Пољопривредници крећу у блокаду путева

Чланови Удружења пољопривредних произвођача-сточара Републике Српске блокираће сутра све граничне прелазе на подручју Српске у знак упозорења властима у Сарајеву да проблеми пољопривредника нису ријешени, најавио је предсједник овог удружења Владимир Усорац. "Неријешени проблеми односе се на непровођење уговора о слободној трговини, добијање извозних бројева и плави дизел", навео је Усорац у саопштењу. У саопштењу […]

недеља, септембар 2, 2012 / 21:10

Чланови Удружења пољопривредних произвођача-сточара Републике Српске блокираће сутра све граничне прелазе на подручју Српске у знак упозорења властима у Сарајеву да проблеми пољопривредника нису ријешени, најавио је предсједник овог удружења Владимир Усорац.

"Неријешени проблеми односе се на непровођење уговора о слободној трговини, добијање извозних бројева и плави дизел", навео је Усорац у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће гранични прелази на подручју Српске бити блокирани од 10.00 до 11.00 часова, те да ће централни скуп бити одржан на граничном прелазу у Градишци.

Протесте је за сутра најавила и Координација пољопривредних удружења и савеза Федерације БиХ, чији чланови ће од 12.00 до 14.00 часова блокирати граничне прелазе и путну комуникацију на продручју БиХ јер ресорне институције нису испуниле њихове захтјеве.

Са најављеног протеста биће затражена оставка федералног министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Јерка Иванковића Лијановића због, како наводе у Координацији, непоштовања легислативе и непровођења закључака са тематске сједнице Представничког дома Парламента ФБиХ од 24. априла, преносе федерални медији.

Пољопривредници захтијевају хитну исплату подстицаја у примарној пољопривредној производњи за првих шест мјесеци ове године , те одговорност Владе ФБиХ за непровођење закључака тематске сједнице Представничког дома Парламента ФБиХ.Оставите одговор