bjegunci pred licem pravde.

    @srboslav

    Tebe je sramota sto si Srbin jer je uhapsen covjek optuzen za najstrasnije zlocine a nije te sramota sto je taj covjek u ime tvog naroda napravio GENOCID!!

    Cast izuzecima, indoktrinacija koja vam je oprala mozak i dovela do toga da imate potrebu braniti sve Srbe na svijetu pa cak i one optuzene za ratne zlocine kao i indoktrinacija koja je dovela do toga da je bitnije biti Srbin, bilo kakav nego biti covjek dovela je to toga da ste postali zaludjeni nacionalizmom i poptuno ludi!

  4. Тај човијек је бранио свој народ. Ја сам, наравно, ПОНОСАН што смо имали таквог генерала. И увијек ће бити наш ХЕРОЈ.

    Камо среће да је био и караџић (да није био шупак који воли лову) попут МЛАДИЋА, сада би била прелијепа СРПСКА.

  5. Србиславе, немој тако, ти треба да будеш поносан што си Србин и што си из РС, друга је ствар што су сви „Србијанци“ п…е па им је властити стомак пречи од брће. Ми смо урадили колико смо могли сад нам преостаје да се добро припремимо јер ће сад услиједити притисак свих наших непријатеља на нас овде а предводиће их сигурно Тадић, сад нам је потребно јединство свих политичара, да покажемо да је Младић уствари сваки Србин у РС и да би сви ми поступили као и он што је. Зар је требало да нам се понови Јасеновац, Јадовно, Бутмир…

  6. Управо сам чуо.
    Излазио сам из оп. сале и видио много пропуштених позива и то углавном од медија.
    Потребно је остати пристојан и не ширити безобразлуке и примитивизам по потралима.
    Иначе ни ово хапшење ништа неће промјенити у перцепцији , било нас Срба према рату или руководству Србије било других према Републици Српској и Србији.
    Република српска је ствар политичке воље Српског народа , борбе за опстанак и превенције новог геноцида над Србима.
    Ништа што се буде дешавало убудуће,то неће промјенити .
    Зато бих молио за пристојност.
    ПОЗДРАВ.

  7. Ко издао нашег Ђенерала, стигла га клетва Лазарева!
    Сјетимо се Његоша:

    У памет се добро Црногорци!
    А ко чиња бити ће најбољи;
    А ко изда онога те почне,
    свака му се сатвар скаменила!
    Бог велики и његова сила
    у њиву му сјеме скаменило,
    у жене му ђецу скаменио!
    Од њега се излегли губавци
    да их народ по прсту казује!
    Траг се грдни његов ископао
    како што је шареним коњима!
    У кућу му пушке не висило,
    главе мушке не копа од пушке;
    жељела му кућа мушке главе!
    Ко издао, браћо, те јунаке
    који почну на наше крвнике,
    спопала га брука Бранковића
    часне посте за пса испостио;
    гроб се његов на та’ свијет!
    Ко издао, браћо, те јунаке,
    не предава пуње ни проскуре,
    него пасју вјеру вјеровао;
    крвљу му се прелили бадњаци
    крвљу крсно име ославио,
    своју ђецу на њ печену ио;
    у помамни вјетар ударио,
    а у лик се манит обратио!
    ко издао, браћо, те јунаке,
    рђа му се на дом распртила;
    за његовим трагом покајнице
    све кукале до вијек лагале!

  8. @bokac

    Nece niko nikakav pritisak ciniti prema tebi osim ako nisi licno sprovodio djela zbog kojih je Mladic optuzen! Ovo je optuznica protiv njega a ne protiv Srpskog naroda jer narod ne moze biti kriv!

    Medjutim velicanje covjeka koji je optuzen za ratni zlocin, pogotovo genocid tebe stavlja na stranu zlocina i umjesto da se ogradite od zlocinaca vi ih velicate i na taj nacin nesvjesno (ili svjesno) sebe stavljate na stranu zlocina

    „Зар је требало да нам се понови Јасеновац, Јадовно, Бутмир..“

    Ne mozes ti praviti genocid na drugim narodom samo zato sto mislis da bi oni to tebi uradili. ne mogu ja tebe ubiti jer bi vjerovatno ti meni to uradio. ISto tako ne moze neko u buducnosti od Bosnjaka praviti genocid nad Srbima jer su to Srbi uradili u Srebrenici. to je buraz ZLOCIN.

    Na zalost po vecini vas to je herojsko djelo!
    SRAMOTA!!!

  9. Нисам спроводио ја него мој отац и ја сам на то поносан. Шта је требао, после стрељања његових и мојих пет најближих чланоца породице а око двадесет шире од стране „ханџар дивизије“, после крвавог Божића у Братунцу тј. Кравици, да чека да и њега а притом и мене исто тако побију е мој rixadu, немој да си толико наиван, какав црни геноцид…

  10. @bokoca
    Hoces da kazes da je tvoj otac sprovodio naredjenja ratka Mladica u Srebrenici tj ubijao 8 000 ljudi u Srebrenci???

    „мој rixadu, немој да си толико наиван, какав црни геноцид“

    Mozda nisi u toku ili ti ne daju da slusas ista drugo od Srpskih medija ali zlocin u Srebrenici je okarakterisan i definisan te presudjen kao genocid!

    Ako je tvoj otac ucestvovao u tome onda ja nemam sa tobom sta pricati. Ja sam ucestvovao u ratu i nisam niejdnog civila ili razoruzanog vojnika udario a kamoli nesto gore uradio niti je iko ikada takvo naredjenje meni izdao.

    A po tvojoj logici mogao sam ga ubiti i onda se pravdati riejcima „da nisam ja njega zaklo on bi mene zaklo ko one u Srebrenici“ Ja nisam to radio zato sto je to zlocin a ja nisam zlocinac!!! Svi oni koji jesu to radili Srbima isto su zlocinci ali razlika izmedju mene i tebe je ta sto ja osudjem zlocin dok ti branis zlocince!

  11. Е брате, мисли ти шта хоћеш али не можеш некога у нешта убједити гдје ниси био присутан. Није био никада у Сребреници али ја тебе питам како би ти поступио да видиш некога из своје фамилије мртвог или одсјечене главе. Мој отац је часно ратовао, никог није убио и свјестан је свих манипулација које се воде што се тиче Младића, Сарајева, Сребренице…

    А то што овај суд пресуђује или нека међународна институција нкада неће бити валидна јер их демантује број жртава у Сребреници а поготово српских, број српских жртава у Сарајеву, који је петоструко већи од Сребренице, број српских жртава у Сијековцу, Бос. Крајини а уосталом зна се како те организације раде кад један монструм Орић излази из тог затвора или да нема доказа за Дудаковића, Дивјака, Ганића а нико ме неће убједити да су они невини. Само ми нађи и један доказ да је нпр. Младић крив а да ова тројица нису.Али ми смо давно постали свјесни да је сваки српски политичар у БиХ крив само зато што каже да РС не смије доћи у питање, као што данас можемо видјети како се покушава смјестити Додику а прије Плавшићки, Крајишнику, Шаровићу па и Чавићу.

  12. Stvar je zapravo praktične prirode. Nije se više moglo čekati… ili u zemlju ili u Hag. Sumnjam da će hapšenje Ratka Mladića imati političke posljedice a ako ih bude imalo one će biti pozitivne za Srpsku i Srbiju – jedna velika hipoteka je istekla, više ne vrijedi.

    Tačno je da će se jalija i mahala radovati i talambusati u talambusane, ali osim mamurluka – od talambusanja nikakve vajde biti neće. Nadam se da u Beogradu neće pasti krvi povodom hapšenja, nadam se da će omladina ostati mirna. Ratku Mladiću treba pružiti svu institucionalnu podršku, pomoći mu u odbrani i dobrijenijeti utvrđivanju pune istine o ratu i ratnim stradanjima.

  13. Е мој докторе, чиме да превентирамо нови геноцид кад смо сву муницију потрошили шенлучећи за празнике?
    Оног тренутка кад геополитички интереси елите која влада свијетом одлуче да је потребно истрјебљење српског народа са ових простора то ће се и десити. Једноставно, немамо се чиме бранити. Тиме ће њихов вишевјековни пројекат бити свршен.
    http://www.facebook.com/pages/AirSoft-Team-Bu%C5%BEim-Crna-Munja/149687948435275

  14. ex-1978, 26.05.2011. 14:32:33
    Istog sam misljenja.Euforija ce trajati mozda jos koji sat i to je sve.Jedini razlog sto se ja ne radujem je iskljucivo taj,sto su njihovi zlocinci,poput Dudakovica i slicnih slobodni.
    Mladic snosi dio odgovornosti za ratni zlocin koji je pocinio u Srebrenici,krsenjem Zenevske konvencije i morao je kad,tad odgovarati za njega.

    бокац, 26.05.2011. 13:28:29
    Ne vidim razlog zasto bi neko odbrojavao dane Republike Srpske.Mozda nekome moze pasti napamet da ukine Srpski narod.(nebi bio prvi pokusaj,jeli tako?)
    Osim toga,Mladic nije donio slobodu Srbima zapadno od Drine.Slobodu je donio slobodarski duh koji ne priznaje silu i nepravdu a to nam niko nikakvim dekretom niko ne moze uzeti.
    Osim toga,nisam vidio nista novo,vezano za Srbe preko Drine.Srbija je samo nastavila svoju anti-Srpsku politiku.
    Narod Srbije(cast izuzecima),nije bio uz nas.
    Zatim,blokada na Drini i jos mnogo prljavstina koje sunam podmetali.Meni licno je odavno jasno da pravi Srbi ionako zive na potezu,juzno od Save pa tamo negdje do Uzica.
    Beograd je ionako odavno prolupao ,kao i pojas juzno od BG.
    Nas su jedino podrzali nasi kolonisti iz Vojvodine i hvala im za ono brasno.
    Mi nemamo alternativu osim Srpske i ovako i onako.

    I na kraju,da ponovim…nije li cudno cekanje 16 godina?

  15. Бојан Нишевић, 26.05.2011. 14:57:33
    Ne bih se slozio da ce biti ista od toga.
    Ovo se i radi u cilju “smirivanja BH lobija“.
    Nesto poput farse u sjadinjenim drzavama kad su nastimali prvog i poslednjeg obojenog predsjednika.
    Mislim da EU kupuje vrijeme a osim otga ima se zuri i da zatvore Hag,jer kosta mnogo a nista nije dokazao.

  16. Србослав, 26.05.2011. 13:31:52
    zulkedin, 26.05.2011. 13:40:07

    Фронтал.РС је поратал са великом посјећеношћу и широким кругом публике, те себи не може допустити такво изражавање. Молимо Вас да се суздржите од простачења и говора мржње, јер ћемо Вас у супротном морати санкционисати.

    Унапријед хвала и ГУГЛАЈТЕ ЋИРИЛИЦОМ!

  17. Жао ми је Младића, душа ми крвари за њим. Осјећам се попишано. Једини је био честити у мору прљавштине. Оно што му замјерам јесте што НИЈЕ 1993 УБИО пса Караџића (за неупућене Караџић је исценирао онај септембар 1993.). Имао је прилику Младић а није је искористио.

    Оно што је сигурно издале су га обавјештајне службе.

    Али нека, сигуран сам у једно да неће ни Тадићево до вијека, а ни Додиково.

    Нека Господ буде милостив према њима!

  18. Жао ми је генарала Младића. Жао ми некако моје баке која је мајка погинулог борца, момка који је имао само 19 година када је страдао. Мислим да је њима најтеже, видим по њој, као и вама којима је био командант!

    Од квислиншког режима у Србији се свакако ништа друго није могло очекивати! Прича о ЕУ…, не знам да ли неко нормалан вјерује у тако нешто. ЕУ се распада, банкротира једна по једна земља, говор Бориса Тадића је биједан.

    Искрено се надам да ће наша власт демантовати сумње да је и она квислиншка. Ако жели да то уради… након овога данас, МОРА све ресурсе, логистичке, материјалне, стручне и сваке друге да усмјери у организовање одбране генерала Младића, али и осталих. Он је сигурно симбол одбране српског народа на овим просторима и један од најзаслужнијих за то што нисмо доживјели судбину од прије пар деценија, или је нисмо доживјели у оној мјери. То би требало да буде национално питање бр. 1. Вријеме је да Република Српска почне озбиљно да се понаша и да почне да штити свје грађане. Не живим у заблуди да Трибунал у Хагу није политичка институција, али мислим да може нешто да се промијени. Нисмо ових дана причали о демографу Пашалићу који је успио да за кратко вријеме уради нешто. Ако се уозбиљимо… из овога данас чак може да изађе и нешто добро!

  19. @bokac
    hvala Bogu pa mi u ratu nije niko poginuo, bilo je ranjenih ali ne i poginulih. Iskren da budem ne znam, mozda bi se osvetio nekom Srbinu, nekom zarobljeniku, imao sam prilike nesto tako u raditi ali nisam nikada i zato sam ponosan!

    U toku rata cuo sam price da su pojedinci se tako osvecivali Srbima nakon sto im neko pogine od granata koje su padale po gradu. Danas poslije toliko godina znam da su neki takvi i uhapseni zbog ubijanja Srpskih civila i da budem iskren nije mi zao tih ljudi, nek im se sudi i nek odgovaraju za svoja djela tokom rata. Iako su to pojedinacni slucajevi, osvetnicki jer znam da ja kao vojnik nikad nisam dobio naraedjenje da nekog civilla ili ratnog zarobljenika ubijem a sa druge strane ti branis udruzeni zlocinacki poduhvat jer genocid ne moze biti pjedinacan nego samo rganiziran zlocin. Isto tako mozda ne znas ali pojam sekundarnih i tercijarnih grobnica se prvi put u definici spominje u ovom ratu a njeni tvorci su Srbi koji su premjestali mrtve iz masovnih grobnica u cilju zataskavanja i prikrivanja zlocina. Za takvo nesto ti trebaju bageri, kamioni, ljudstvo…. To je organizrani zlocin i ti to branis, iako ce u istoriji ostati upamcen novi pojam a tu se sekundarne i tercijarne grobnice, pojam kojeg su definisali Srpski zlocinci u ovom ratu!

    Meni je drago sto mogu mirne duse spavati jer nisam radio zlocine! Jedino sto sam radio jeste uzimao hranu ako naidjem na nju u napustenim kucama! Bilo je casnih ljudi na obje strane, mogso bih ti pricati o tome ali to nije tema ali bitno je napomenuti jer narod ne moze biti zlociacki nego samo pojedinci.

    Poenta je sto ja ne zalim ljude koji su se borili na mojoj strani a cinili zlocine a ti branis ljude koji su cinili zlocine. To je ta razlika ali velika razlika. To je razlika izmedju covjeka i necovjeka! Ko je god cinio zlocine nek odgovara. Po tebi nije tako!

  20. @bokac

    „А то што овај суд пресуђује или нека међународна институција нкада неће бити валидна јер их демантује број жртава у Сребреници а поготово српских, број српских жртава у Сарајеву, који је петоструко већи од Сребренице,“

    Otkud ti tako netacne informacije. Izgleda da ti nisu sapostili da oni koji su sirili takve lazi su pobijeni argunetmovano na svim sudovima.

    Mozda nisi cuo ali RTS se neki dan izvinio zbog svojih lazi koje je saopstavao tokom rata

  21. @Anja , jel ti žao srebreničkih majki čije je sinove pobio mladić , jesil ikad pokušala ( a tebi je to teško ) zamislit kako se one osjećaju. Možeš li to u svojoj ženskoj glavi zamislit. Ti sutra treba da budeš majka (ako već nisi , neznam )i kakva je onda tvoja genetika kad ti kao žensko žališ mladića … Hajd srboslav , hajd budha , pa oni su ko muškarčine pa brane nešto al tebe ne mogu skontat . U stvari tebe ne može niko skontat jer ti si jedna stvarno malo je reć retardirana osoba , ta bolest još nije ni izmišljena koju ti imaš…

  22. Није могло проћи ово хапшење без сагласности политичког врха Републике Српске, не треба гајити неке лажне илузије.

    Све ми се ово гади, ово је чиста ИЗДАЈА властитог народа. Јуче донесена деклерација о геноциду над Србима а данас Борис Тадић даде Младића.

    Питам ко је тај човјек и ко су људи око њега? Сигуран сам да Срби нису.

    Оно што не знам ко су они, ко их је довео, за чије интересе раде, које су националности.

    Борис Тадић – мајка му је наводно из Францетића (српски кољачи у II свјетском рату), отац убаш.

    Бог драги не зна ко су…

  23. zulkedin, 26.05.2011. 17:20:16 [5777]

    Није ми жао сребреничких мајки, ништа мање нису страдали СРПСКИ синови од стране НАСЕРА ОРИЋА. Нико од ВАС не прича о српским мајкама које су изгубиле синове код Сребренице. И Шта сад?

    Младић нас је спасио од таквих као ти и теби сличнима. Слава је његова, а ти си само још један испрдак српског шљама. Знамо ми јако добро ко сте ви и шта желите.

  24. rixadu, 26.05.2011. 17:11:33
    Opet masis rixi,opet masis.
    Ovdje se radi o propagandi,koja je stizala sa zapada svih ovih godina i svi koji reaguju emotivno su zrtve te propagande.Zapad je smisljeno od pojedinaca pravio toboznje heroje i mucenike.Cekali su da situacija sazre oklijevali godinama i ,cudna mi cuda,napravise farsu po holivudskom scenariju.
    Znali su i oni ,kao i rezim u BG,ne samo tacnu adresu,nego i broj telefona doticnih.
    Sav cirkus ima za cilj pokazivanje toboznje “bozije promisli“,novog velikog poretka,medjutim,sve je toliko providno,tako da ne bih trosio vrijeme na poducavanje istorijata divljeg zapada i njihovih “dilova“ sa Mohikancima,Apacima,Sijuksima itd…
    Boris nejaki ,kao i mnogi zitelji Srbije su imali davnu zelju za tim,medjutim nije dobio zeleno svjetlo.
    Tadic je izmijenio ocito strukturu RTS-a i nastavlja politiku izvinjavanja,medjutim na srecu(kazem na srecu),Evropa prolazi kroz teska vremena(jos jednom na srecu) i nema vremena ni novaca za finalnu okupaciju Srbije.
    Mislim da sad na red dolaze poglavice Seminola i Komanca,pa rixi,pripremi se na iznenadjenja.
    Naravno sacekace se neko vrijeme da Komanci ispiju vatrenu vodu prvo i proslave hvatanje poglavica neprijateljskih Sijuksa.
    Otreznjenje ce biti mucno rix.

    Sto se tice stare Srpske tradicije.Mene iznenadjuje cinjenica da se ovdje neko necim iznednadjuje;
    Evo redosljeda;
    Murat,

    Karadjordje,

    Milan Obrenovic,

    Franc Ferdinand,

    Stjepan Radic,

    Draza Mihajlovic,

    Aleksandar Rankovic,

    Slobodan Milosevic

    Zoran Djindjic

    Radovan Karadzic

    Pitanje za Frontalovce!
    Sta je zajednicko ovim imenima?B-)
    A sta razlicito?

  25. @buddha
    mi zelimo pravdu za sve zlocince bez obzira iz kojeg naroda dolazili.

    Te floskule „mi znamo sta vi hocete“ ne mogu biti opravdanje ni za jedan zlocin a kamo li GENOCID u Srebrenici.

    Hvala Bogu pa u mom narodu nije bilo bjegunaca niti sam ikad se doveo u situaciju da branim nekog optuzenog za ratni zlocin! Sam bih se sebe stidio. Ovako se vi ne stidide ali jos vecu sramotu pravite u ocima cijelog svijeta!

  26. rixadu, јели ти то мене хоћеш да насмијеш, какав РТС, какви судови, па и ти сам знаш око чега се водила дебата неки дан, зашто смо хтјели референдум спровести, ради минарета је ли. Кад ће одговарати они који су спровели злочин на Србима, немој да скречеш с теме? Насер Орић, Ејуп Ганић, Јован Дивјак, Атиф Дудаковић… то је само мали број оних који би требали одговарати а што је најважније све њихове наредбе су похваћане на радио везама. Пусти ти сад пропале институције Србије, ако важе за Србију овде не важе и нисмо дужни да их поштујемо јер су засноване на политичкој бази као и судство у тужитељство БиХ што је засновано само на осуђивању Срба.

