Поново блокаде на Косову

Грађани општине Лепосавић, на сјеверу Косова, узнемирени су због нове акције Кфора и блокирали су једну јединицу тих снага која је упала у постројење у власништву Србија-шуме код места Лешак. Како је Танјугу објаснио предсједник општине Лепосавић Бранко Нинић, јединице Кфора покушале су да окупирају постројење у власништву Србија шуме у Лешку. Они су, како […]

недеља, август 21, 2011 / 12:13

Грађани општине Лепосавић, на сјеверу Косова, узнемирени су због нове акције Кфора и блокирали су једну јединицу тих снага која је упала у постројење у власништву Србија-шуме код места Лешак.

Како је Танјугу објаснио предсједник општине Лепосавић Бранко Нинић, јединице Кфора покушале су да окупирају постројење у власништву Србија шуме у Лешку.

Они су, како је додао, покушали да се домогну утоварне лопате, која је коришћена током одржавања барикада на територији Лепосавић, а која је уклоњена након договора представника српске владе и Кфора.

Мјештани, који су били узнемирени акцијом Кфор, чији хеликоптери у већем интензитету надлијећу мјесто Лешак, запријечили су пут ка тој сепарацији, тако да су припадници међународних снага тренутно блокирани у том постројењу, пренио је Нинић.

Грађани су блокирали једини пут који омогућава повлачење јединица Кфора. Разговори са Кфором о рјешавању актуелне ситуације су, како је додао, у току.

Кфор: Акција заплијене багера у Лешку по налогу Еулекса

У мјесту Лешак, на територији општине Лепосавић, у току је акција заплијене багера, који је коришћен у акцији паљења административног прелаза Јариње, прошлог мјесеца, потврдио је данас Танјугу портпарол Кфора Ханс-Дитер Вихтер.

Вихтер је казао да Еулекс спроводи акцију заплене багера, на основу налога тужилаштва, које се бави истрагом напада на прелаз Јариње.

Овај багер, како је објаснио, коришћен је за рушење кућица на прелазу Јариње, али и напад на припаднике Кфора на том прелазу.Оставите одговор