Поплаве угрожавају и Нови Пазар

Поплаве су на подручју Новог Пазара угрозиле око три хиљаде људи, али ће држава предузети све мјере да помогне угроженим домаћинствима, изјавио је данас директор полиције Србије Милорад Вељовић. Вељовић је приликом обиласка подручја које је синоћ поплавила ријека Трнавица рекао да је штета много већа него што се види на први поглед. "Дошли смо […]

среда, мај 25, 2011 / 08:02

Поплаве су на подручју Новог Пазара угрозиле око три хиљаде људи, али ће држава предузети све мјере да помогне угроженим домаћинствима, изјавио је данас директор полиције Србије Милорад Вељовић.

Вељовић је приликом обиласка подручја које је синоћ поплавила ријека Трнавица рекао да је штета много већа него што се види на први поглед.

"Дошли смо да погледамо шта је најнеопходније и како бисмо могли помогнемо народу, да створимо услове да се што је могуће врати у пређашње стање и да заштитимо објекте… Овај крај је битан, безбедност и јединство овог народа су најбитнији. Ово је заједнички проблем и заједнички га морамо решавати", навео је Вељовић.

Министар рада и социјалне политике Србије Расим Љајић изјавио је у Новом Пазару да са "разних адреса" већ стиже новчана помоћ граду и грађанима погођеним посљедицама поплава.

"Поред помоћи од 20 милиона динара коју је најавио премијер Цветковић, град Београд ће упутити још пет милиона динара грађанима и општини. Дирекција за робне резерве ће такође упутити помоћ овом подручју", рекао је Љајић, оцијенивши да се већ сада мора размишљати о трајном рјешењу како би се спријечиле честе поплаве на том подручју.

Члан градског вијећа у Новом Пазару Решад Хоџић рекао је да је штета велика, али да сада не постоји процјена колика је тачно, преносе медији у Србији.

Јако невријеме које је захватило Нови Пазар узроковало је изливање ријека Јошанице и Трнавице, а материјална штета је огромна, оштећена је инфраструктура и три моста. Угрожен је веома густо насељен дио града Новог Пазара, а вода је продрла у 500 кућа, носила мостове, аутомобиле, док поједини дијелови града немају воду и струју.Оставите одговор