  27. rixadu, 26.05.2011. 17:35:57 [5783]
    Твоји преци су своју вјеру продали за пар квадрата земље, успут су остали без пар центиметара коже са полног органа. Суштина је да ви сте нико и ништа, не знате коме припадате, дупе окрећете оном ко има већи полни орган то сте ви.

  28. @bokac

    Ja govorim o sudu u Hagu, medjunarodnom sudu u Srazburu koji su presudili odnosno potvrdili GENOCID, kao i o sudu u Beogradu koji je oslobodio Iliju Jurisica i vratio postupak na pocetak jer su se dokazi svodili na lazi i obmane!

    Pa valjda si dovoljno pametan da zakljucis na osnovu ovih sudova ko laze i koje lagao a ko ne…. ili mozes reci da je to sve jedna velika urota cijelog svijeta uperena protiv Srba jer cijeli svijet mrzi Srbe i da je to sve farsa – to sam vec cuo par puta!

    Vidim sad vam nevalja ni Srbija, vasa ko fol matica pa neko spomenu da je najbolje da dignete zid na Drini, po vama bi najbolje bilo da dginete i zid i bodljikavu zicu oko cijele RS jer vam niko ne valja!

    Ne bi me iznenadilo da sad Dodik hoce sprovesti referendum o validnosti suda u Hagu, Strasburu i Beogradu. Ma moze on sprovesti i refrendum i o pitanju da li se Srbi slazu i priznaju hapsenje Ratka Mladica, i onako mu se rijec referendum izlizala.

    Na dalje, jel ti znas da ce svi dokazi, presude kao i ostali materijali nakon zatvatanja suda biti dostupni Istoricarima, publicistima i da ce se koristiti za pisanje oficijelnih knjiga. Znaci nema vise istorije na osnovu predavanja predaka, legendi ili pjesmica!

    @Jahac

    Negdje gore si napisao da su neki zlocinci iz reda Bosnjaka slobodni!? Aj molim te prestani lagati jer nema zlocinca koji je optuzen a da je u bjegstvu, Cak sto vise, svi optuzenici iz reda mog naroda su se dobrovoljno priajvljivali i na to sam ponosan, a pola vasih se sakrivalo po manastirima i sumama i vi ste jos ponosni na to!

  29. @buddha

    „Твоји преци су своју вјеру продали за пар квадрата земље, успут су остали без пар центиметара коже са полног органа. Суштина је да ви сте нико и ништа, не знате коме припадате, дупе окрећете оном ко има већи полни орган то сте ви.“

    Taj tvoj stav, samo malo izmjenjen su imali i nacisti prema Jevrejima i napravise genocid nad njima. Evo nakon 40 godina od holokausta ti i tvoji istomisljenici ponoviste GENOCID!

  30. rixadu, 26.05.2011. 17:54:16 [5791]

    Шта ти лупеташ мајмуне? Ти немаш појма ко је био ко у II свјетском рату. Мени те подвале не можеш продати. Шта ти је био дјед, ах, да, па и ја сам смијешан па зна се шта је био ТВОЈ ДЈЕД – ДОРАДНИК НДХ режима!

    Мрш псино!

  31. ANJA
    Svi srbi treba da žale mladića, ne samo oni koji su ga poznavali već i oni koji tad nisu ni bili rodjeni pa tako i ti.Čovjek nam je dao državu a mi je nažalost prepustili SNSD i sad imamo šta imamo.

    A svi vi što kukakate za srebrenicom da vam kažem da ste dobro i prošli koliko ste zaslužili, poraženi sten vojnički i pušite sa svojim srebrenicom.
    Ima još MLADIĆA!

  32. rixadu, 26.05.2011. 17:52:01
    Taman ostavim komentar i …potvrda mojeg razmisljanja.
    Slutis itekako.Nije zlato sve sto sija.
    Haag je ionako pred zatvaranjem a neefikasnost je vise puta ukazana u samim stabovima cetvrtog rajha.
    Medjutim,mora se zbrda,zdola zakljuciti ta eksperimantalna prica sa osnovnim elementima iliti razlozima otvaranja “sezone lova na Srbe“.
    To sto ti jos ne vidis sumu,vidjeces ima vremena.

  33. Ti sudovi nisu potvrdili nikakav genocid nemoj da iskrivljuješ, kod njih je to još uvijek zločinački poduhvat, reci mi ti ko je osuđen kod njih na genocid. Samo te pitam, ko će odgovarati za zločine nad Srbima, nemoj se praviti da ne vidiš ovo pitanje ili ti zločini, kojim se ponosila ABiH (Od Kravice do Krajine) na čelu sa svom svotom iz Afrike, ne postoje, iako su video argumentovani. Srbija kao država uvijek će biti i ostati naša matica i ne vidim u tome šta je sporno, to što sada njom vladaju neki degenerici ne znači da i cijeli narod misli tako. Mislim da je svima nama ovde jasno da je za vijek vijekova ova vlast potpisala svoju kapitulaciju. Da ja sam napisao da treba postaviti zid na Drini, da, i trebalo bi razmisliti o tome samo što ti ne kontaš u kom pogledu bi to trebalo uraditi. I nama ne treba ni Cerić ni Zukorlić da pišu istoriju, svaka srpska kuća zna svoje predke i svoju istoriju za razliku od vas koji i ne znate šta ste, malo tamo malo vamo, razmislite malo o prezimenima ništa više. I uostalom kome se ja ispovjedam, nekom predku fašiste ili naciste, zavisi u koje je vrijeme bila koja vojska, koji sad glumi malo neku žrtvu nekog navodnog genocida, pitajte malo Jevreje šta misle o tome, mislim da vam je sve rečeno kad je Vlada Izraela javno napal Silajdžića da navodni genocid i još neke zločine poredi sa zločlinima iz DSR.

  34. rixadu, 26.05.2011. 17:56:43
    Vrijeme ce pokazati sve,mozda prije negoli se nadas.
    Vas problem i jeste taj sto volju jednog naroda pokusavate pojednostaviti nekakvim Ratkom,Radovanom i slicno.
    Ako vi trajete 500 godina,mi smo se i Rimu zamjerili.
    Sta ti mislis cije je ideja “remetilacki faktor“/oznacavajuci sve one koji su se puprotstavljali tiraniji u poslednjih par milenija.
    Ustaska ili Hrvatska,sigurno nije.
    To je mnogo,mnogo starije.Jednog dana ces mozda cak i ti shvatiti,na dobrom si putu.

  35. @bokac

    Nisi u pravu evo ti dokaz:

    http://www.haguejusticeportal.net/eCache/DEF/6/032.html

    On 10 June 2010 Vujadin Popovic was convicted of genocide, extermination, murder and persecution and sentenced to life imprisonment.

    „convicted of genocide“- osudjen za genocid.

    Ili se nisi htio informisati ili ti neko precutio presudu za genocid, prva presuda za genocid poslije Drugog Sv rata!

    Ima ih jos….. googlaj Ljubisa Beara

  36. @jahac

    Ej zaboli me za rimsko casrvo, remetilacki fakor i ostale gluposti koje nemaju veze sa ovim. Nista od toga ne moze opravdati genocid. Uhapsen je Ratko Mladic koje se trazi za taj zlocin i koje je izbjegavao pravdu 15 godina! To je poenta i tema dana a ne rimljani, manastiri, pjesmice….

    Niko ne positovjecuje Srpski narod sa zlocincima poput Mladica ali vi koji branite Mladica ovdje sami se nesvjesno stavljate na stranu zlocinaca i tako se sami poistovjecute sa Ratkom i Radovanom i ostalim olosem.

    Zbogom

  37. @rixadu
    Ја колико знам Љубиши Беари се још суди, за овог нисам чуо, чуди ме како то да нисам видио на сајту ријасета пошто се они подобније баве том темом, ипак, сем њега колико сам сада могао пронаћи нико још није осуђен на ту казну. То толико није битно, милион Срба је страдало у ДСР и не треба никакав доказ па да се гледа јели геноцид или није, јер то дође само од себе, само не знам шта сте ви запјенили толико с том оптужницом, ваљда сте свјесни ако само мало престанете с тим да ће сви то заборавити. Сутра, кад прође 100 година ни један странац неће ни знати за ту Сребреницу као што ни сада не знају али ето понекад је спомену тек да оправдају оне Алијне паре што су добијали за пропаганду, а ја изгледа остах без свог одговора ко је крив за страдање Срба. И нешто се овде свјесно избјегава речи, како то да су скоро сви злочини над Србима почињени на почетку рата, како то да неко од Бошњака тада није страдао него скоро све на крају рата, освета шта ли већ, као што рекох у горе ранијим коментарима, тешко је видјети дјете без главе и тешко да тада неки отац није отишао у освету, није оправдање али није ни за осуду, као да су знали да данас за те злочине неће бити нико осуђен.

  38. rixadu, 26.05.2011. 18:15:55
    Ima itekako,Srbine islamske vjeroispovjesti.
    Vidim da shvatas polako poentu.
    Shvatices mozda i ti jednog dana pred sudnji cas,da je zivot protracen u slijepom vjerovanju u iskonsko zlo zvano izvjestaceni sistem drustvenih normi.
    Eto cemu robujete.Klanjate sili i “normama“,prezirete slobodu i sve ono sto vas podsjeca na to.
    Ako si vjernik,mozda ces jos lakse shvatiti moje rijeci.
    Postoji samo jedna sila i ta sila je u samom covjeku.
    Ta sila ne priznaje normative i izvjestacene standarde ponasanja.Ta sila ne priznaje silu covjeka pretvorenog u demona poredaka.Ta sila odasijava istinom i slobodom i jednim jedinim razlogom covjekova postojanja.
    Taj razlog je ljubav rixi.Nema ljubavi bez slobodne duse.

  39. buddha, 26.05.2011. 16:05:42
    „Жао ми је Младића, душа ми крвари за њим. Осјећам се попишано. Једини је био честити у мору прљавштине. Оно што му замјерам јесте што НИЈЕ 1993 УБИО пса Караџића (за неупућене Караџић је исценирао онај септембар 1993.). Имао је прилику Младић а није је искористио.“

    ПОТПИСУЈЕМ.

    Сада је жалосно што пси муслимани, сдс-овци, хрвати и снсд-овци прослављају овај трагичан догађај за српски народ.
    Младић је имао пар грешака и то га је, нажалост, скупо коштало. Требао је убити џукелу караџића и није требао повући војску из Сарајева 93. када су потурице нагулиле из града. И требао је рат завршити за мјесец дана.

  40. @bokac

    Opet grjesis evo ti presuda i Beari

    http://www.haguejusticeportal.net/eCache/DEF/5/998.html

    „On 10 June 2010 Ljubisa Beara was found guilty by the Trial Chamber, on the basis of individual criminal responsibility, of genocide, crimes against humanity, violations of laws or customs of war and was convicted to life imprisonment.“

    Kao sto vidis pored genocida optuzen je za jos nekoliko vrsta ratnih zlocina!

    @jahac
    tema je haspenje Ratka Mladica zbog optuzbe za genocid a nije tema kvaziistorijska predavanja. Jos malo pa ces mi reci da je majmun koji je evoluirao u covjeka zapravo bio Srbin

    to tvoje nazivanje mene „Srbinom islamske veroispovjesti“ je tako jadno da nemas pojma. Ja tebe necu zvati nikad drugacije osim Srbinom osim ako mi ti ne kazes da zelis drugacije!

  41. @Србослав, говори у своје име, ја кажем отворено, јесам снсд-еовац али не видим зашто би славио овај дан, па читав је мој град у СНСД-у а ено већ је улица пуна од људи који су дошли да искажу свој бијес због Тадића и његових марифетлука. То што је власт РС приморана да признаје такве ствари то је све ствар морала и принципа, сви смо свјесни шта би им било или било коме да другачије поступе. Шта је урадио Чавић кад је признао Сребреницу, је ли и то фино, није, али то је данашња власт, обичне људе нико и не пита ни за шта. Мислиш ли да би било која друга власт другачије поступила, не би сигурно, лако је из опозиције говорити то не ваља али и они би поступили исто.

  42. бокац, 26.05.2011. 18:40:36

    http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=26&nav_category=64&nav_id=514654

    Ма је*о вам ја ма*ер, почевши од вашег шефа-волоње.

    Третирам вас у истом кошу као и ове што сам навео у претходном коментару (част малобројним изузецима, којих има свугдје).

  43. @Србослав, говори у своје име, ја кажем отворено, јесам снсд-еовац али не видим зашто би славио овај дан, па читав је мој град у СНСД-у а ено већ је улица пуна од људи који су дошли да искажу свој бијес због Тадића и његових марифетлука. То што је власт РС приморана да признаје такве ствари то је све ствар морала и принципа, сви смо свјесни шта би им било или било коме да другачије поступе. Шта је урадио Чавић кад је признао Сребреницу, је ли и то фино, није, али то је данашња власт, обичне људе нико и не пита ни за шта. Мислиш ли да би било која друга власт другачије поступила, не би сигурно, лако је из опозиције говорити то не ваља али и они би поступили исто.

  44. rixadu, 26.05.2011. 18:39:07
    Vas stid porijekla vas vodi u beznadje ali zasto ja tebi da pomazem,kad malo bolje razmislim?
    Kad ti na lijep nacin ukazujem na zablude kojima si ocito zatrovan,reagiras veoma negativno.
    Sav zi zaokupiran jednim dogadjajem,cija senzacionalnost ce trajati par sati ili mozda u najgorem slucaju par dana.
    Evo kazu,pitanje je dali ce covjek prezivjeti,posto je imao bezbroj mozdanih i srcanih udara.
    U losijem je stanju od Artukovica,koji se ukazao pred “svitanje Hrvatske zore“.
    Sta ti mislis da se desilo?Haski sud koji je toliko iskompromitovan ce zbrljati nekakvu otuznicu za krsenje Zenevske konvencije i sta s tim?
    Budi malo realan.Pomazem ti samo zatto sto si odan ovom portalu i ja sam te naucio mnogo toga o tvojim korijenima.
    Nista se nije dogodilo sto bi(bar kod mene)izazvalo bilo kakvo cudjenje.Plitko je to razmisljanje,ocekivao sam malo vise trezvenosti bar od tebe.
    Zalis se nesto kad te napada Bozo ili SPO a ne mozes razgovarati samnom ,kao najvjerovatnije najblazom mogucom i kompromisnom strujom koja postoji mozda danas u Srpskom narodu.

  45. бокац, 26.05.2011. 18:49:38 [5810]
    „@Србослав, говори у своје име, ја кажем отворено, јесам снсд-еовац али не видим зашто би славио овај дан, па читав је мој град у СНСД-у а ено већ је улица пуна од људи који су дошли да искажу свој бијес због Тадића и његових марифетлука.“

    А Тадић је КУМ са шефом ваше партије. Из исте су кухиње!

  46. Ма нека је,свјестан сам ја тога,ја знам шта мисле људи у мом крају и они због којих сам гласао и због којих сам у тој партији, а знам сигурно шта мисле о свему овоме и управо сам цијели дан са њима на вези и у контакту. Као што рекох свака власт би поступила исто а свјдоци смо свега шта се дешавало од настанка РС па до данас и на шта су наше власти пристајале.Мислим да је ово онај случај када све лоше повезујемо са Додиком иако никакве везе он с тим нема али нема везе, и ја бих сад могао речи да је СДС крив што се повезивао са ДСС који је додатно припомогао да овај Тадићи данас влада, али то су глупости.

  47. @jahac

    „Budi malo realan.Pomazem ti samo zatto sto si odan ovom portalu i ja sam te naucio mnogo toga o tvojim korijenima.“
    hahahaha. nemoj molim te uciti me mojim korijenima kao sto je Mladic ucio one u Srebrenici!

    Mislim da je vrijeme da prestanes biti rob Srspkog kvazistorijskog predavanja i mitologije kojom pousakvas mene podojiti. Nesto slicno nije proslo ni nacistima pa nece ni vama.
    Tironiziranje, ubijanje, vridjanje, mrznja usmjerena prema drugom narodu, negiranje njihovog postojnja su stvari koje ti mene ucis ovdje a koja su polsjedica Srpske mitomanije. kao sto rekoh nije ni nacistima proslo pa nece ni tebi.

    Ako te zanima prava istina a ne mitomanija kojoj si izlozen okreni CNN ako vec nisi do sada ili bilo koju stranu tv kucu a ne Srspku propagandu pa ces vidjeti koliko se stavovi svijeta razlikuju od tvojih. Pitaj se kako je moguce da sudovi govore jedno, svijet izvjestava jedno a samo srbi vjeruju u nesto drugo. Mozda ti je srpska mitomanija indoktrinirala u glavu da je to zato sto cijeli svijet mrzi Srbe i da se svijet urotio protiv Srba ali tu ja tebi ne mogu pomoci. Ti imas svoju istinu koja je cista suprotnost od svijetske, ZVANICNE istine i istorije!

    Ode ja gledati CNN i BBC a ti gledaj RTRS, ne mozes vise ni RTS gledati:)….. nakon sto su se izvinili za lazi kojim si bio izlozen jer su prestali odrzavati lazi koje su tebe indoktrinirale!

  48. Тадићу љага са српског народа ће се скинути оног тренутка кад ти више не будеш предсједник.
    Сада очекујем хапшење Ганића, Дивијака, Орића. Дудаковића и свих осталих ратних злочинаца који су одговорни за злочине над србима.

  49. @jahac
    cijeli svijet bruji kako je uhapsen covjek optuzen za genocid, najveci zlocin poslije Drugog sv rata a ti drzis predavanja ovdje o istoriji.

    Isto kao kad bi sad nekog nacistu slusao koji bi mi pricao da su za holokaust zapravo krivi jevreji i da bi oni to uradili nijemcima da nisu njima nijemci!

    Bolesni su ti stavovi brate al tesko:)

    Meni da 5 ljudi kaze lezi valjaj se ja bi reako jes tako a tebi cijeli svijet govori a ti opet mislis da to tebe cijeli svijet i svi sudovi sivjeta tebe mrze pa je to tako:)

    Indoktrinacija je jako opasna a ti mi to upravo potvrdjujes!

  50. „Предсједник Србије истиче да сада имамо прилику да градимо нове односе у региону југоисточне Европе.“

    Нове односе ћемо градити у региону југоисточне Европе, уз чињеницу да се Насер Орић, Атиф Дудаковић, Харадинај, Ејуп Ганић налазе на слободи. Овим људима је указано да могу некажњено и убудуће радити злочине над Србима.
    Ако је неки Србин био осумњичен за ратне злочине или профитерство, онда је Србија требала да му суди, поштено и непристрасно, па ако је крив, нека одговара. У овом случају се ради о издаји, јер Срби своје сународнике изручују онима који су ослободили Харадинаја и Орића, који никад нису процесуирали Изетбеговића, Туђмана, Дудаковића, Тачија,… Надајмо се да ће након одласка Тадића и других жутаћа с власти, Србија добити народну власт, која Тадића неће изручити никоме, већ ће му у Београду судити за ВЕЛЕИЗДАЈУ. При томе не мислим на ову данашњу издају. За њу нека га Бог пита, већ за економску велеиздају, да упропаштавање економије, криминалне приватизације, за довођење народа у дужничко ропство.

    Народ Србије нема везе с овим и ирационална је мржња према Србији на основу пар појединаца на челу државе. Чињеница је да бар 30% грађана Србије подржава ово хапшење, али већина ипак не. Не заборавите да чак и Милорад Додик има огромну популарност у Србији, као неко за кога сматрају да се бори за српски народ. Ратко Младић је сигурно популарнији од Милорада Додика. Један смо народ и не требају нам никакве подјеле. Требају нам привредна и културна сарадња, нови мостови на Дрини, који ће нас везати.

    Ружно је да неки о којима имам позитивно мишљење овдје жале зашто Србин на Србина није дигао руку. Зар нам није доста братоубилаштва у историји? Ако је Караџић имао неке гријехове, требао му је овај народ и судити за то, а никако да се предаје непријатељу.

    Чуо сам изјаве политичких лидера из Републике Српске и са жалошћу констатујем да сам закључио да би учинили исто што и Борис Тадић. Није битно да ли за ратне злочине или нешто друго, али су индиректно поручили да се мора попустити под јаким притисцима са Запада. Од мене никад неће добити глас!

  51. Мислим да је вријеме да погледамо истини у очи и да схватимо да је Младић посјечни комунистички официрчић, нарцисоидан, самољубив који се не може похвалити ни једним војничких потезом који ће остати запамћен. О невојничким нека каже суд.

    nenad stevandić, 26.05.2011. 13:52:36
    “Република српска је ствар политичке воље Српског народа , борбе за опстанак и превенције новог геноцида над Србима.“

    Вук је због изјаве да Срби против усташа не требају ратовати на усташки начин, стављен на стуб срама. Ви докторе, као патриота мислите другачије.
    Аферим.

  52. Могу га ухапсити, али историју не могу променити, он је једини бранио српски народ и био наш командант, створио је Републику Српску и никада му то нећемо заборавити, а ови што су данас само администрација типа Додика и сличних, ах, по чему ли ће историја њих упамтити…
    Слава теби Ђенерале!

  53. @drazen

    drazene sutra ako iko od gore koje si spomenuo budu optuzeni za ratni zlocin nadam se da ce ih stici u tom slucaju pravda. Samo je to jedini pravi put, put istine i ja nikad necu stati u odbranu optuzenih za ratni zlocin bez obzira iz kojeg naroda on dolazi!

    Danas je uhapsen jedan takav covjek, covjek koji je optuzen za najveci zlocin poslije drugi svjetski rat i to nije tvoj poraz, nego je to pobjeda pravde, nek ide u sud i nek tamo dokazuje svoju odgovornost!

    Svi koji su optuzeni trebaju da odgovaraju za zlocin.
    Meni je drago da niko od pripadnika mog naroda nije bio bjegunac nego su se svi dobrovoljno predali i na taj nacin sprijecili su bacanje ljage na moj narod kao sto je Mladic svojim skrivanjem bacio ljagu na srpski narod!

  54. rixadu, 26.05.2011. 19:52:27

    Правда на овом свијету не постоји, а најмање је има у правним институцијама. Прилично сам сигуран да горе поменути, као ни они који су сијали бомбе с радиоактивним урнијумом по Србима, никад неће стићи рука правде за њихова недјела.

    Никад нећу бранити ниједан злочин, али имам став да сам требам почистити своје двориште. Никад непријатељу не бих предао ни Бориса Тадића. Судио бих му у Београду. Прихватљиво ми је било суђење за Овчару у Београду. Ми своје двориште требамо почистити ради себе, а не да бисмо се додворили онима који су нас засипали радиоактивним бомбама.
    Не браним нити један злочин. Јунаштво се треба доказати према непријатељској војсци, а не према цивилима. Потуци се са себи равним, па ако га побједиш, свака част! Ако је неко убијао сиротињу, жене, дјецу, старце,… нека га стигне рука правде, таман да је мој отац, брат.
    Али чини ми се да је ситуација у Сребреници пренадувана. Прво, број жртава? Друго, који је проценат одраслих мушкараца међу ликвидираним? Колико их је било под оружјем? Да ли су се неки кад су војнички поражени, помијешали се са женама и дјецом, како би се спасили? Колико их је побијено у шумама?
    Чињеница јесте да је доста људи побијено након хапшења. Стријељање ратних заробљеника јесте ратни злочин. Ако се утврди одговорност генерала Младића, нека одговара. Али не може њему судити неко ко је гори од њега. То је лицемјерје. Ако га треба процесуирати, то требају Срби у Београду урадити.
    Мени је страшно било гледати онај филм о „Шкорпионима“. Сваком нормалном човјеку би то требало бити страшно. Овдје је проблем нарушена равнотежа у процесуирању за ратне злочине. Знам за сличне ликвидације у Сарајеву и Зеници. На Озрену (Возућа) је ликвидирано преко 100 заробљеника ВРС (углавном из Српца и Прњавора). Хашки трибунал никад није никог процесуирао за то. Постоје фотографије са одрубљеним српским главама.
    Зато Тадић гријеши кад каже да су створени услови за „једно ново доба“.

  55. Риксаде,
    има она једна стара, ко се мача лати од мача и страда.
    Своју исфрустрираност или можда данашње онанисање због хапшења нашег Ђенерела можеш слободно да поделиш са својом цурицом или још боље са онима који су вас у рат и увели, нас заобиђи…B-)

  56. Овдје се непрестано намеће питање да ли је рат био неизбјежан или се могло другачије!?

    Пошто се наши национални интереси свели на минимум, насилним одвајањем Косова и испод границе толеранције, хапшењем оних који су се у оно вријеме на било какав начин, како тако одупирали окупацији попут Ђенерала Младића и Радована Караџића, нама доноси пред очи поразну чињеницу националне велеиздаје!

    Данашње власти у РСрбији и РС су само продужена рука хашког криминала!

  57. @drazen

    drug nisam pravnik tako da ne znam sta je potrebno dokazati da bi se presudio genocid niti se zelim upustati u pravne peripetije……

    Znam i da pravda na sudu malo koga zadovoljava; na osnovu nekih presuda primjetio sam da nijedan strana nije zadovoljna;
    Neki zale jer nije veca kazna a druga strana zali sto je ikako osudjen te obje strane krive sud.

    Ali mozda su oni odnosno mi krivi, mozda ne mozemo gledati objektivno jer su nam mediji svima mazale oci tokom rata pa dok jedna strana misli o nekim da su sami djalovi druga strana o istim misli da su andjeli i heroji.
    mozda su presude maksimalne na osnovu dokaza koje su predoceni….

    Kako god mislim da postoje dvije pravde, ova pravosudna koju moramo prihvatiti jer druge ovozemaljske nema i druga pravda ona bozija koja ce nas sviju stici i koja je najpravednija

    „На Озрену (Возућа) је ликвидирано преко 100 заробљеника ВРС (углавном из Српца и Прњавора). Хашки трибунал никад није никог процесуирао за то“

    Ja vjerujem da to jest tako ali vjeruj ti meni da oko Bihaca postoje dvije masovne grobnice iz kojih su ekshumirani i roditelji nekih mojih prijatelja, te grobnice su tihotina i jama bezdan i takodjer niko nije odgovarao i bojim se da nece niko nikada! Ne zato sto to neko ne zeli vec nema prezivjelih svjedoka. Siguran sam da ce nam i neki hrvat ispricati istu pricu sa svoje strane.

    Siguran sam da pravosudna pravda nije pravedna ali pravednije nema. Jedino je pravednija ona Bozija koje se svi moramo bojati kad nesto radimo a cini se meni da se mnogi od ovih o kojima se suska da su cinili ratne zlocine nisu bojali Boga!¨

    jedino sto mozemo mi uraditi u ovim trenucima kad nam naviru sjecanja na rat jeste ograditi se od zlocina i zlocinca i pustiti pravdi da odradi svoje. Mislim da je pred nama svima puno pravnih , moralnih, i politickih drama a najvaznije u svemu tome je ostati covjek i ne postati necovjek!

  58. слажем се са Симом П. Ороз. Нека и генерал почне јавно говорити и представљати своје стајалиште и своје виђење онога што се догађало. Надам се да ће ту прилику добити и остали учесници: Силајџић, Изетбеговићеви сарадници и други који су сигурно учествовали у режирању дешавања на овим просторима.

    а, Јахач, теби препоручујем да добро проучиш овај извјештај о балканским ратовима, нарочито пажњу да обратиш на тајне договоре великих сила у то вријеме а и сада су(Русија, Аустрија, Турска) и како се и по коју цијену оне погађају. Ако не говориш довољно енглески нађи некога да преведе…
    http://ia600400.us.archive.org/23/items/reportofinternat00inteuoft/reportofinternat00inteuoft.pdf

  59. Из биографије Бориса Тадића:

    „Потом је, од 17. марта 2003. године до 16. априла 2004. године, вршио функцију министра одбране у Савету министара Србије и Црне Горе.“

    Како се говорило да је Војска СиЦГ крила генерала Младића, а скоро смо чули да су власти готово до 2006. године знале гдје се налази, да ли би Младић могао повући и Бориса Тадића са собом?

    Јуче сам у коментару на другој теми случајно поменуо да је то можда једна од чињеница због којих „Запад“ уцјењује Бориса Тадића да уништава Србију по њиховом налогу.

  60. @drazen78bl Kažes narušena ravnoteža u procesuiranju ratnih zločina..Nije , razlog je 70 000 pobijenih bošnjaka a na drugoj strani 20 000 pobijenih srba ( nemoj samo ono kad ubiješ jednog bla,bla )Žao mi je svake žrtve al jedno je pobit 8000 nemoćnih ljudi naspram 100 vojnika u Vozućoj koje ja doduše nisam vidio jer sam bio tamo.Uporno se držiš teze pobijenih vojnika.U hagu su optuženi i osuđeni za zločin na civilima i progon i silovanja. „Mi“ nikad nismo optuživali za pogibije vojnika,poginuli su u borbi boreći se za nešto..

  61. У Сребреници су побијени мушкарци, војници, 99%. „8000 немоћних људи“ је ЛАЖ. Сваки човјек има 208 костију у свом тијелу. Само прецизним ДНК анализима се може утврдити тачан број, који је непознат. Колико је у борбама у Сребреници, у бијегу кроз шуме, побијено Бошњака? Колико жена и дјеце?

    То што сте на лажима успјели издејствовати да се Срби прогласе за лоше момке, а Бошњаци за жртве, то више „не пије воде“. Односи у свијету се мијењају.

    Што се тиче војника, они су заробљени, па побијени, што је идентично као и ово у Сребреници што називате геноцидом. Број јесте знатно мањи, али ја нисам ни негирао да се у Сребреници догодио велики злочин, али је све пренадувано.
    То што је Хашки трибунал неког оптужио и осудио, то је реално и озбиљно, колико гатање Милана Тарота. Хашки трибунал је политички суд.

    Али ето исти тај трибунал сад прихвати и српску истину, кад су Срби осуђени на по 40 и више година

    http://www.pressonline.rs/sr/vesti/republika_srpska/story/161649/Pa%C5%A1ali%C4%87+sru%C5%A1io+la%C5%BEi+Eve+Tabu.html

  62. @drazen

    na sudjenju skorpionima u Beogradu, otkriveno je da je nakon pada Srebrenice i zaorobljavanja oko 8 000 ljudi odrzan sastanak na jahorini sa ciljem ubijanja istih ljudi, na tom sastanku su bili i Skorpioni koji su posvjedocili o tom sastanku. Odluceno je da se zarobljenici podijele u manje grupe i odvedu razlicite smjerove, ubiju i zakopaju a sve sa ciljem da se prikaze da su ti ljudi stradali u odvojenim „borbama“ kao i da se sto je vise moguce sakriju zrtve od medjunardnih institucija. U jednom dijelu su i uspjeli pa se jos traga za oko 1200 nestalih ljudi koji su zakpopani negdje u sirem krugu Srebrenice.

    Isto tako ljudima koji su radili na ekshumacijama iz grobnica bilo je pravi problem jr nisu mogli naci kompletne skelete i cesto puta im se desavalo da DNK iz kosti podudara se sa vec nadjenim kostima iz druge grobnice!

    U pocetku su mislili da ne rade dobro svoj posao ali kasnije je utvrdjeno da su u periodu od augusta do novembra 95 godine vrsena iskopavanja mnogih grobnica i njihovo novo zakopavanje na maskiranija mjesta. na taj nacin se definisu pojmovi koji do tad u otkrivanju zlocina nisu bili poznati a to su sekundarne i tercijarne masovne grobnice. Pojam koji ce ostati upamcen kao prvi put vidjen u toku ekshumacija u ovom ratu!!

  63. @drazene , takvih linkova ima koliko hoćeš , imaš li neki link neke medjunarodne organizacije , ili institucije..Pa majku mu dokle će sav svijet u jednu a ti i slični u drugu ploču..Niko ne negira srpske žrtve al ono što je radila srpska vojska je bilo organizovano ubijanje , protjerivanje sa ciljem da se očisti bespovratno teritorija države BiH što su dobrim dijelom uspjeli ali niste razbili državu i nećete nikad ni uspjet jer niko na krvi nije dobio državu pa nećete ni vi !!!

  64. Све је испланирано до детаља. Гледам вечерас у граду лудница за шопингом све цијене снижене за 20% народ одушевљен, из Теранове дрма музика, испред продавнице на тргу Крајина још јаче тресе музика, 4 момка оскудно обучена налијепише слику ГЕНЕРАЛА испред Бонела и то је све.

    Гледам симке његове и питам се зар цијели свијет се алармирао због полупокретног старца? Није то због Младића, желе они да сакрију властиту срамоту, убијали су нас осиромашеним уранијумом. Знају они да су говно појели и сад траже себи оправдање.

    Слава теби ЂЕНЕРАЛЕ!

  65. rixadu, 26.05.2011. 23:01:56

    Ја не негирам никакве злочине нити желим бранити неког само зато што је Србин. Ако прочиташ шта сам писао на овој теми, видјећеш да ја оспоравам кредибилитет оних који суде и чињеницу да муслимански злочинци нису ни процесуирани. Циљ је један: да се покаже црно-бијела истина (Срби лоши момци и Бошњаци жртве).
    Већ сам написао да је страшно то што су Шкорпиони радили, али ти људи су у затвору. Насер Орић слободно шета ту поред тебе на улици. Није ли те некад страх да ће се залетити и убити твоје ближње у шетњи? Срби јесу у паници премјештали кости у секундарне и терцијарне гробнице, али за то многи робијају, неки чак и као колатерална штета. То опет не значи да иза тога стоји Ратко Младић, да је он издао ту наредбу. Он свакако има ону командну одговорност и може му се „пришити“ да није казнио починиоце, а да ли је наредио, можда ће се једног дана утврдити. У Сребреници се нашло много паравојних формација које су формиране од многобројних страних обавјештајних агенција. Вјероватно сте читали да се велика већина злочина приписује 10. диверзантском одреду, који се доводи у везу с француским обавјештајним службама, а чији су припадници великим дијелом били несрби (професионални војници), нпр. Франц Кос, Дражен Ердемовић, Зијад Жигић, Југослав Петрушић,…, који су током рата чак мијењали војске.
    Можете се и запитати зашто су УН војници мирно посматрали све то, кад им је задатак био да заштите становништво. А прије свега се кључно је питање зашто су прије тога годинама дозвољавали да људи Насера Орића буду наоружани у „демилитаризованој зони“ из које су излазили и чинили годинама злочине над Србима у околним селима. Не размишљате ли да је Сребреница била српска освета?

    Из Бање Луке су људи протјеривани, мало ко је убијен. Неки људи издржавају вишедеценијске казне због тога. У Зеници је била иста прича с разликом да је много више Срба побијено, један од њих и супруг од моје родице. Никад нико није нити ће вјероватно бити процесуиран за те злочине. О томе вам причам.

    http://img53.imageshack.us/img53/6121/cuuvh7.jpg

    http://sokolac.slavicnet.com/sokolac/sokolac_files/mudzahedin.jpg

    http://sokolac.slavicnet.com/sokolac/sokolac_files/heads.jpg

    http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2006/08/10/_slike/04hamze-04.jpg

    http://www.24sata.hr/image/osvanule-snimke-zlocina-mudzahedina-u-bih-504×335-20070938-20101019004427-31827.jpg

    http://www.kurir-info.rs/static/imgs/article_thumbs/632×474/uploads/2011-05/59952.jpg

    Момци, „федералци“, немам времена да расправљам више с вама. Не можемо се никако усагласити око много тога и требамо се мирно раздружити. Ја имам пречих обавеза у животу. Покушао сам вам цивилизовано објаснити моје ставове. Ако су вам прихватљиви, можемо живјети у љубави, а ко нису – разлаз. Бољи добар развод, него лош брак. Не знам да ли је нормалан онај ко жели да буде у браку са монструмом и злочинцем. То је тешки мазохизам.

    Ако жели Јахач или неко други ко има више времена, наставите полемику. Са мном можете помало о економским темама. Нећу да живим у прошлости. Интересује ме да нам буде боља будућност.

  66. Мислим да је изјава Милорада Додика данас страшна и да потврђује тезе о томе да се власт у РС не разликује пуно од оне у Србији. Срамота је да руска Дума више води рачуна о генералу Младићу него предсједник Републике Српске. Народ мора да натјера власт да уради свој посао. Институције Републике Српске нису ничије приватно власништво и оне морају да стану у одбрану својих грађана!

  67. Жао ми је ђенерала,он ће нај вјероватније умријети мученичком смрћу у Хашкој тамници.Али нешто друго ми се мота по глави,шта то Борис Тадић има од хапшења ђенерала?
    Задовољио је ове јастребове са запада који су уцјењивали Србију због ђенерала али на домаћем политичком плану није зарадио ништа,него је још више потонио али није ни Борис толико глуп па да није био свијестан ризика од хапшења.Мислим да ће вријеме показати праву позадину хапшења ђенерала!Једино што је тужније од самог хапшења јесу ови ментоли што мисле да ће сада потећи мед и млијеко и да ће Србија нешто добити за узврат!
    Важно је напоменути да су данас хаковани патриотски портали у Србији попут Двери.

  68. Не смијемо бити против Србије. Србија није Борис Тадић и људи око њега, па чак ни поприличан број грађана који ово подржавају. Показали су да су већи људи од нас. Ево у Новом Саду се окупило 1 000 људи, у Београду су били протести. БЛ? ИС? Било ко?

    Будиша је потпуно у праву. Дошла сам из града прије сат времена и могу да потврдим да је овако. Нико се није осврнуо. Изузев пар плаката на улицама града… ништа се не дешава.

    Да се разумијемо, нисам за протесте, посебно не оне у стилу „дајем Космет за патике“, паљење амбасада и било какав вандализам те врсте. БОРС треба да организује мирна окупљања у свим мјестима Републике Српске. Наравно, то неће промијенити ништа, али ће послати поруку генералу Младићу да смо уз њега и да нам је стало. Вјероватно би му таква порука из Републике Српске највише значила. Можда би то била и порука властима РС да институције морају да стану иза генерала Младића!

  69. Ања,прије свега шта ти очекујеш да се дешава!?
    Зар Борис Тадић или Милорад Додик
    могу изјавити нешто друго?!
    Зна Ратко Младић све и без пијаних четника на улицама,напада на Џамије,полупаних излога,запаљених аута,проливене крви.
    Стара народна каже:-Стрпљен,спашен.
    Ја схватам да је нашим људима тешко,посебно због неправде и некажњеног злочина над Србима.
    ПС.
    Избрисао сам пола коментара,нећу да пишем неке ствари.
    Политичари немају потребу да се правдају народу јер тиме само отварају очи онима који „не знају играти шаха“.
    Ово је само почетак,….

  70. rixadu, 26.05.2011. 19:29:27
    To je i tvoja istorija.Kad to shvatis onda mozemo razgovarati.

    “drago mi je sto u mm narodu nije bilo takvih zlocinaca“
    I onda mi reci da nisi ispoljavao fasisticke izjave ovdje na portalu?Meni je ovo poput izjave nekog Nijemca,koji tvrdi da nije bilo zlocinaca koji su vrsili sistematsko ubijanje jevreja.

    Kakva god presuda bila,za mene Srebrenica ostaje ratni zlocin a ne genocid.I to je stav cijelog naroda.
    Valjda ti je vaznije misljenje naroda BiH,nego Haga?

    zulkedin, 26.05.2011. 23:21:51
    Pitaj Dudakovica sta su radili sa bagerima u Sarajevu i kod Mrkonjic grada?

    elep81, 27.05.2011. 00:30:06
    Tadic ionako najvjerovatnije prima platu iz inostranstva,mozda dobije povecanje plate ili neki bonus.
    Mada sumnjam.Cijelo virjeme se izgleda znalo gdje se covjek nalazi,smao su cekali nekakvo vrijeme po planu kakav je zamisljen,negdje u Reichstagu.

    Ratko Mladic,bez obzira na ishod nekakvog ustimanog sudjenja je bio i ostace velika licnost za Srpski narod zapadno od Drine,gledajuci iz ugla borbe za opstanak u vrijeme kad smo bili pred istrebljanjem,koje je planirano u Vatikanu a sprovodjeno od strane domacih izdajnika i sluga novog svjetskog poretka.
    Sa druge strane,kad gledamo sa stanovista odgovornosti za ratne zlocine,hapsenje je bilo neminovno,prije ili kasnije.
    Vidjecemo krajnji ishod svih ovih politickih zavrzlama i po mom misljenju,sudeci po tome da se po svemu sudeci covjek nije ni krio,ukoliko ovo doprinese ubrzavanju procesa Atifu Dudakovicu,Ejupu Ganicu,Naseru Oricu i mnogim drugima….mogu samo reci,skidam kapu Generale!

  71. elep81, 27.05.2011. 00:30:06

    „нешто друго ми се мота по глави,шта то Борис Тадић има од хапшења ђенерала?“

    Ништа Борис Тадић није добио, нити ће добити. Добро је синоћ констатовао Лазански у Пулсу БНТВ, власт у Србији и СРпској је притиснута еконосмким проблемима, сиромаштвом, незапосленошћу Младић је био једна од двије најјаче карте (10ка херц) које Србија има, друга карта је Косово (ас пик), одиграли су генерала али нема њима помоћи нити ће је бити и кад ПРИЗНАЈУ Косово. Не из разлога што европа их (нас)неће, већ из разлога што политичари у европи имају (још увијек) достојанство и неће да имају посла са људима који су УПРОПАСТИЛИ своју ДРЖАВУ. Пођите од себе хоћете ли ви пословати са човјеком који је деструктиван, који је уништио своју фирму? Наравно да нећете, тако и у европи људи кажу чекај теби није била света твоја мајка (држава) како ти може бити света туђа мајка?

    Ја се бојим да нама у Републици Српској стижу црни дани што се тиче самог статуса. Војници који су борили се за овај ентитет били су ВОЂЕНИ од стране генерала Младића, а генерал је ОБИЉЕЖЈЕ ове државе, овог ентитета. Биће како ће бити, ја/ми бинарне сероње не можемо ништа направити да зауставимо ово лудило у које нас је увукао Додик. Он се само врти у круг, од референдума до референдума, ништа конкретно не ради тај човјек, осим што је своје џепове напунио.

    Оружја немамо, генерала немамо…тешко наоружање су измјестили из Бања Луке, и одвезли у федерацију, овдје се налази неколико хеликоптера и то је све. Вехабије су наоружане до зуба и налазе се дуж граница Републике Српске.

    Бог нека нам је на помоћи јер други нико нема да нам помогне.

  72. Ања, то су све алиби политичари, не можеш од њих очекивати ништа конкретно, таман да сви нестанемо они ће увијек хладнокрво износити своје алиби мишљење, перцепцирано на оне групације људи типа нашег динкића, бокца, јахача…
    Они задовољавају њихову сужену свијест и личну сујету изјвама „дејтон је задовољен и испоштован“, а јесмо ли ми задовољни?? са чим да будемо?? ко нас је жртвовао? за који к..ац?
    Је ли нам сад боље? је ли живимо од властитог рада? Ко нам је украо младост, живот, прошлост, садашњост и будућност? У ком систему вриједности ће одрастати будуће генерације? Хоће ли се имати образа изучавати наша некад свијетла историја, Карађорђе, Принцип, Цер, Колубара, Крф, Солун,..народ који продаје своје генерале, нема на то право!
    Шта рећи, а не исповраћати се…

  73. Kako sam na portalu već proglašen za bezdušnika, mogu sa vama podijeliti još jednu dilemu.

    Čini mi se da je ovakvo hapšenje svojevrstan dokaz da su organi države Srbije sve ove godine držali Mladića pod punim nadzorom i kontrolom. Možda griješim, ali imam takav utisak.

    Porazno mi je to. Razočaran sam. Vjerovao sam u čast i poštenje jednog Vojislava Koštunice. Moglo mu se desiti da bude „neobavješten“ ali bar to nije krio. Ako su moje sumnje tačne, onda je Vojislav lagao i svoj narod i svoje partnere iz Evrope i svijeta. Ne samo Vojislav nego zajedno sa njim i cijela srbijanska vladajuća garnitura.

    Neozbiljno je to, sa takvim neozbiljnim ljudima ne mogu se raditi ozbiljni poslovi. I dalje smo neposlušni kučići na evropskom putu, nikako ne ozbiljan partner. Našom krivicom, naravno.

  74. @ rammstein, 27.05.2011. 08:21:00

    Znam ja nas, jeb’o ti nas. Zar nismo sami Karađorđu glavu odsjekli i odnijeli je onoj „četvorici beogradskih dajguza“? Zar nismo posle Cera i Kolubar preživjeli pravu golgotu, zar nismo kuće, ženu i djecu ostavili na milost i nemilost okupatoru? Zar nismo posle velike pobjede u 1. ratu iznjedrili čitavu klasu ratnih profitera i državu koja nam je krvi popila ko neki crni dušmanin? Zar nismo i na Kosovu izdali jedni druge? Izdaja je naš pečat. Da nije tako zar bi bili ovdje gdje jesmo?

  75. buddha, 27.05.2011. 08:20:58
    Sta si se usro’ 😀
    Oruzja nemamo,Generala nemamo,Vehabije su naoruzane do zuba?????
    Ne lupetaj,kao da ize tebe govori neki kmececi federalist,koji je ubijedjen u one lazi,koje su im bile prosipane poslednje dvije decenije.
    Nema od sukoba nista a cak i da ima eventualni pokusaj okupacije bi im se obio o glavu iz najmanje tri razloga.
    Prvo,bilo bi ocito ko je preksio primirje.Drugo,pa nije Sprska vojska iznijela rat samo zahvaljujuci jednom covjeku.Trece,imamo se mi cime braniti itekako i eventualna okupacija bi bila kratkog daha.

  76. ex-1978, 27.05.2011. 09:30:13
    Slobodarski duh i izdajstvo su kod nas uvijek isli pod ruku.
    Medjutim,bez obzira na to,ovaj narod je sacuvao prisebnost vijekovima i opstao zahvaljujuci tom duhu,bez obzira nato.
    Mislim ipak kad se sve uzme u obzir da je prica prenapuhana i sa jedne i sa druge strane po obicaju.
    Niti je ovaj dogadjaj nesto neocekivano,niti je nekakav neciji uspjeh niti neciji poraz.
    Kakva je razlika u stavu Srpskog naroda prije Mladica,za vrijeme ili poslije Mladica?
    Nikakva.
    I dalje stojimo tu,sa svojim teznjama, ponosom i ukratko svojom svjesnom opredjeljenoscu.

  77. Majka Borisa Tadica je srpkinja iz Semberije i njenog oca koji je bio jedan od bogatijih ljudi u tom kraju su ubile Ustase. Cisto da se zna i da se ne nasjeda na pricu da je Boris ustasa.
    Otac mu je akademik, Ljuba Tadic, univerzitetski profesor, covjek koji je od strane komunista proglasen za disidenta i neprijatelja,dakle nije udbas.

    Svima su naglasene emocije, pa i meni, i to je ocekivano, ali ipak treba biti realan i reci da Boris nije imao kud. Ako vecina stanovnistava u Srbiji zeli da Srbija ide ka EU (a zeli), onda se zna da je jedan od glavnih uslova saradnja sa tribunalom. Sve je jasno, trazili ste EU, imate ovo, ne vidim cemu sad iscudjavanje i paljba po Tadicu.

    @ za Muslimane na Frontalu

    Prodjite se tih komentara koji pozivaju na ljudskost i iscudjavanja kao neko moze braniti covjeka optuzenog za genocid. Uhapsite onda Dudakovica ili Jovu Divljaka koji je pobio djecu od 19 godina u koloni koja je napustala grad, i nemojte pjeniti pred ambasadama kad je uhapsen Ganic. A ne smarajte o toleranciji i suzivotu, pokazi jarane na svom primjeru, pa onda „tupi“ nesto.

  78. buddha, 27.05.2011. 10:06:34
    Pa i da je tako,nije nam osim borbe ni ostao drugi izbor.
    Sta sad?
    Zato ne treba dramatizovati,nego pristupati problemu na taj nacin sto cemo se spremati za odbranu u slucaju eventualnog napada ili okupacije ,na prvom mjestu mentalno a naravno i na sve moguce druge nacine.(resursi itd.)
    Jedan od vidova borbe je i ovaj.Podizanje nivoa svjesnosti ozbiljnosti situacije.
    Nije iskljucen ni dugotrajni gerilski rat.
    Svaki covjek,koji brani svoje dostojanstvo,mora biti spreman i na eventualne zrtve.

  79. @Bane

    Dudakovic, Jovo Divjak (nauci barem pisati prezime) i Ejup Ganic su slobodni ljudi i nisu se nikad skrivali. Svi znamo kako se Srbija osramotila u slucaju Ganica 😉

    Mladic je ratni zlocinac i zbog toga se skrivao i bjezao sve ovo vrijeme, ali doslo je vrijeme da odgovara za svoja nedjela. Zao mi njegove kcerke, bilo ju je sramota svog vlastitog oca pa je nazalost oduzela sebi zivot, ni kriva ni duzna. Laka joj zemlja.

  80. jahac, 27.05.2011. 10:18:36 [5876]

    Са Додиком на челу? Па он може набавити само Ронхил, пунити паприке водом и хоргати испод шатре уз печеног вола. Имао је тај прилику показати се 1992-5. и показао се, нема шта!

    Голоруки ништа не можемо урадити, а пара немамо. Бојим се да не буде само сценарио као са Книнском крајином.

  81. нека гори Београд,ионако је пун Недићевско-Љотићевске багре,мало смо убијали 1944/45 године колико смо требали,све су ово изроди оних истих који су током окупације шуровали са Њемцима

  82. @ Muslimani na Frontalu (ili ti ga Gogo)

    To sto su ti ljudi na slobodi ne znaci da nisu napravili uzasne zlocine (jer postoje dokazi da jesu), i nisi zlocinci samo oni koje je optuzio haski tribunal, sto je tebi ocigledno isto (malo si pglu), i jos likujes sto je tako, a ovamo „tupite“ o nekoj solidarnosti, a tek se nasladjivati sudbinom cerke Ratka Mladica, pod velom laznog sazaljenja je stvarno previse x-(

    P.S. i boli me kita je l’ Divjak il’ Divljak, kao da je neko slavno prezime, jer taj lik je uglavnom poznat po ubijanju momaka od 19 godina, koji su napustali grad, i nisu imali nikakve veze sa ratom. I takav lik, jadan i nikakav kakav je Jovo je kod vas dogurao do generala. Sve jasno.

  83. @Bane

    Meni je stvarno i iskreno zao kcerke koja je sebi oduzela zivot zbog oca koji je monstrum. To sto ti o svojoj glavi to citas drukcije je tvoj problem.

    Takodjer je ocigledno da si pod velikim uticajem propagande oko slucaja ‘Dobrovoljacka’. Nisi bio tamo kao ni ja tako da ne znas sta se desilo. Ali po video snimku snimanom tog dana vidi se da slavni general Armije BiH Jovan Divjak naredjuje da se ne puca. 😉

    Takodjer zaobilazis istinu oko ljudi koji slobodno setaju gradom i putuju u inostranstvo i zlocinaca koji se skrivaju po zabitim selima, bjezeci od pravde.

    A te ‘dokaze’ sto pominjes. Pa jarane, dostavi ih Hagu pa da vidimo sta kazu medjunarodne sudije. Ko je kriv, kriv je. Neka i odgovara, pa bio on genaral Armije BiH. Pravda treba da bude ista za sve. 😉

  84. @ Muslimani na Frontalu (ili ti ga Gogo)

    Jadni i nesretni Jovo Divjak koji je za vas „slavni general“, je komandovao vojskom koja je pobila djecu u Dobrovoljackoj, i to je istina i to su cinjenice, i za to treba da odgovara, a sta se vidi na nekom snimku od par sekundi nije bitno.
    I Severina tako njezno i romanticno otpjeva „virujem u te“, rek’o bi co’ek, da je nevina, a nesto drugacije se predstavi na kultnom snimku B-).

    A dokaze su dostavili mnogi prije mene, ali haski sud je politicki sud (opet ne kontas, a to postaje problem), i tamo nema pravde, vec se sudi selektivno, po nalogu velikih sila (citaj SAD i satelita)

    jahac, 27.05.2011. 12:54:54
    nisi daleko od istine treba biti spreman, cim bude neko ne vrijeme i kijamet, mogli bi udarit’ B-), ako imas kakve dzabane, odgovarajuceg kalibra, prebaci i meni 😀

  85. Bio sam vojnik VRS, četiri puta sam gledao svoju krv. Danas znam da srbi nisu zaslužili da se za njih prolije ni jedna kap znoja a kamoli krvi.
    Sramota me kad vidim da naši političari opravdavaju hapšenje, kada predsjednik boračke organizacije Pantelija Turguz nesmije pozvati na demonstracije, sramota od muslimana i hrvata,
    Srbi sram vas bilo, volio bih promjeniti vjeru i pobjeći odavde. Za sve smo krivi mi naivčine i ova psina Mile Dodik.

  86. gogo,
    „Takodjer je ocigledno da si pod velikim uticajem propagande oko slucaja ‘Dobrovoljacka’. Nisi bio tamo kao ni ja tako da ne znas sta se desilo.“

    а цијеним да си ти био свуда тамо гдје је Ђенерал правио „геноцид“ па и у Сребреници? Јеси ли био? Снимак гдје твој дивјак говори „не пуцај“!!! кључни аргумент?? ах да, ено цијело вријеме се врте снимци гдје Ђенерал Младић дијели чоколадице сребреничким малишанима!? Шта је рећи? Не допада ти се снимак!?

    Смарате, невиђено смарате, знамо да вам је драго што се наши Ђенерали нису налазили на зацртаној мапи пута нато-а и америке, и то је цех који смо платили онда, а данас још теже плаћамо јер имамо политичаре типа тадић, додик који сарађују са тим олошем!
    Тешко је бити непријатељ америци, али је још теже бити пријатељ!
    Нек вас тренутна наклоност тих опскурних сила не доводи до еуфорије, кад тад ће доћи неке ствари на наплату, и нас Србе су те крвопије англоамеричке гурале у пропаст у два свјетска рата као савезници, лакше би се дисало да нам и сад нису „савезници“ преко борисове и додикове политичке обмане!

  87. jahac, 27.05.2011. 13:58:10

    Sa odabirom kalibra je bar lako, sto veci to bolji 😀

    A ovaj Pantelija Dajguz (bilo sta da se stavi ispred guz, dobro docara karakter pomenutog:D ) je stvarno sramota srpskog naroda, ne smije dati cak ni verbalnu podrsku ratnom komandantu,a o nekoj akciji da i ne govorimo, jadni mali, Milin potrcko.

  88. Bitno je da je General Mladić uradio posao,eto,fino,Srebrenica je čista i srpska,deo RS-a,a smradova više nema,RS je očišćena,poturčenih srmadova i ustaških svinja više nema,General je stvorio RS koja je neupitna! KO JE SAMO DEO OVIH VELIKIH DELA ZA SVOG ŽIVOTA URADIO,i to borivši se protiv nato-a,usraške i lignjaške kamarile ISTOVREMENO???

    Kad je General Mladić ko turčin Alija Izmetbegović i njegovi „generali“ zapomagao i kukao zapadu da im pomogne,ili njegov „hrabri“ narod-„PRISTAN ALIJA,MAKAR BILA KO AVLIJA, PRISTAN ALIJA MAKAR BILA KO AVLIJA“ kako je kukumakao?

    KOMPLEKSAŠI USRAŠKO-MUSLIMANSKI SADA LEČE FRUSTRACIJE-ALI FRUSTRACIJE NEĆE IZLEČITI JER SVI SMO MI GENERAL MLADIĆ,i narod ga nikada neće zaboraviti, i sve što je uradio on ,uradićemo ponovo i mi.

  89. gogo, 27.05.2011. 15:13:40

    а шта си ти онда овдје, неки портпарол хашког криминала?? о чему онда ти коментаришеш? ако је за тебе мјеродаван хаг, за мене није и тачка!

    знаш ли колико ме заболи патка за ваше ратне губитке и сребренице!? што сте тражили то и добили, у овом рату смо доле на терену постојали ми и ви, ми смо ми и данас кад нашег Ђенерала хапсе бандити пресвучени у власт, исто као и онда кад је нато авијација снимала аваксима све наше положаје, а затим гађала осиромашеним уранијумом да би поравнала консталацију односа на терену и сачувала ваше јединице од тоталног уништења!

  90. @jahac

    “ onda mi reci da nisi ispoljavao fasisticke izjave ovdje na portalu?Meni je ovo poput izjave nekog Nijemca,koji tvrdi da nije bilo zlocinaca koji su vrsili sistematsko ubijanje jevreja“

    Da, u mom narodu niko nije trazen za genocid niti je bio bjegunac, da je neko pocinio genocid nad Srbima u ovom ratu ja bih se stidio i uradio bih sve da se ogradim od tog covjeka i veoma sam ponosan sto nismo krenuli putem krvnika iz Srebrenice! Ako je to po tebi fasiticka izjava onda nek Bog dragi zna ko je tebi predavao o fasizmu. Mada mi je vec jasno da to nisu u tvom slucaju predavanja nego indokrtinacija!

    „Kakva god presuda bila,za mene Srebrenica ostaje ratni zlocin a ne genocid.I to je stav cijelog naroda.
    Valjda ti je vaznije misljenje naroda BiH,nego Haga?“

    Ne drug! O zlocinu je bitnije sta kaze sud jer je to instanca koja utvrdjuje cinjenicno stanje o nekom slucaju a ja ti mozemo samo dati misljenjei nasa misljenja se mogu razlikovati ali ono sto je bitno to su cinjenice i bitno je ono sto sud kaze!

    Taj tvoj stav je stav jednog naroda, stav bosanskih Srba i vecine Srbijanaca ali kontra tog stavu Srba imas stav cijelog svijeta ukljucjuci i EU kojoj tezimo,a koja je i prihvatila rezoluciju o genocidu u Srebrenici kao navjecem zlocinu poslije Drugog Sv rata na tlu evrope. SUD JE PRESUDIO i tu prica zavrsava.

  91. sto se tice Dudakovica, vidim opet se poteze to pitanje. Tvrdi se da postoje dokazi koji govore da je on ubijao odnosno naredjivao ubijanje i protjerivanje civila i zarobljenika a jos niko nijedan dokaz nije dao !

    Samo pricate, kao da vam je neka vasa visost, izvor vase indokrtinacije rekla „Dudakovic je zlocinac“ i vi slijepo vjerujete da on jeste zlocinac!

    Sjecam se prije 3 godine kad se pojavio snimak kako Dudakovic naredjuje ubijanje dvojice civila i kada se digla hajka da ga hapse, da se samo sudi Srbima dok „zlocinac“ Dudakovic slobodno hoda ….

    Nakon istrage se ispostavilo da je snimak montiran i da su ljudi, zarobljenici za koje Dudakovic naredjuje da se ubiju zapravo dan danas zivi i zdravi i zive u Bihacu!

    Ovaj pokusaj falsificiranja putem montiranog video priloga je diskreditirao zagovornike koji vrse ove pritiske na ljude koji nisu ni optuzeni niti osudjeni

    Zlocinac je samo onaj ko je osudjen ili potencijalno onaj ko je optuzen. Vi mozete imati svoj stav, misljenje ali sud presudjuje na osnovu dokaza koje morate imati prije nego sto nesto kazete protiv nekoga, sud ne presudjuje na osnovu stavova, misljenja, predrasuda!

    Ako se nekad pokaze i nadje dokaz koji nije montiran da je Dudakovic naredio, pocinio ili bilo kako sudjelovao u ratnom zlocinu nek odgovara zbog toga brate.

    Moj stav je jasan nek odgovoraju svi oni za koje postoje dokazi da su radili pomenuta zlodjela! Samo nemojte izmisljati dokaze i na osnovu toga graditi svoj sud!

  92. rixadu, 28.05.2011. 09:11:12

    Биће прилике да докажеш своје мисли кроз своја дјела. Долазиш овдје да провоцираш, то ти је духовна храна, психопато.

    Младић је срце сваког Србина, ма гдје год био на овом свијету, и ма ког политичког увјерења био, изузеци су српски плаћеници типа Чанак, Додик, Јовановић и њима слични и тако ће и остати док је вијека и памтивјека! У српским генима је борба за самоочување, самоодбрану и јунаштво. То историја доказује. Врло брзо доћиће тренутак који ће изњедрити новог јунака попут Младића, а запане квислинге обиљежити црним болдованим словима.

    Учи ти своје дијете да не постане вехабија (ако већ није), а ја ћу моје учити да се чува ТВОГ дјетета, јер знам ко сте и шта сте и какву субину желите нама СРБИМА.

  93. @buddha

    „Учи ти своје дијете да не постане вехабија (ако већ није), а ја ћу моје учити да се чува ТВОГ дјетета, јер знам ко сте и шта сте и какву субину желите нама СРБИМА.“

    Moje dijete nije vehabija i skroz je na drugom putu od takvog. Skola, sport foli fazoni….

    „ја ћу моје учити да се чува ТВОГ дјетета“

    ja sam svog naucio da se druzi sa drugima i drugiacijima i ponosan sam sto ima drugove drugacijih vjera.

    “ ја ћу моје учити да се чува ТВОГ дјетета, јер знам ко сте и шта сте и какву субину желите нама СРБИМА.“

    Iz takvog odgoja i indoktrinacije je nastao Mladic Ratko koji je onda napravio pokolj nad civilima jer je tako „cuvao Srbe“ od muslimana, odnosno kako on rece turaka!

    Ja svoje dijete uciim da postuje druge i drugacije i da se cuva samo zlih ljudi, da nauci razlikovati covjeka od necovjeka. Da li je ko Srbin, Hrvat, Bosnjak, Musliman, Pravoslavac, Katolik nije bitno u svima njima ima ljudi i zvijeri i nadam se da ce nauciti prepoznati razliku!

  94. Ма да ви сви видите само оно што вама одговара, увијек се окрећете како вјетар дува. Ко је убио Младићевог оца? Што то никад нико не пита?

    Види се како су тебе научили да поштујеш разлике. Нема шта, бабо ти је био дорадник усташког режима, а ти си наставио његовим стопама.

  95. @buddhe
    „Види се како су тебе научили да поштујеш разлике. Нема шта, бабо ти је био дорадник усташког режима, а ти си наставио његовим стопама.“

    Ti sad znas mog babu jel?
    ili je to posljetica indokrtinacije koja ti je usadila u glavu da su svi muslimani ustase i turci koji su ubijali Srbe?

    Ti ces svoje dijete uciti da je moj babo bio ustasa a i ne znas covjeka.. ccccc koja bolest

    Tako je Hitler i govorio o Jevrejima, oni ovakvi, onakvi, njihovi preci uradili ovo ili ono, ugrozavaju nijemce…. ako mi njih ne pobijemo oni ce nas…. I onda je krenulo ludilo, holokaust, genocid nad njima!

    Ja sam svoje djete vec naucio da ono sto se desilo u Srebrenici nisu uradili Srbi vec zaludjeni ljudi koji su mislili da imaju pravo ubijati druge samo zato se drugacije mole Bogu. Naucio sam ga da je to zlocin isto kaoi onaj sto je Hitler pocinio nad jevrejima ili ustase nad srbima, jevrejima i romima u Jasenovcu.

    Naucio sam ga da nikad ne krene tim putem i da nikad ne gradi stav o pojendincu na osnovu njegove vjere!

    To su predrasude, a predrasude su dovele do toga da tvoj narod strada u onom ratu od fasitickog rezima a moj narod u ovom ratu od fasitickog rezima! Sve je krenulo od predrasuda o Jevrejima, o Srbima, o Bosnjacima…..

    Bolje bi bilo i tebi da ucis svoje dijete da zna razlikovati sta je zlocin a sta nije a ne da na taj nacin vec stvaras osobu koja ce mrziti sve muslimane na svijetu. A vidjeli smo do cega ta mrznja moze dovesti!

    „Ма да ви сви видите само оно што вама одговара, увијек се окрећете како вјетар дува. Ко је убио Младићевог оца? Што то никад нико не пита?“

    Ne znam ko je ubio Mladicevog oca a jel ti hoceS to da kazes da je Mladic imao pravo iz osvete ubiti 8 000 Srebrenicana? Onda po tebi i oni koji su prezivjeli Srebrenicu i ostali bez kompletnih familija sad imaju pravo ubijati Srbe?

    Buddha NIKO NEMA PRAVO DA UBIJA I PRAVI GENOCID MA STA GOD DA SE NJEMU DESILO U PROSLOSTI!

  96. Јеси, јеси све се бојим да си га научио то што пишеш… Ајде не лажи, како те није срамота. Прво не можеш увлачити Јевреје и парвити паралалеле са Хитлером и Србима, јер Срби су били 3 страдалници Другог свјетског рата, одмах послије РУСА па Јевреја. А твој бабо је био дио Хитлерове машинерије.

  97. @buddha
    jos ja uporno govorim da niko nema pravo ubijati nikoga i ta poenta se proteze citavim mojim pisanjem na ovom portalu a ti zakljucjujes na osnovu toga da sam ja ustasa!
    -A ustase ubijale…… pobise sve Srbe u Drugom sv ratu do kojih su dosli…….
    – a ja kazem da se ne ubija i da je to zlocin i da je to zlo isto kao i Hitlerovo zlo…..
    – a Buddha opet kaze da sam ja ustasa i da je moj babo ubijao Srbe….. a Buddha nit zna mene niti mog babu
    – a onda Bozo kaze ja poturica i psuje mi majku ustasku. cccc

    Vi se tako meni obracate ne zato sto ja iznosim ustaske i fasisticke stavove jer ja nisam fasista niti mrzim nekog i ne moze tr naci takve stavove u mojim postovima, ne moze se naci da pravdam neki zlocin nad Srbima!

    Vi to sto govorite zapravo zakljcujete na osnovu toga sto sam ja Bosnjak, musliman a neko vam je usadio u glavu da su svi bosnjaci, muslimani, ustase, da su im babe bile ustase i turci i da im se treba osvetiti. Zato se i desila Srebrenica!

  98. А зар нисте дорадници усташког режима? Доказалисте својим дјелима.

    И нека ти је Божо јебо матер, требао ти је и жену и све пунољетне жене у фамилији.

    Ти мислиш да ми заборављамо? Не заборављамо и никад нећемо!

  99. @buddha

    Jedino sto sam ja vidio da vi mrzite sve muslimane i bosnjake koji zive na ovom dunjaluku!

    „Ти мислиш да ми заборављамо? Не заборављамо и никад нећемо!“

    Ja i cijeli svijet smo vidjeli da se vi svetite i pravite genocid nad muslimanima te pravdate taj genocid osvetom! Iako ste ubijali ljude koji se bioloski ne mogu povezati sa zlocinima nad Srbima u Drugom sv ratu kojeg su pocinile ustase!

    Ne trebas zaboraviti stradanja svoga naroda iz proslosti ali pogresan je put mene mrziti zbog toga jer ja niti moj babo koji je rodjen 1940 godine ne mozemo se dovesti u vezu sa tim stradanjima. Taj put je i doveo da Srebrenice!

    Ja sam svoje dijete naucio da ne zaboravi niti Jasenovac niti Srebrenicu i da mu to bude opomena da se potrudi da nikad nesto slicno ne uradi te da sprijeci ako ikada bude u prilici! Ja sam ga naucio da postoji oprost a to je potpuno drugaciji put od ovog tvog! naucio sam ga de ne psuje nekom nesto niti da drugacije vrijedja nekog samo zato sto je druge vjere ili nacije!

  100. Е извини што нам турци и твој ДИДО нису претке поклали и што твој БАБО није успио завршити започети ДИДИН посао.

    Ви, лојавци би дали све своје полне органе, жене и дјецу само да сте имали ЈЕДНОГ Младића. А наш Младићу Гопод славу даде, јер сачувао свој народ, вјеру и цркве!

    Милутин (луди), Душан (силни), Лазар, Обилић, Топлица, Косанчић, Црнојевићи, Мишић, Степановић, Путник, Бојовић, Михајловић, Младић, не знаш ко је силнији и већи јунак. Као што видиш родиће се нови Младић, а ти генетски отпаду можеш само да обориш главу и црницу да гледаш.

  101. @buddha

    Ratni zlocinac je za tebe heroj, Ratko Mladic koji je trazen za GENOCID u Srebrenici.

    Mene bas briga ko je tvoj heroj, sto se mene tice ne bi e iznenadilo da su cijela plejada osudjenih Srba u hagu za tebe heroji.

    Tvoj stav i tvoja individualna slika o zlocinima nisu destrkutivni po mene nego po tebe i tvoj narod.

    Svojim pisanjem ti samo podebljavas steceni imidz genocidnog naroda kojeg su Srbima prikacili osudjeni zlocinci. Velicanjem zlocinca stavljas se na njegovu stranu.

    Da su Nijemci krenuli tim putem nikad se ne bi rijesili imidza genocidnog naroda a ne zaboravimo da su i predstavnici njihovog naroda osudjeni za genocid bas kao i Srbi.

  102. @buddha

    Necemo nista, pa i dan danas postoje ljudi koji negiraju holokaust ali on je dokazan, bas kao i genocid u Srebrenici!

    bilo je bitno to dokazati jer ce sav dokazni materijal, sva arhiva Haga biti dostupna istoricarima, publicistima…. po tome ce se pisati istorija a ne po tvom misljenju ili drugih neonacista koji negiraju Srebrenicu, Holokaust…..

    Zivot ide dalje…..

  103. Не видим никакву паралелу 5милиона побијених Јевреја из Другог свјетског рата и измишљених 8000 сребреничких жртава. Глупо ти је поређење.

    Ти си толико примитиван и глуп да не постоје ријечи којима би те описао. Држи се ти тамо свог народа а ја ћу свог, не улази у наше двориште, нас не занима твоје. Радите, градите јебите се, радујте се, рађајте се и цркавајте али само се нас прођите. Само тако ће твоје а и моје дијете имати будућност.

  104. @buddha

    „Не видим никакву паралелу 5милиона побијених Јевреја из Другог свјетског рата и измишљених 8000 сребреничких жртава. Глупо ти је поређење.“

    Obja zlocina, i holokaust i genocid u Srebrenici su dokazani pred medjunarodnim sudom pravde!

  105. rixadu, 28.05.2011. 14:40:36

    Obja zlocina, i holokaust i genocid u Srebrenici su dokazani pred medjunarodnim sudom pravde!

    Јак ти суд у пичку материну, Америка га прва не признаје, ни Русија, а чини ми се ни Кина… а ни ђенерал га не признаје и српски народ га не признаје и шта сад. Посерем се на Међународни суд и шта ћемо сад?

  106. @buddha

    ne bih bas rekao da AMerikanci ne priznaju medjunarodni sud pravde. Oni su i osnovaci prvog takavog suda, sudjelovali su u hapsenju ljudi po nalogu suda, ispunajvali obavezu obaveznog ucesca njihovih gardjana kao svjedoka! pa cak i sad su povodom haspenja dali punu podrsku i izrazili dragost sto ce Mladic biti izrucen sudu u Hagu

    Na osnovu presuda suda EU, SAD, Kanada kao i mnoge druge zemlje samoincijativno su donijeli i rezolucije o genocidu tako da se taj dan sirom svijeta obiljezava kao dan sjecanja na genocid u Srebrenici, najveci zlocin poslije Drugog sv rata. Sve to je omoguceno argumentacijom suda u hagu!

    Tako da tvoja konstatacija ne stoji!

    Jedino sto si u pravu je to da ga ti i pojedinci ne priznate ali kako sam rekao i dan danas postoje ljudi koji ne priznaju Holokaust koji je takodjer na isti nacin kao i genocid u Srebrenici dokazan!

    Necemo mi nista sad, zivot ide dalje, vec sam ti rekao i nakon 60 godina postoje neonacisti koji negiraju Holokaust i isto kao ti ne priznaju presude suda!

    nisi ti nista novo na ovom svijetu! Neonacista je bilo i bice!

  107. Турско-фасистичкоусташки потомче, ти немаш право да говориш о Холокаусту и Јасеновцу. Ти циљано долазиш да изазиваш овдје, и имаш једно срећу што ово није кафана, јер да јест одавно би ти лежао на хиругији због измишљотина које пласираш овдје.

    Због таквих људи као што си ти овдје НИКАД мира бити неће!

  108. rixadu, 28.05.2011. 15:32:19
    ne bih bas rekao da AMerikanci ne priznaju medjunarodni sud pravde.

    Баш ме занима који ће суд судити Бушу, Клинтону и Обами због злочина почињених у Србији, Ираку, Авганистану. Међународни сигурно неће…

  109. @buddha

    Pa kakve veze imam ja sa tim pa da e tako sad pocnes vrijedajti
    Nisam ja tebi iznosio svoje misljenje nego argumente utvrdjene na brojnim sudovima i rezolucijama diljem svijeta. Nije ovo moje misljenje, ovdje nije u pitanju necije misljenje nego cinjenicno stanje a ja sam ti ga samo iznio.

    Nisam bitan ja kao pojedinac nego institucije koje su utvrdile navedena desavanja, kako u Nirnbergu gdje se medjunarodni sud pravde bavio holokaustom tako i u Hagu gdje se medjunarodni sud bavio bivsom Jugoslavijom.
    Oba suda su presudile GENCOCID.
    Njihove presude su obavezujuce i skladu sa poveljom UN i za zemlje clanice UNa a ja sam ti ih samo spomenuo, nisam ja presudjivao!

  110. А ти си овдје потпарол лажних судова и измишљених злочина? Не знам зашто се ти осјећаш увријеђеним само сам написао ИСТИНУ:

    – твој чукунчукунђед је био Србин који је окренуо дупе Турцима због пар м2 земље, Турци га нагузили и натјерали да се одрекене вјере и почне да алаче и арлауче ријечи које не зна и не разумије (алах, илах, курах и сл.), ал’ не лези враже прочуло се по селу како је твој чукунчунђед продао вјеру и државу за пар квадрата земље, разљути га то узе оштрицу да заустави истину, али истина претече.

    – твој ДИДО да се освети Србима за стогодишња подмијавања твојој фамилији и жељом да приграби још српске земљу одлучи да је куцнуо час да ти гласови прошлости утихну једном заувијек, придружи се усташама узе оштрицу у руке и поче сјећи ал’ не успједе у свом науму, претекоше Срби и пренесоше другим Србима о нечовјечју твог ДИДЕ

    – и тако дође ред на твог БАБУ па и он се ухвати оштрице и потече на српске вртове, ал’ јеби га опет Срби одбранише се

    – долази вријеме и на тебе…

    И шта сам написао што није тачно?

  111. а сва ова прича може се сажети у прост реченицу:

    Ти си Турско-фашистичкоусташки потомак.

    Ништа друго ти не можеш бити. Ако мислиш души смирај наћи, и гријехе прошлости спрати, покај се, нађи икону свеца ког су славили твоји преци, прекрсти се и моли за опрост. Милостив је Бог.

  112. rixadu, 28.05.2011. 15:57:21
    Nije rixi,cak poenta u tome,ko je i sta presudio.
    Vidis da ides u pogresnom pravcu.
    Koga bili dupe sta je tebi vazno a sta nije.Naravno,vi cete docekati sve sto bi eventualno bilo u vasu korist sa odusevljenjem.Mi necemo.Isto tako je i obrnuto.
    Vidis da su razlike sustinske.
    Za nas je Gavrilo Princip heroj,za vas zlocinac.
    Za vas je Atif Dudakovic heroj a za nas je zlocinac.
    Kad Dudakovica odvedu na sudjenje,mene to nece toliko odusevljavati kao sto tebe vidno odusevljava ovo sa Mladicem.Odgovarace za nepostivanje Zenevske konvencije,sve ostalo je plansko sijanje sjemena mrznje.
    Ostali smo uskraceni za Izetbegovica,medjutim jedino njegovo zlocinacko djelo se moze nazvati genocidom ovdje i ne postoji “rezolucija“,koja moze pobiti istinu.
    Dokle god se lazi budu provlacile ovdje,ostaju zrtve poklane Srpske djece kao zavjet.
    Ta djeca su nasa rezolucija rixi,ta djeca su nasa deklaracija,ta djeca su nas zavjet.
    Ne postoji papir koji moze ukloniti poruke sa njihovih mrtvih usta.Mrtva usta ne govore ali ovdje na Balkanu su glasnija od groma.

    Takvi fasisticki pozivi na pokolj,ne doprinose suzivotu,naprotiv,pozivaju na odbranu i dobro je,ja sam zato da svi iznesu ovdje svoje misljenje,upravo zato da nebi neko zivio u zabludi i laznom bratstvu i jednistvu.
    Cutali smo tolike godine poslije Jasenovca i Jadovna,bili smo jednom prevareni ali je sad svima jasno da smo pogrijesili,jer ste nam zabili noz u ledja opet.

  113. @buddha

    hmmmm. prvo kazes da sam bio Srbin, pa da sam poturcen i onda zakljucujes da sam tursko-fasiticki potomak. Znaci kad sve ovo spojim sto si napisao ti tvrdis da su Srbi (jer sam ja odnosno moji preci bili Srbi) zapravo turski fasisti:).

    Ja isto ne znam, onaj prvi majmun sto ga Darvin spominje jel i on bio Srbin:)…

    Malo se i ti gubis u toj mitomaniji koja ti je oprala mozak:)

    Vidis upravo jesu zbog ovog gore napisanog bitni pomenuti sudovi koje ti ne priznas jer ce sudska arhiva biti dostupna svjetsktim istoricarima, publicistima, autrima knjiga, tako da ce u svjetskim udzbenicima tacno pisati ko je i sta radio na blakanu i svijet ce uvijek znati.

    Tako da mitologija koja je tebe indoktrinirala da su svi muslimani bili Srbi, ustase turci ili sta ti ja znam i da su svi muslimani ubijali srbe i da muslimani samo zele ubiti srbe kao i druge bolestine koje prosipas su poljedica legendi i mitova koje su tebi prenesene i usadjene.

    Medjutim postojanje medjunarodnog suda u Hagu je napokon stopiralo sirenje jedne takve pogubne mitologije i tako da kad god ti pocnes sa ovom mitomanijom negdje u svijetu svako pametan ce pogledati sta su sudovi o svemu tome rekli i bice im puno jasnija slika!

  114. @jahac

    nema to za nas i za vas nego za vas i za ostatak svijet. Tu je razlicit odnos. Izmedju vas i ostatka svijeta!

    evo ti sad primjeri;

    „Za nas je Gavrilo Princip heroj,za vas zlocinac.“

    znaci ovako; Za vas je Gavrilo heroj a za cijeli svijet on je atentator koji je zapalio iskru Prvog sv rata!

    „Za vas je Atif Dudakovic heroj a za nas je zlocinac.“
    za vas je Atif Dudakovic ratni zlocinac a za cijeli svijet on nije ratni zlocinac jer nije niti optuzen niti osudjen za ratni zlocin!

    Isto tako Karadzic i Mladic su za vas heroji a za cijeli svijet optuzeni za ratni zlocin i genocid u Srebrenici!

    I zaboli me za Dudaka, ako postoje dokazi koji mu na teret nesto stavljaju nek odgovara za to, samo molim te nemoj da ovi sto vrse pritisak na njega opet emitiraju lazne i montirane dokaze kako Dudak naredjuje ubista pa se onda otkriju da su ti zarobljenici sto je na tom montiranom snimku naredio da se ubiju danas zivi i zdravi i zive u Bihacu. na taj nacin sami sebe diskreditiraju bas oni koji ga hoce da optuze!

  115. rixadu, 28.05.2011. 16:45:31
    Pa taj tvoj Darwin je bio majmun,jer je upravo on zacetnik fasisticke misli u Evropi.
    Upravo je on svojim radovima dao ideolosku osnovu Hitleru,kojemu je samo njegovo djelo dalo vezivno tkivo za njegovu ideologiju a vi ste to objerucke prihvatili.
    Vama je cilj razdvajanje naciona a ne nama.
    Ali nikoga vise ni ne interesuje vase pobijanje cinjenica i krivljenje istorije ili pljuvanje po vlastitom porijeklu.
    To ide na dusu vama a ne nama.
    Meni je bitno da znam ko mi je predak.Po ocevoj strani su najvjerovatnije Hercegovci doselivsi u Krajinu negdje u 15 ili 16 vijeku a u Hercegovinu su dosli iz jednog Crnogorskog plemena,koje ima vezu izgleda sa plemenom Vasojevica.A sa majcine strane im se gubi trag negdje na Dinari u okolici Grahova.Po slavi i prezimenu izgleda da vuku porijeklo iz Like oko Korenice.
    Hvala bogu pa su odrzali krsnu slavu i postojali su neki dokumenti sacuvani iako ste pokusali da unistite sve sto ste mogli u cilju pokusaja nametanja “vasih“kvaziistorija.
    Izgleda da su ti zamisljeni “Bosnjaci“preskocili i neandertalce i sve te “Darwinove stepene razvoja,poticuci direktno od majmuna.Ajd priznajem u tom slucaju,niste nastali od Srba.
    E moj rixi,nikad od tebe nista…

  116. rixadu, 28.05.2011. 16:45:31

    hmmmm. prvo kazes da sam bio Srbin, pa da sam poturcen i onda zakljucujes da sam tursko-fasiticki potomak.

    Волио бих ја тебе назвати Србином, ал’ не могу, чукунчукунђед те зајеб’о и Турцима гузицу окренуо, они га натегли и како другачије да те назовем? Поријекло ти је такво и шта да радимо, нећемо лажи писати.

  117. @jahac

    Pa sad vidi sa Budhom, Bozom, i onim Simom pa se dogovorite kako cete:)
    Jedan kaze da smo potekli od Srpsko-turskih fasita (nisam ni znao da se tako kvalificirate)
    Drugi kaze da smo ustase
    ti sad kazes da ne poticemo od Srba, da nismo izdajice Srba nego da poticemo od majmuna. Nemoj tako naljutices ove gore spomenute jer su od malena drugacije uceni o muslimanima:).

    Usput ti i jesi u pravu.

    Mi i jesmo potekli od majmuna, tu teoriju je dao Darwin a ona je razvojem genetike kao nauke i dokazana! 98% genteskog materijala imamo zajedno sa majmunima… Ovako kako se ti smijes tako su se i smijali Darvinu kad je prvi put iznio svoju teoriju o majmunskom prijeklu, cak su pravili karikature u 18 stoljecu na tu temu:). Tebi je izgleda to smijesno u 21 stoljecu.

    I da, tvoja tvrdnja o Darvinu je presmjesna. Kao sro rekoh, Darvin je bio u pravu i njegova teorija je dokazana. To sto je nacisticka ideologija poksavala zloupotrijebiti teoriju evolucije u vlasite svrhe nije nista cudno. Slicna indoktrinacija je izvrsena i nad nekim clanovima ovog foruma od strane onih koji borave u haskim celijama!

  118. @buddha

    Cak i da si u pravu i da smo mi svi bili ovdje Srbsko-turski fasiti pa onda presli na islam to nije zlocin. Pa i dan dans ljudi diljem svijeta prelaze na islam! Zlocin je ubijati i zbog toga su tvoji „heroji“ u Hagu.

    Vidim ja ti stvarno puno znas o mojoj istoriji i mojim precima. Od mog babe ustase, preko dida ustase pa do cukuncukundede Srbina i sve do mene Srpsko-tursko fasiticko. Pa jebo te ti si jaci od Darvina:)…. Ako se potrudis mozda fakat i dodjes do podatka da je prvi majmun bio Srbin. Sigurno si na dobrom putu:)

  119. rixadu, 28.05.2011. 17:27:05

    Џаба покушаваш искривотворити, не вриједи обрезани. То је твоје поријекло, ти си турско-фашистичкоусташки изданак и нема ти помоћи. Ако ће теби бити лакше зваћемо те твојим Мирсад, Алија, Бакир, Реуф,Неџад, Фарук. Болно је живјети са овим сазнањем, али ти си храбар човјек, нема покајања код тебе, мораћеш ДИДИНИМ и БАБИНИМ стопама, нама Србима добро познат пут којим крећеш. Бићеш ти још један ШЕХИД на Aлаховом путу 😉

  120. @buddha

    Ti si stvarno cisti produkt silnog srpskog laganja, propagande i mitologije jer samo se na taj nacin mogu objasniti predrasude o nersbima, nepriznavanje sudskih presuda, rezolucija, pretvaranje ratnih zlocinaca u heroje….

    To moze biti posljedica samo jake progande, lazi kojoj nisi uspio odoliti i na kojoj si ti indokrtiniran!

    kad covjek sebi postavi jedno normalno pitanje koje glasi zasto je srpska istina toliko drugacija od istine ostatka svijeta?

    Najbolji odgovor na ovo pitanje koje se provlaci kroz svaki tvoj post je dao Dobrica Cosic:

    „Mi lazemo da bih varali sami sebe,da tjesimo druge,mi lazemo za oprost.Mi lazemo da bih se borili protiv straha,lazemo da ohrabrujemo druge,lazemo da bih skrivali svoj i neciji drugi jad.Laganje je oblik naseg patriotizmai potvrda nase urodjene inteligencije.Mi lazemo na kreativan,mastovit i inventivan nacin“

  121. rixadu, 28.05.2011. 22:49:26

    Обрезани, мој прађед има бисту у Бањој Луци, био је народни херој, војсковођа у Другом свјетском рату. И увијек је препричавао Турско нечовјештво које је доживио тамо 1943/4. године на неком брду, село по имену Демишевци. Причао је да су припадници твог народа изнијели митраљезе на ону џамијску куполу и одозго побили преко стотину бораца, углавном Срба, док су ови схватили одакле долази напад касно би. Два дана касније заузели су то село и побили све. Кад се рат завршио неки туркесина (тако к’о и ти)направи се паметан и оптужи човјека који је био трећи у ланцу командовања за ГЕНОЦИД, поведе се поступак против њега, ал’ машин бравар заустави све.

    Послије је нашао тог усташког дорадника у канцеларији на мјесту начелника Општине, ишамаро га једном руком (другу није имао) и исти дан је тај турчин побјегао за Сарајево, гдје је и умро. Тај лојави магарац је био усташки дорадник, а пред крај рата прикључио се „ослободиоцима“, и никад није био процесуиран за своје злочине.

    50 година касније понавља се иста ствар у Сребреници, а данас ти мени паметујеш о толеранцији, и причаш ретардиране приче. Носи се у три пичке материне.

    Моје дијете, а и дјеца мојих пријатеља знаће за причу о Демишевцима и знаће за причу о Сребреници, да знају шта их чека јер не каже наш народ џаба: „Псу и турчину никад не вјеруј!“

    Можеш ти напрђивати се колико ти воља, Господ јунаке воли, оне што слабије заштите и што вјеру не продају за м2 земље. А твоји преци и ти не припадате у ту групу.

  122. @buddha

    ne moras biti vulgaran, nisam ja taj sto je rekao da laganje vrhunska moralna vrijednost srpskog naroda i da je to temelj srpstva.

    To je rekao Dobrica Cosic, i on je koliko znam upamcen kao Srpski heroj, ili otac nacije! To sto pises pisi slobodno njemu i vidi zasto je on to rekao. Ja samo zakljucjem da je to najbolji odgovor na pitanje zasto je Srpska istina uvijek drugacija od istine ostatka svijeta!

  123. rixadu, 28.05.2011. 23:43:12

    Ето видиш само узимаш оно што теби одговара, зашто ниси човјек и не кажеш страшно је то да се исте ствари понављају свако 50година, само мржња је већа! Зашто ниси човјек искрен и не кажеш вама ваше, нама наше. АААА неее ти дођеш овдје да провоцираш, што је својствено за потурице.

    Моје дијете ће знати причу о вама, и ко сте и шта сте и шта да очекује од вас.

  124. @buddha

    Vec sam ti rekao ja nemam problema suocavanja sa istinom. Iste stvari se ponavalju svakih 50 godina i tu si upravu! Ali ja nemam problem priznati ono sto se desilo u Jasenovcu. Tamo je stradao tvoj narod. Nikad mi na pamet nije palo da negiram nesto tako strasno jer bi na taj nacin se poistovjecio sa zvijerima koji su i ubijali Srbe. Na dalje u mom Bihacu je ubijeno oko 12 000 uglavnom Srba te Jevrjea i roma od strane NDH. U Bihacu postoji spomenik tim zrtvama i ja od malena znam sta ti spomenici predstavljaju! Ja nemam problem koji imas ti! Ti imas problem priznati zlocin nad drugim narodom i ucen si lazima i mitologijom da je zlocin samo kad se Srbi ubijaju a kad se nesrbi ubijaju to nije zlocin!

    Zato se moje djete razlikuje od tebe jer zna da fasizam nema granica i moze biti ispoljen od bilo koga! Tvoje djete ce izlgeda biti odgajano kako je Srebrenica laz!

    A laz je zapravo kako rece Cosic tvoja vrhunska moralna vrlina. Zato je tvoja istina u potpunoj suprotnosti sa istinom ostatka svijeta! Zato je u tvojim ocima Mladic heroj u ocima svijeta zlocinac. Jadno je i sto ce tvoje djete biti isprano lazima i usmjereno da mrzi nesrbe!

  125. Јахач, и ја сам сазнао своје поријекло. Дучић о мом претку књигу написао али ми не помаже пуно..углавном, знам да је из Херцеговине, школован у Дубровнику и да је радио на повезивању а не раздвајању народа..на фејсбуку сам нашао групу истог презимена и свима трећа генерација уназад из исог села у Лици и имају исту славу. занимљиво за праћење али не и за планирање будућности..значи Херцеговина – Лика – Крајина.

  126. rixadu, 28.05.2011. 17:21:49
    Vidis,mozes se diciti “majmunskom teorijom“,koliko zelis.Rekao sam ti vec,vjeruj u sta hoces.
    Vi ako ste potekli od majmuna,Srbi su potekli od boga.
    Nismo svi isti,sta mozes.
    rixadu, 29.05.2011. 00:10:29
    Naravno da nemas problem gledati u spomenik mrznje prema Srbima.Zato sto je izvrsen genocid u II svjetskom ratu je jedan od razloga zasto Bihac pripada vama.
    I neka vam ga,sto se mene tice za mene je Bihac mrtav grad,jer tamo vise nema slobodnih Srba.Svakom svoj jad.
    P.S.nece djeca biti odgajana,djeca ce znati…

    milanko, 29.05.2011. 00:32:27
    Molim te,ne vadi rijeci iz konteksta,pokusavajuci razvodniti ono sto sam zelio da kazem.Sta je sporno u Lici i Hercegovini,zar to ne dokazuje autohtonost?
    rixadu uporno pokusava “majmunskom teorijom“dokazati da su nastali od majmuna a ne od Srba,zeleci naravno pobiti nespornu cinjenicu da vjeroispovjest nema veze sa porijeklom,koje zdusno pljuje.
    Porijeklo i narod se ne moze usko vezati za nametnutu religiju nekog osvajaca,kao ni za teritirijalnu odrednicu.
    Pa ja bih trebao biti toliki fasista da sad na osnovu porijekla mojih predaka,koji su mozda dosli iz Like sbe nazivati Licaninom?(usput svojatajuci Liku a ja eto gradjanin zemlje u izgnanstvu)
    Moj iskaz samo navodi na zakljucak ko je zivio na prostoru Like,Bosne,Hercegovine i Crne Gore prije nekih pet vijekova.
    Taj narod ima svoju tradiciju,svoja imena-slavensko-hriscanska.Na kraju krajeva,cak i kad bih izbjegao Srpsko-Hrvatsku ili Katolicko-pravoslavnu podjelu,svi znamo da Islam nema ovdje svoje korijene.
    Medjutim iako je prihvacen,kao iskljucivo vjerska kategorija,cemu onda bijeg od porijekla?
    E upravo taj bijeg od porijekla i jeste nacisticki proizvod uspostavljanja naciona bosnjackog,kao jedine alternative vezane za teritoriju sa neskrivenim i otvorenim ciljem da se istisne bilo koja druga populacija jer potonje dvije imaju “boze moj“,naravno svoje matice iz kojih su potekli “uljezi“.
    I neka mi neko sada kaze da “bosnjastvo“ nije nacizam.

  127. rixadu, 29.05.2011. 00:10:29

    А што лажеш јеботе! Кажеш да ти немаш проблема суочавањем са истином, па кад немаш проблема ПРИЗНАЈ да ти је ДИДО био дорадник фашистима и усташама, БААБО наставио његов посао. признај да Србе органиски мрзиш, немој говорити да се у Јасеновцу гдје је скоро МИЛИОН људи побијено десио злочин, а у измишљеној Сребреници је побијено око 3000људи (углавном муслиманких бораца) ти је називаш ГЕНОЦИДОМ. Немој молим те само ону ретардирану причу о судовима, и ко је донио и како је доносио пресуде. Твој народ, турско-фашистичкоусташки дорадници, никад нису одговарали за злочине над Србима ни у Другом свјетском рату ни у овом. Из тог разлога је боље да престанете са безвезним провокацијама, иако је то лично теби душевна храна, чисто сумњам да можеш престати.

    Овдје причаш приче како Дудаковић није злочинац, а игром случаја познајем жену која живи у Шведској,а којој је 5 корпус у БИХАЋУ, у њиховој кући убио ОЦА, МАЈКУ, БРАТА она је преживјела захваљујући момку који је задржао да не трчи кући. Били су то муслимани које је побио Дудаковић.
    Зашто не спомињеш злочинца Алагића који је извршио самоубиство 2003. јер је требао бити изручен у Хаг?

  128. @jahac

    Ne pripada Bihac nama, ne pripada on nijednom narodu, on pripada Bosni i Hercegovini.

    „Овдје причаш приче како Дудаковић није злочинац, а игром случаја познајем жену која живи у Шведској,а којој је 5 корпус у БИХАЋУ, у њиховој кући убио ОЦА, МАЈКУ, БРАТА она је преживјела захваљујући момку који је задржао да не трчи кући. Били су то муслимани које је побио Дудаковић. „

    Ti znas zenu koja je vidjela kako Dudakovic ubija? pa ako znas zenu sto ona ne svjedoci vec u javnost dajete montiran snimak kako Dudak naredjuje ubistva zarobljenika a onda kasnije se otkrije da su ti zarobljenici zivi i da je snimak jedna velika LAZ. Sto umjesto laznog snimka niste tu zenu doveli? Nema to logike jahac. Cini mi se da ponavljana laz koju slusate dovela je do ostvarenja one Gebelsove izreke; „ako kazete veoma veliku laz i ako je vise puta pobovite narod ce biti uvjeren da je to istina“ Dokaz toga je sto sam ja vise puta cuo da je Dudakovic zlocinac i da se na snimku jasno vidi da naredjuje ubijanje zarobljenika. Sad uposte nije bitno sto je taj snimak lazan. Mnogi i Srbi i dalje vjeruju da je on naredio ubijanje…

    Sto se tice Alagica on je bio optuzen, prethodno je vec bio zatvoru zbog zloupotrebe polozaja. Bio je optuzen, umro je prije zavrsetka procesa. AKo je bi optuzen, znaci da imaju dokaza za neka sumnjiva djela za koja je morao odgovratari. pametnom dosta, pa nisam budala da ga sad pjevam pjesmice o njemu kao st ste vi vec poceli za Mladica a Mladic se trazi za GENOCID a ne za komandnu odgovornost! I sto se tice Dudaka vec sa objasnio… ako imaju dokazi za nesto nek ih objasnjava pred sudom, samo nemoj te izmisljati i namisljati zlocin ako ne postoje konkretni dokazi.

    @milanko

    Logicno je da ces naci korijene ovdje u Bosni a ne u Srbiji. Mi nemamo veze sa Srbijom nikakve osim sto vi imate zajenicku vjeru sa njima. Ti pripadas ovom podrucju, nasi preci su stvorili ovu Bosnu, ovdje Islam dolazi tek dolaskom Turaka a neki su nauceni da je Bosna stvorenaa dolaskom turaka. Veliko je to apsurd!

  129. pa, to sam napisao jer neki bošnjaci zastupaju tezu da smo mi iz Srbije…pa, kao da treba tamo da se vratimo a neki vele da možemo i na Karpate.

    A, sada Rixadu: nije mi jasno čemu toliko upinjanje da se ovdje neko ubjeđuje da je ovo ili ono. Jedan od mojih predaka se potpisivao sa „knez ilirski“ i tu u 17.vijeku i ti dokumenti postoje i mogu se naći.
    Otomanska imperija je naseljavala vojsku i njihove porodice na područja na kojima im je trebalo ljudstvo: pa su tako u Bosnu doseljavali ljude iz Grčke, Albanije, sa Kosova, iz Srbije i to sve je trajalo sve do 19. vijeka.. u 19.vijeku ima iseljavanja z Srbije u Bosnu.a čak i ti doseljenici su bili oni koji su primili islam nekada mada je bilo i onih koji su u 19. vijeku opet sa islama prešli na pravoslavlje. Jebi ga, komplikovana geneza ali sam siguran da se može lijepo istražiti. kada bi malo pročačkao možda bi našao da ti u stvari nisi iz Bosne,, da su tvoji možda doseljenici..možda su tvoji Sloveni a moji iliri a možda su iz istog kraja odakle i moji.. kontaš.. dok to ne ispitaš ne možeš govoriti o tome ko je autohton stanovnik a ko nije. malo je bez veze oslanjati se na propagandne tekstove..a na popisu će se svako izjasniti onako kako smatra da treba…
    čudi me i Jahač da ga ljute te rasprave.. tvrdnje da je neko pao s Marsa su samo odraz neinformisanosti. ali, eto ima načina pa prionite na istaživanje.
    a,ovo oko zadnjeg rata pa valjda je svima jasno da zločinci nisu samo na jednoj strani.. i to kada prihvatite i kada se i vi suočite sa tim, Rixadu, onda se može normalnije pričati.

  130. @milanko

    na zalost kod nas malo je familija sacuvalo vezu sa precima kroz porodicno stablo duze od 3 koljena. ja sam dosao do podatka da znam gdje mi je prandid rodjen i sahranjen. Cak sam i nasao njegov grob u jednom selu pored Bihaca. Dosao sam do informacije da je u tom selu bio rodjen i tu je umro. U svom prezimenu je imao dva prezimena x-y, bilo ih je 3 brata, nakon nekog vremena on je odabrao samo jedno prezime x i nastavio svoju lozu, ja sad nosim trece prezime jer je to veza sa mamine strane.

    Ali nije to poenta Milanko, onaj ko danas zivi ovdje ima ista prava kao ja i ti pa taman da mu je prandid dosao iz tanzanije. Nemam ja pravo njega zbog toga diskriminirati. Bitno je ko si i sta si sada a pordicno stablo je stvar individualne satisfakcije i poznavanja svog projekla ali dalje od 3-4 koljena malo ko zna jer je narod bio neuk i nije vodio tako daleku evidenciju!

    „0vo oko zadnjeg rata pa valjda je svima jasno da zločinci nisu samo na jednoj strani.. i to kada prihvatite i kada se i vi suočite sa tim, Rixadu, onda se može normalnije pričati.“

    Pa zar ja to nisam vec milion puta naznacio. Jesam li prvi koji je pisao ovdje o zlocnima nad Serbima od NDH, u ovom ratu…. Niejdnom nisam stao na stranu zlocinca dok ovdje 90% ljudi staje na stranu onih optuzenih na najvece zlocine poslije Drugog sv rata. Milanko TVOJ NAROD JE BIO ZRTVA STRACIVNOG ZLOCINA U DURUGOM SV RATU OD STRANE NDH, DAN DANAS POSTOJE SPOMENIK TAKVOM MASOVNOM STRADANJU, A RIJEC JE OKO 12 000 UBIJENIH UGLAVNOM SRBA. meni ne pada na pamet da to sad negiram kao neki ovo oko Srebrenice. Zajendicko i jednim i derugim je to sto su ubijeni samo zato sto su se drugacije zvale. To su dokazani zlocini ali dok god jedni priznaju samo te zlocine nad Srbima a ne zlocine koji su pocinili Srbi nema suoacavnja sa istinom, nema otreznjenja, katarze!

  131. Јој лојави какв си ти патолошки лажов! Док негираш злочине Дудаковића и његових поданика над ТВОЈИМ комшијама, то само говори да је твој БАБО учесник злочина. Не бринем се ја за тебе, доћиће дан кад ћеш показати своје право лице у пракси. Сад га показујеш својим ријечима у Јасеновцу је стравичан злочин од стране НДХ (не помињеш Ханџар дивизију и остале усташке дораднике), а у Сребреници је геноцид, то све говори о теби.

  132. @buddha

    Nije zlocin nesto sto samo ti mislis da je zlocin. Pogotovo sa obzirom da si ti osoba koja sa predrasudama nastupa i koja ima jako lose misljenje o muslimanima, toliko lose da se granici sa misljenjem nacista o jevrejima. Sto se tice zlocina na garavicama, njima je ordinirao Ljubomir Kvaternik. Handzarovci su djelovali drgugdje ali to neumanjuje njihov zlocinacki pohod. Riejc je o formaciji muslimana u sastavu nacista. Svakom normalnom ce biti zlocinci, Tu nema price.

    Sto se tice Dudaka je ne negiram nikakve zlocine. Nego kazem da osim pritisaka i tvojih ubjedjenja nema niakkvih dokaza osim onih montiranih snimaka. nadji dokaz, objavi obavjesti sudove i rijesices se frustracije ali nemoj izmislajti dokaze, to je poenta!!

  133. rixadu

    Као морон понављаш једно те исто, МИЛИОН мртвих је мање вриједно него 3000. Никад ниси написао гдје ти је ДИДО био у оном рату а гдје ти је БАБО био у овом рату?

    Ти си последњи курац који овом свијету треба, и са таквим људима да ми живимо? Ајде море, носи се у пиду материну.

  134. И да у Сребреници нису били невини, то су биле пичке као што си и ти пиздун. Никад муда нисте имали да изађете на мегдан, јуначки да се разрачунамо. Већ као они са Демишеваца, са џамије мучки убијати народ, нападати па се крити међу женама и дјецом. Смраду један.

  135. @Као морон понављаш једно те исто, МИЛИОН мртвих је мање вриједно него 3000. Никад ниси написао гдје ти је ДИДО био у оном рату а гдје ти је БАБО био у овом рату?

    Jesam pisao ali evo opet cu.
    Moja majka je bila partizanka kao i njen prvi muz, tada u Biahcu su Njemci upali u porodicnu kucu i nasli dokaze koji povezuju njenog muza za rad sa partizanima te ga izveli vani i ubili a moju majku odveli zajedno sa njenom prijateljicom Pasom Sakic na daljna ispitivanja. Nakon toga rodjak od moje majke uspijeva lobirati i placa da je puste na slobodu ali njenu prijateljicu Pasu Sakic odvodeu AUSVITZ jer je njen muz Hasan Sakic bio komandant ondasnjih partizana. Ta zena je prezivjela AUsvitz i cesto sam je vidjao kod svoje majke poslije rata, imala je broj istetoviran, cesto je i pricala o tim desavanjima u ausvitzu. Znam i da je svako jutro nakon sto je oslobodjena tusirala se hladnom vodom jer joj je to ostala trauma iz ausvitza. Mislim da je jedina bosnaka koja je prezivjela ausvitz (mozda i griejsim). Svi su oni bili muslimani kao sto vidis. Nije sporno da su muslimani bili i ustase u i oko bihaca ali generalizirati da su bili svi je pogresno a jos pogresnije je sada mene za nesto takvo optuzivati iako se ne mogu ni bioloski povezati sa tim periodom.

    Iz istog razloga ja necu pitati tebe gdje si bio ti i tvoje za vrijeme masakra u Srerbrenici jer me vise zanimaju tvoji stavovi o tome, na osnovu toga ja gradim stav o tebi!

  136. Број жртава у Сребреници се преувеличава и сигурно се не може рећи да је то био „геноцид“. Убијено је испод хиљаду ратних заробљеника и то јесте злочин за који неко треба одговарати. Али чим ријешимо оно око Казана или у Тарчину!

    Живио ђенерал Ратко Младић!

  137. @buddha

    Da te na napomenem, ja dolazim iz Bihaca i ao je iko pokazao muda onda smo to mi Krajisnici i porazili smo tri vojske od 1992 do 1995 godine i u roku od mjesec dana, nakon sto smo se deblokirali i dosli do oruzja, potukli vas sve do Banja Luke.

    A ako je tebi herojski ubijati momcice koji su zavezanih ruku kao oni u Srebrenici onda mi je jasno zasto je tebi Mladic heroj! To je normalnom svijetu zlocin i zato je on u ocima svijeta zlocinac

  138. @buddha

    Rekao sam ti kako je prosao prvi muz moje majke. Njen drugi muz moj, dido je umro kad sam imao 5-6 godina, zar mislis da bi moja majka kojoj su ustase ubile prvog muza sada se udala za ustasu. To ne ide tako. Zar bi ja osudio taj zlocin da mi je did ucestvovao u tom zlocinu. Pa i ja bi ga branio jer bi odmalena odgajan da se nije desio zlocin i sad bi ga negirao bas kao sto ti negiras Srebrenicu, jer si odrastao na lazi, mitologiji i ne mozes vidjeti dalje od toga!

    Ne moze tebi Bog pomoci. Kako da se pomogne covjeku cija je glavna moralna vrlina LAZ.
    Bitno je da je na sudu dokazan genocid i sto svijet zna istinu! Tvoju istinu ja ne zelim promjeniti. Ti i dalje misli da su svi ljudi ovdje potekli od Srba a sad zasto je tvoja istina u cistoj suprotnosti sa istinom ostatka svijeta? Pa DObrica COsic, otac tvoje nacije je da odgovor. Jer ti je laz najveca vrlina! Covjek koji je odrastao na lazi i ne moze biti objektivan niti mjerodavan tako da je nemoguce tebe pribliziti zvanicnoj istini! Ostavljam ti tvoje lazi!

  139. @buddha

    Babo mi je u tom periodu ima od 4-7 godina. Ko zna mozda te je tvoja mitomanija indoktrinirala da su i u tim godinama bili ustase sa puskom u ruci. Tvoje ludilo nema granica to je jasno!
    zaboli me gdje si ti ili tvoji bili kad se desavala Srebrenica ali negiranje ocitog te postivjecuje sa zlocincima i nemam potrebu te nista pitati!

  140. Нема шта, још напиши да ти је МАЈКА 1/4 јеврејка, 1/4 хрватица, 1/4 српкиња и 1/4 муслиманка…

    Видиш да ти је НАНА била радодајка још у оно доба, а ти кева ти је наставила њенин стопама (сестра милосрдница Петог корпуса), ћаћу и немаш (а и како ћеш кад ти стара не зна коме је „органе“ његовала), и то све потврђује моју тезу да си турско-усташкофашистичко копиле!

  141. rixadu, 29.05.2011. 13:43:55

    Мени је дража чињеница да сам примитивац него да сам турско-фашистичко копиле, које изједначава МИЛИОН покланих и побијених ЦИВИЛА са 3000 убијех исламских пиздуна који су мучки нападали па се крили под димијама.

  142. @buddha

    Ja nisam nista izjedancio! presude su zlocine izjedancili kvalificirajuci holokaust i Srebrenicu kao GENOCID!

    Primitavac poput tebe uporno se na vulgaran nacin sukobavalja sa mnom. Iza mojih stavova stoje brojne presude na osnovu kojih je Genocid u Srebrenici proglasen za najveci zlocin u evropi poslije Drugog sv rata.

    Iza tvojih stavova stoje lazi, obmane i mitOmoanije jer je i covjek, dOBRICA Cosic kojeg neki smatraju vrlo bitnim tvorcem savremene Srpske nacije rekao da je LAZ NAJVECA SRSPKA VRLINA!!

    Ja ne izjadnacavam nista. presude genocida su povezali holakuast i Srebrenicu kao jedine presude za genocid u Evropi. One se odnose sa tvoje Srpske heroje i na naciste.

  143. rixadu, 29.05.2011. 14:23:24
    Opusti se rixi,sto si se zajapurio i…..probudi se,
    Nema unitarne Bosne,nema Srba u Bihacu,Evropa ne voli Islam,
    niste usli u Banjluku a Srbi nisu nestali hapsenjem Mladica.

    Sve si to sanjao,Srbi su jos uvijek tu ikrste se sa tri prsta:D
    E moj rixi,polagao sam nade u tebe.Pravi si Srbin tvrdoglavi.:D

  144. rixadu, 29.05.2011. 14:56:48
    Nema veze?
    Pa ako to sto ti pises ima veze sa bilo cim osim dobro poznatog sna NDH-zije o uklanjanju “remetilackog faktora“,evo ja cu se veceras objesiti,samo da bi tebi bilo malo lakse.
    Donekle cu se sloziti sa ovim tvojim poslednjim postom.
    Upravo si izrekao ono sto Muslimane muci.
    Ajd,sto lazete nas,nije nesto cime bi se Srbin iznenadio,ali sot lazete sami sebe ,e to moj rixi vec ne spada u moj domen znanja i djelovanja.
    Oprosti ali vidi ti to sa ovima sto te kljukaju tim izmisljotinama.A nebi bilo lose ni da se ti kao konzument tih gluposti zamislis i presaberes,da pogledas samo sta pises u svojim komentarima(ako se to uopste mogu zvati komentari).

  145. @jahac

    pogledas fino sta cijeli svijet misli o Srebrenici, Radovanu Karadzicu i Ratko Mladicu i onda pogledas kako Srbi negiraju sve to sto svijet tvrdi;

    Srbi kazu jedno, svijet kaze drugacije. Samo budala moze misliti da su Srbi u pravu a da je cijeli svijet u zabludi!

    A najgore je sto ti zaista mislis da je cijeli svijet kljukan izmisljotinama, ti mislis da cijeli svijet laze sebe a da samo Srbi govore istinu. Takav subjektivan (i nenormalan) stav moze se naci samo ovdje.

  146. rixadu, 29.05.2011. 17:05:16
    Taj tvoj svijet CNN-a,glasa Vatikanskog koncila i slicnih,mi smo prestali slusati jos ’45-te,
    rixi,shvati,21 je vijek i nema vise dahija ni osmanlija a ustase su dobile svoje u zamjenu za Posavinu i Vojvodinu.
    Vi takodje.Niste htjeli sa nama a ustase vas zajebase.
    Imate sto imate i cutite,dok jos i to imate.

  147. ĐENERALE MLADIĆU, HVALA TI ŠTO SI SE BORIO ZA ODBRANU I SLOBODU SVOGA RODA I NARODA ! HVALA TI ŠTO NAS RIZO, NJEGOVA FAMILIJA, NE POVEDOŠE PUT JASENOVCA KUDA SU NAŠE RODITELJE, BABE I DJEDOVE ODVODILI NJEGOVI BABo , DIDO, AMIĐE , DAJĐE , MUSLIMANSKE I HRVATSKE USTAŠE.
    TI SI NAŠ PONOS I NAŠA SVETINJA KOJU ĆEMO U SRCU NOSITI , I MI ,I NAŠA DALEKA POKOLENJA.

  148. @jahac

    ma ja, vatikan je kriv
    hag je kriv
    clinton je kriv
    turci su krivi
    dahije su krivi
    jovan divljak, bogic bogicevic, dragan vikic, zvjezdan mislimovic, ivica grlic, dusko bajevic, neand markovic….. i ostali srbi koji vole BiH su krivi
    beograd je kriv
    tadic je kriv
    kandicka je kriva
    SAD su krive
    EU je kriva
    …….

    Cijeli svijet vam je kriv…. tako vi zapravo pravdate cinjenicu da je Ratko Mladic trazen zbog GENOCIDA a u vasim ocima je on nacionalni heroj.

    Ma ja, cijeli svijet se izgleda urotio protiv Srba pa cak i neki Srbi se urotili protiv Srba:)

    Inace takav skup ljudi koji negiraju sve mimo vlastite ideologije mozes naci jedino na psihijatriji!

  149. Реџо, па нисмо ми криви што не знаш ко ти ћаћа. Полако, искулирај мало Реџо. Ајде распитаћемо се ми код попова, ваљда имају неке црквене књиге о твом поријеклу, па да видимо ко је ставио србомзачко звоно теби на врат, а да сам на твом мјесту отишао би том претку што је продао вјеру за м2 земље, и покењо му се на гроб. Онда ћемо те крстити и зваћеш се Радован.:D

    Твоју стару ћемо послати Божи да је прекара, додуше, биће тешко послије редаљке Петог корпуса, ал’ може наш Божо а и изразио је жељу B-)

  150. @buddha

    Bozo bas i nema lijepe uspomene na 5 korpus.

    Doduse to bi i radili po Bihacu da nije bilo 5og korpusa jer ste to upravo radili po Prijedoru, Visegradu, Srebrenici, Foci, Kljucu, Sanskom Mostu…. . Sad vam krivo sto vas 5 korpus zasutavio u tom ludjackom pohodu pa vam je to zlocin a to sto si ti naveo da bi i Srbi radili i zasto je pola Srba u Hagu osudjeno to nije zlocin. I onda se pitas sto vam je prikacen prefiks genocidnog naroda!? Pa sam si odgovorio!

  151. rixadu, 29.05.2011. 22:39:52
    Kako te nije sramota da prosipas tu ustasku politiku a predstavljas se jos kao covjek koji je za “suzivot“.
    Eto,takvi kao ti su ,meni a vjerujem da ce se vecina ovdje sloziti potvrda da nema apsolutno nikakve sanse da ostanemo u bilo kakvom savezu sa vama u buducnosti.
    Sta cemi savez sa pritajenim koljacem,kojemu dan pocinje i zavrsava sa mislju “zakolji Srbina“.
    Cemu takva prica?
    Takvo ponasanje bih ja nazvao slucaj za psihijatriju i nije cudo sto za vas ni nema boljeg lijeka nego dobri stari radnici dusevne bolnice.
    Ja razumijem mrznju ali ne razumijem tu bolest.
    Tvoj stav prema Srbima(ako upotrijebimo malo grublji “nezasecereni“rijecnik izgleda otprilike ovako;
    “Ili cemo zivjeti u Bosni i Hercegovini(nevezano sta vi zelite)ili cemo vas sve pobiti“,B-)
    ili “ja ne mrzim nikoga ali cemo pobiti sve one koji ne misle kao ja“B-)
    Ja ne podnosim ratne zlocince,njih treba pozatvarati…mada,sta ocekivati kada dolaze iz genocidnog naroda…
    B-)B-)
    “Moja baba je bila antifasista i ja cu nastaviti njenu tradiciju i tako odgajam svoje dijete,ucim ga da su Srbi genocidan narod“B-)
    Ova je najzesca
    Ima Srba koji su za BiH ,pa i oni su vam nesto krivi sto su ucestvovali u progonu Srba:DB-)

    I sta ti ocekujes onda rixi,kakve reakcije na tu zlobu?

  152. @jahac

    Ja ne prosipam politiku. Navodim stavove cijelog svjeta, konrektno u ovom slucaju stavove prema Ratku Mladicu i to dobro znas. On je u ocim cijelog svijeta optuzenik za najveci ratni zlocin u evropi a to je genocid u Srebrencici. Ovaj Buddha vidis kako pise prijeti da ce silovati, nasilno preksrtavati….. Za te slucajeve su mnogi njegovi istomisljenici osudjeni za ratne zlocine, zbog silovanja, etnickog ciscenja, genocida, masovnih ubijanja… Imas gore budin komentar i vidis da on govori da bi to sve radio! To je ljudi moji zlocin i zbog toga mnogi Srbi iz proslog rata leze u zatvorima a njihova zlodjela se prepricavaju po cijelom svijetu. (osim sto se kod vas takva dijela velicaju)

    AKo je to tebi ustaska politika onda je tebi cijeli svijet ustaski!

  153. Реџо, ја не пријетим да ћу неког силовати, кажем само да ћу ти ПОМОЋИ да пронађеш своје корјенове, да видиш ко је био тај у твојој фамилији да је вјеру издао за м2 земље.

    Стару ти је карао читав 5 корпус, а епилог тог вођења љубави (туцања) си ти. Божо се сам понудио да ти кеву прекара (то си ти написао), иако то мени дјелује као самоубилачка мисија (мислим ко ће гурати у рупу гдје њих ‘иљаде и ‘иљаде гурало), али ја то поштујем и дивим се Божи на храбрости.

    Него Реџо, напиши ти нама како обука напредује? Чисто да смо информисани :p

  154. Блах, чуј ставове „цијелог свијета“?? јеси то ти бројач ставова „цијелог свијета“, а поготово оних што исто кажу за Гадафија, па чији авиони лете изнад Ролан’гароса, гдје се безбрижно игра отворено првенство француске у тенису, а горе на небу лете товари смрти за дјецу у Либији која би исто тако да гледају Нолета, Роџера, Надала, играју мало тенис испред своје куће…“цијели свијет“ носи бомбе за ту дјецу тамо у Триполију, јер не смију они живјети ко остала дјеца „цијелог свијета“, њима је шеф државе човјек којег су они негдје избрисали из евиденције? Прије њега, исто су Садама Хусеина, и он је ето сметао „цијелом свијету“, јер свијет има само једну главу и она мисли за све, она зна шта је добро, а шта није, остале главе су програмиране само да климају доле-горе, никако лијево десно! јбт. ееј цијели свијет.ба..можда ви муслимани стигнете наколоност „цијелог свијета“ али никад лично достојанство нећете стећи и што је најгоре тај ваш пелцер се инкорпорира у наше националне редове, једноставно трујете нас, вашим ставовима су блиски чедо јовановић, борис тадић, наташа кандић, милорад додик,….

  155. @buddha

    Isto tako je Mladic objasnjavao ljudima u Srebrenici ko im su im preci. Svako ima pravo da bude ono sto on hoce. Ti ako sutra odlucis da budes majmun ja te necu srpecavati. Milion ljudu prelazi sa jedne vjere na drugu i niko im ne brani. To je njihova odluka i njihovo pravo.

    Nisam se mislio spustati na tvoj nivo ali ovo za karanje 5og korpusa moram. AKo te vec zanima ko je koga karao kad je postojao 5 korpus onda ti moram reci da je 5 korpus „karao“ vas po brdima od Bihaca do Banja Luke i sprecio zlocine u Bihacu koje ste radili po cijeloj Bosni i zbog kojih vas je sad pun Hag! A sad sto se tice onog pravog karanja o kojem ti govoris kako bi silovao po Bihacu da ste usli u njega, e to karanje ti je sad vjerovatno poslastica vasih djenerala po brojim evropskim ćelijama od crnaca. Vidis moj budo kako se svakom zlu vrati jos „vece“ zlo:)

    @rammstain

    Mozes ti generalizirati koliko hoces. Tvoji heroji, vasi heroji su na putu u Hag, na robiju zbog genocida, a ti se ponosis tim ljudima. Oni ce ostati upamceni kao zlocinci osim kod vas a to je sramota vasa!

  156. @rammstein

    Taj Boris Tadic koji ima bliske stavove sa nama (tj sa svijetom, jer su ovdje odnosi izmedju vas i ostatka svijeta)je legalno izabran predsjednik nam susjedne drzave. Znaci da je za njega glasovala većina stanovnika te drzave!

    ne kazem da sve sto radi taj svijet je ispravno ali vi ne ostavljate ni jednu mrvu sumnje u vase heroje. Ako je neko trazen zbog nekih dijela za koje se sumnjaju da su necovjecna nek ide na to mjesto i nek brani svoju cast i cast svog naroda. AKo je on kriv nek ispere odgovornost svog naroda tako sto ce i preuzeti odgovoronst za svoja dijela a narod se ograditi od njega. Tako bi se ja postavio u tom slucaju!

    Za svakog covjeka koji je u Hagu, bez obzira iz kojeg naroda dolazi, ljudski je reci nek odgovara za ono za sta ga terete!

    Ako Mladica oslobode optuzbe za genocid ja cu reci da je rijec o generalu koji je casno postujuci obicaje ratovanja borio se protiv neprijatelja. Ako ga osude ( a vec su osudili Krstica i druge njegove genrale za genocid) onda on ne moze biti heroj nikom do psihijatrijskom slucaju!

  157. rixadu, 30.05.2011. 10:34:37
    Tvoj stav,stav Alije Izetbegovica,Silajdzica,Lagumdzije,Vatikana,cionista i ostalis fasista,nije stav cijelog svijeta.
    Malo ti je mrznja pomutila razum,cini mi se.
    Idu vruci ljetni mjeseci,cuvaj se razmisljanja takvog na suncu i na usijanim temperaturama.
    Sto se tice genocida,podrzavam te da genocid nad nevinim ljudima(civilima),treba istraziti.
    Evo ti link pa pogledaj imenom i prezimenom,koliko godina imaju,ko su ti ljudi,kojeg spola i kako su ubijeni,pa nam kao istrazivac “genocida“pomogni da Haag dobije informacije,posto su rezervisani prema Srbima,pa mozda ce tebi izaci u susret a i predstavio si se nama,kao lovac na genocide http://sokolac.slavicnet.com/sokolac/romanija_sokolac_sarajevo.html

    Divi se djelima svojih heroja;
    “BRAČNI par Vaso(Marka) Bjelica(1933.) i Bosa(Alekse) Bjelica(1927) živi su vezani za automobil i vučeni kroz Trnovo dok nisu preminuli. Svedoci tvrde da je ovaj zločin počinio Sabahudin(Sejmena) Karačić. “

    Kad obavis ovo,onda samo nastavi u komsiluku,pa vidi,koje zagrtao bagerom onih 384 ljudi kod Mrkonjica.
    Evo ti par imena i godista(izvjestaj patologa sa Mrkonjicke masovne gorbnice) pa reci da su to bili pripadnici Srbijanskih crvenih beretki….

    ..Tako su, na primer, na telima Kovjenić Krste rođenog 1919. godine, iz Bočca, Kovjenić Nedeljka rođenog 1920. godine, iz Bočca, Marić Nike rođenog 1924. godine, iz Mrkonjić-Grada i Podraščanin Vida, rođenog 1911. godine, iz Surjana, pronađene povrede u vidu utisnutih preloma kostiju glave, sa oštećenjem i razorenjem za život važnih moždanih centara. Dmitrović Sava rođen 1907. godine, iz Smiljanića, i Đukić Milka rođena 1907. godine, iz Vrbljana, pronađeni su zaklani u svojim kućama. Đukić Mirko, rođen 1924. godine, iz D. Ratkova, ubijen je zajedno sa svojom nepokretnom suprugom Jovankom, rođenom 1924. godine, a Danilović Milica rođena 1927. godine, iz Vrbljana, obešena je u pušnici za meso

  158. medjunardni sud u Hagu, sud u beogradu, sud u Strazburu, EU, SAD, Kanada, UN sa 192 clanice i jesu cijeli svijet! i Svi oni imaju stav o Mladicu i Karadzicu kao zlocincima a vi Srbi stav da je rijec o herojima.

    Ti ljudi koje si napisao, vidim da su stradali od zlocinaca, od izroda civilizacije i oni nisu moji heroji. ONI SU ZLOCINCI. Ko god ubije nenaurozanog covjeka, siluje zene, vrsi enticko ciscenje on je zlocinac. Sta sad sto su ti ljudi sto si naveo da su pocinili takav zlocin zparavo muslimani, zar ti mislis da bi ja sa trebao njih zbog toga braniti. Oni su zlocinci i nadam se da ih je stigla bozija pravda!
    AKo su tebi heroji zlocinci ne moraju meni biti!
    Raspitaj se malo vidjeces da pripadas naciji koja je jedina na svijetu a da velica ratne zlocince.

    Radili su Hitler, Gebels iste zlocine kao i Mladic i Karadzic aili poenta je da se je Njemacki narod ogradio od njih. Radili su i ustase u kojima je bilo i muslimana strasne zlocine nad Srbima Bihaca i moja duznost kao COVJEKA je bila ograditi se od toga i osuditi taj zlocin a duznost mojih sugradjana podici spomenik tim ljudima i napisati sta taj spomenik predstavlja.

    Nisam nenormalan da krenem putem veličanja i negiranja zlocina nad Srbima ali ti si krenuo putem negiranja i zlocina kojeg su pocinili Srbi i na taj nacin se postovjetio sa zlocinom i zlocincem. Zbog toga je tvoj narod pretrpio osudu cijelog svijeta i stekao imidz genocidnog, zlocinackog naroda. ne zbog ovih izroda sto pocinise zlocine vec zbog vas kojima su ti izrodi heroji.

  159. rixadu, 30.05.2011. 13:45:13

    “Ti ljudi koje si napisao, vidim da su stradali od zlocinaca, od izroda civilizacije i oni nisu moji heroji. ONI SU ZLOCINCI. “

    Kazi slobodno,
    Pocinili su genocid nad Srpskim narodom u ime suverene islamske Bosne,pod liderom Alijom Izetbegovicem i rukovodstvom u Srajevu,pokusavajuci ostvariti suludi plan unitarne drzave,koji je srpijecio ratni zlocinac Ratko Mladic.
    Nemoj se sramitiB-)

  160. @jahac

    nadji definicije zlocina pa ces vidjeti u kolikoj si zabludi. Mogu slobodno reci da je to zlocin, sram bi me bilo da takvo nesto negiram jer bih se postivjecio sa zlocincima koji pocinise taj zlocin. Nadam se da ce odgovarati svi oni ga pocinise (Obzirom da je HV usao u Mrkonjic vjeorvatno je to i stavljeno na teret Gotovine). Nisam budala da negiram zlocine nad Srbima kao sto ti negiras zlocine koje pocinise Srbi! Pa da se tako ponasaju Bosnjaci i negiraju zlocine nad Srbima mi bi se poistovjetili sa zlocincima i tako i svom narodu prikacili prefiks genocidnog i zlocinackog kao sto sad tvoj narod nosi!

  161. nesto sto se desilo poput zlocina moze samo budala negirati! Ti negiras zlocine pocinjene od strane Srba ukljucujuci i najveci a to je genocid u Srebrenici. ja necu negirati ni jedan zlocin koje se desio bez obzira ko bio zrtva pa tako necu negirati ni zlocine nad Srbima Mrkonjica! Ostavljam te u tvojim zabuldama, neda se meni tebi objasnjavati cinjenice i moralne duznosti svih nas da ne smijemo negirati n ijedan zlocin. Jos manje mi se da objasnjavati razlike izmedju fasizma i antifasizma. Evrpa je rascistila sa fasizmom 1940 godine a i odlucna je da rascisti sa neiskorjenjenim fasizmom na balkanu. Zato su istrajali da uhapse Karadzica i Mladica i na tome im hvala! Odlazim zadovoljan sto je uhapsen najveci kasapin poslje Hitlera! Ostavljam tebi tvoje zalopoljke, mitove i legende o tvom djeneralu. Dok ti zalis cijeli svijet silno ocekuje tvog djenerala, ratnog zlocinca da stigne u Hag, mjesto gdje i pripada!

  162. jahaču, turski hizmećar ne zaslužuje da mu posvetimo ni sekund vremena odgovarajući mu.gov…. ignoriši, ali širpm otvorenih očiju i ušiju preko mušice posmatrati da nam ne priđi gdje im nije mjesto,.sanjaju zašiljene kolčeve i handžare.U turčinu vjere nema, stara je izreka.Nama su naši borci i naši đenerali izvojevali RS.Nije im se ostvario naum da naprave i 92. jasenovac, zato pjene.
    Jahaču, pozdrav iz srpskog Prijedora!

  163. rixadu, 30.05.2011. 14:55:46
    Definicija zlocina;
    “BRAČNI par Vaso(Marka) Bjelica(1933.) i Bosa(Alekse) Bjelica(1927) živi su vezani za automobil i vučeni kroz Trnovo dok nisu preminuli. Svedoci tvrde da je ovaj zločin počinio Sabahudin(Sejmena) Karačić. “

    http://sokolac.slavicnet.com/sokolac/romanija_sokolac_sarajevo.html
    ..Tako su, na primer, na telima Kovjenić Krste rođenog 1919. godine, iz Bočca, Kovjenić Nedeljka rođenog 1920. godine, iz Bočca, Marić Nike rođenog 1924. godine, iz Mrkonjić-Grada i Podraščanin Vida, rođenog 1911. godine, iz Surjana, pronađene povrede u vidu utisnutih preloma kostiju glave, sa oštećenjem i razorenjem za život važnih moždanih centara. Dmitrović Sava rođen 1907. godine, iz Smiljanića, i Đukić Milka rođena 1907. godine, iz Vrbljana, pronađeni su zaklani u svojim kućama. Đukić Mirko, rođen 1924. godine, iz D. Ratkova, ubijen je zajedno sa svojom nepokretnom suprugom Jovankom, rođenom 1924. godine, a Danilović Milica rođena 1927. godine, iz Vrbljana, obešena je u pušnici za meso

    Ne krijte se iza Gotovine…
    Vidimo vas…

  164. zlocin j zlocin ko god da ga cinio!

    Za mene i za normalan svijet je zlocin kad Srbin ubije nenaoruzanog Bosnjaka ili Hrvata ili kad Bosnjak ili Hrvat ubije Srbina. Tu nema razlike! Kad covjek ubije nevinog i nenaoruzanog covjeka, zarobljenika, to je zlocin!

    Za vas je zlocin kad Bosnjak ili Hrvat ubije Srbina a kad Srbin ubije Bosnjaka ili Hrvata onda je to pravda!

    Takvo rasudjivanje se desava kad odrastes na lazi! To je rekao i Dobrica Cosic da vam je laz navjeca vrlina! Zato vas je pun Hag i bjelosvjetski zatvori!

  165. rixadu, 30.05.2011. 17:48:44
    Ko kaze da se ne slazem sa tobom?
    Vidis da mozes pricati i normalnije a ne samo crno bijeli film.Zlocin je zlocin i svi treba da odgovaraju za svoje zlocine,medjutim,politiziranje i zloupotreba medijskim ratom jako iskrivljene slike o svemu sto se desavalo na ovim prostorima,olako povlacenje termina genocid i slicno te neravnopravna i neravnomjerni pristup pociniocima zlocina,smao dolijeva ulje na vatru.
    Evo ja cu priznati da je pocinjeno vise individualnih zlocina u BiH od strane Srba.
    Medjutim,svi znamo da to nije odnos 1000:1
    Da ne govorim o odgovornosti onih koji su vodili (primjera radi)vasu stranu.Izetbegovic snosi sigurno dio odgovornosti za mnoge stvari pa i za Srebrenicu.
    Zato ne moram ni dokazivati posebno.Prvo,da je zelio da spasi narod,koji je ionako bio u zasticenoj enklavi,nebi izdavao naredjenja za napade iz pomenute zone.
    Drugo,Nijeli Tuzla bila blizu,pa kako nije naredjen napad iz tog pravca,da se makar napravi proboj ako nista drugo?
    Eto,negdje na pocetku svih ovih maratonskih rasprava sam i rekao da ce prvobitna euforija splasnuti u roku od par dana.
    I to0 je neizbjezno,kao sto je i ovo hapsenje bilo neiozbjezno.Problem,takodje pocinje od slijepog prihvatanja presuda Haga,koji me podsjeca vise na pijacu,nego na sudnicu.
    Hag je u principu rezultat lobija i izmedju ostalog sluzi za pranje prljavog Evropskog lica.
    Ako si covjek,priznaces to.

  166. O srebrenici i odgovornosti moje strane u ratu sam objasnjavao jos Milanku i otprilike se podudara sa tvojim. Te zrtve iz Srebrenice se i danas koriste za razne manipulacije. Ali mi prvo moramo smoci snage i priznati da se tamo desio strasan zlocin koji je sud okarakterisao kao genocid a covjek koji je nedavno uhapsen je optuzen za taj zlocin i kamo srece da sve ove godine nije bio bjegunac nego da je vec odgovarao i da je ovaj proces zavrsen!

    Ja u svom gradu nikad nisam imao problem suociti se sa cinjenicom da je ubijeno 12 000 Srba 1941 godine i veoma sam ponosan sto su moji sugradajni podigli spomenik ubijenim civilima Bihaca i njene okolice, Bihackim Srbima i sto je to podrucje zasticeno i nije oznaceno kao industrijska, stmabena ili poslovna zona. to je sveto mjesto za nas Biscane (a gotovo sto skoro vise i nema Srba u Bihacu). Znaci samo su muslimani sacuvali te spomenike i zabranili bilo kakvu izgradnju na tom mjestu kako bi vjekovima bilo svima nama opomena da se tu desio strasan zlocin. to sto se desilo u Srebrenici gdje su Srbi ubijali na isti nacin muslimane meni ne mijenja sliku o garavicama i ubijenim Srbima nevinim zrtvama jednog okrtunog rezima! U toku rata mnoge dzamije su rusene po mjestima koje su bile pod kontrolom VRS ali te spomenike nije niko ni pomislio da dira!!!. Ti ljudi zasluzuju pomen i oni nemaju nista sa ludilom koje je vladalo 90ih.

    Ali ja drug jos sa vase strane nisam cuo slican stav o Srebrenici. Cuo sam one suprotne stavove, one grozne da ih je trebalo sve pobiti, cak i zene i djecu jer bi to bila pravda! Ja ne mogu da vjerujem da neko moze takvo zlo napisati!

  167. rixadu, 30.05.2011. 18:26:15
    Nije genocid nego ratni zlocin.
    Zato si idobijao takve odgovore i koliko god taj zlocin bio strasan,niko ne moze pobiti cinjenicu da je vecina zena i djece transportovana u Tuzlu.
    Takvi odgovori su posljedica maratonske price,koja kola po vasim forumima i koja je proizvod onog olicenja zla Silajdzica.Naravno razlozi su cisto politicke prirode.

  168. јел геноцид, јел ово? јел оно?
    све и да је убијено 8000 балија тог јула 1995, ако се то зове геноцидом и поводом тога треба да се ухапси сваки Србин који се родио западно од Дрине у последњих 50 година, шта је онда 3500 убијених Срба у истом том мјесту око Сребренице до 1995? може ли бити бар пола-геноцида? упола геноцид? може ли половина муслиманских официра одговарати за тај полу-геноцид?
    која патетика, и кад ће неко усвојити полудекларацију о том полугеноциду?

  169. A ako cemo se “igrati“ genocida,sve u cilju okarakterisavanja RS-a kao genocidne tvorevine,zasto narod u BiH ne prizna onda istu BiH,kao genocidnu tvorevinu.
    Podataka i dokaza ima dovoljno,medjutim krijete se po obicaju iza NDH,Hrvatska se krije iza Njemacke i tako redom.
    I kad jos nato dodamo broj Srpskih zrtava iz proslog rata u Sarajevu,Mrkonjicu,oko iste Srebrenice onda dobijamo kompletnu sliku.
    Znaci neko gleda subjektivno samo sa svoje strane.
    Pa vi biste prvi trebali podici glas protiv takvog karakterisanja rata u BiH.Osim toga,nigdje jos nisam cuo na vasoj strani da prica o gradjanskom ratu(sta je rat u BiH i bio),nego se jos uvijek,poput pokvarene ploce vrte meljave o agresiji.

  170. @Jahac
    NE!

    RS niti Srpski narod ne mogu biti genocidan ali ako se postvojecujete sa genocidom u Srebrenici onda se stavljate na stranu oni koji pocinise taj zlocin a to je pogresan put pravi put je da se od toga ogradite! Ja ne bih imao obraza niti morala negirati ili sumnjati u zlocine nad Srbima 1941 godine. Na taj nacin ja bih se postovjetio sa onim sto pocinise taj zlocin! ALi nisam odgojen da mrzim nekog ili da negiram nesto sto se desilo i sto je istorija utvrdila.

    Sto se tice kvalifikacije genocida, to nije stvar misljenja, to je stvar presude i to na dva suda, u Sraszburu, i suda u Hagu! Tu je irelevantno sta ko misli a relevantna je presuda!

    Sto se tice karaktera rata. On je bio gradjanski, sud je presudio da nije bilo agresije! Citas dugo moje postove i zapitaj se, jesi li ikad cuo da sam rekao agresija na BiH. Ne, to nisam rekao jer je sud utvrdio da nije bilo agresije. Kad sud utvrdi drugacije vezano za Srebrenicu ili karakter rata ja cu to uvaziti!

  171. Тај исти суд није казнио Насера Орића, Рамуша Харадинаја итд за почињене злочине над Србима.Јел треба да му верујемо да се нису збили? Трговина људским органима му још није чак ни постала тема.

  172. @BPH

    Sto se tice sudova onoliko koliko se ja razumijem, pogotovo kod ratnih zlocina puno je teze dokazati zlocin nego osloboditi nekog od zlocina! ne volim zakljucivati ali sto se tice Orica ja mislim da on jeste zlocinac i takav stav imam prema njemu ali mislim da je on oslobodjen zbog nedostatka dokaza a ne zbog toga da je on nevin. ALi to je moje misljenje.

    Sa druge strane sto se tice presuda samog suda vrlo je interesatno da niko nije zadovoljan njihovim presudama, jedna strana uvijek zali sto je neko osudjen a druga strana zali sto mu je kazna mala i da je zasluzio vise!

    Ja mislim da je to zato sto mi svi imamo nerealne stavove o pocinjenim zlocinima i mislim da subjektivno gledamo na presude.

    Moj zakjucak je da ljudi koji su osudjeni za zlocin su sigurno krivi jer su postojali dokazi koji nedvosmisleno govore da je on odgovaran za taj zlocin. Sad sto se tice nekog ko je oslobodjen po meni to su ljudi protiv kojih nije bilo jasnih dokaza da su oni odgovorni sto ne znaci da oni i nisu odgovorni!

  173. Реџо само да те обавјестим вечерас смо договорили и искординисали окупљање 20ак пријатеља које не видјех годинама, сви су потврдили долазак! Звиждаљке (за Пантелију и Перу Ђокића) смо пронашли а мајице са Младићевим ликом сутра стижу.

    Поклонићу ти мајицу Реџо, ал’ мораш доћи по њу у БЛ и да је фураш по граду док си код нас, знам ја да је теби сан обући и носити мајицу са Младићевим ликом! 😛

  174. rixadu, 30.05.2011. 19:04:43
    “Kad sud utvrdi drugacije vezano za Srebrenicu ili karakter rata ja cu to uvaziti! “

    Pa da sud u Hagu utvrdi da se nije apsolutno nista desilo u Srebrenici,ja to moj rixi necu uvaziti.
    Bez obzira sto bi to mozda Srbima odgovaralo,ali vidis,ja to nebi uvazio.
    Mi obicni ljudi pokusavamo ovdje pricati o realnosti.
    A toga kod tebe nema rixi.
    U tome je nasa sustinska razlika.
    Jedino u ovom drugom postu je istina malko izvirila;

    “Ja mislim da je to zato sto mi svi imamo nerealne stavove o pocinjenim zlocinima i mislim da subjektivno gledamo na presude.“

    Mi ovdje i ne sudimo,pa nismo placeni zato,svi iznose stavove,medjutim,vecina Muslimana bjezi od realnosti i vjeruje da ce Hag pozatvarati sve Srbe ,stali?
    Uvijek se vracamo na pocetak.Rusenje jedne suverene zemlje i konstitutivnih jedinica,nepostivanje regula i propisa,te neustavna odluka o odcjepljenju se namjerno presucuje.
    Dokle god se ne izadje na cistac sa svim tim zajebancijama,sva prica pada u vodu.
    Sva prica se svodi na presucivanje svojih prljavstina a upiranje prstiju u tudje.Ne kazem da takodje masa Srba to ne radi,medjutim suvise je zloupotrebljena podivljala propagandna masinerija,koja je i dovela do iracionalnog pristupa stvari.Sarajevski begluk pokusava gradjanski rat svesti na “seljacku bunu“,kao da konstitutivni narod nije imao svojih predstavnika.
    (odkud,jer su redom pohapseni?)
    Nema tu mira ni prosperiteta rixi i ova bajka o nekakvoj dobronamjernosti Evropske zajednice bi se opet mogla pretvoriti u krvavu bajku.
    Ta ista Evropa,koja za poslednjih stotinu godina,nikako nije uspjela utuviti u glavu da je politicka realnost BiH kompleksna nikako ne moze “rijesiti“,jednostavnim dekreton,pogotovu zadovoljavajuci jednu stranu,na stetu druge.Mada ja iskreno i sumnjam u to da oni zaista zele nesto rijesiti,meni se vise cini da se smisljeno ostavlja sjeme mrznje.
    Samo je moguc pravedan,isitnski i iskren kompromis predstavnika naroda.Nista drugo.

  175. @jahac

    Sud ne moze nesto tako utvrditi. To je nonsens kao da neki sud presudi da se nije desio Holokasust ali bilo je i presuda u Drugom sv ratu gdje su novi dokazi pojedincima povecavali kazne ili smanjivali ovisno o dokazima.

    Mi trebamo evropu jer nam se desilo isto zlo kao i 1940 godine u evropi. Nama se do zlo desilo nakon 50 godina ponovo. Evropi nije i mislim da nije moguce da se desi. Zbog toga mi puno zastajemo za evropom. Mi nismo imali svoje sudove koji ce utvrditi istinu u drugom sv ratu kao i prije pa sad imamo tri istorije. Evo vidis ovog prijedora i njegove konstatacije. Mnogi jos zive u doba dahija i turaka. kad mi nismo bili sposobni sami da sprijecimo zlo i kad smo ibli divljaci u na kraju 20og stoljeca nama treabju zajednica koja je sa divljastvom rascistila prije 50 godina!

    Zato su nam bile potrebne presude Haga, Stasbura i Beograda, zato nam treba nezavisno sudstvo i zato je morao Beograd da uhapsi ratne zlocince a ne da im to svijet radi. O ovom zadnjem ratu potrebna je jedna istina, ona zvanicna koju je utvrdio hag i Strasbur a ne opet 50 razlicitih istina i mitova!

Оставите одговор