Полиција Дистрикта Брчко ухапсила двојицу својих

Полиција дистрикта лишила је слободе своја два полицијска службеника због основа сумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења, саопштено је из Полиције.

четвртак, јануар 18, 2024 / 15:25

Полицијски службеници слободе су лишени јуче у наставку акције "Дама" након чега их је суспендовао шеф Полиције Брчко дистрикта у складу са законским овлаштењима.

У складу са наредбом Основног суда Брчко дистрикта извршено је девет претреса на три локације приликом чега су пронађени и привремено одузети предмети важни за кривични поступак.

По окончању свих потребних радњи доказивања биће саопштено више детаља, наведено је у саопштењу.

Полиција је 16. јануара на подручју дистрикта у акцији "Дама" слободе лишила четири лица због основа сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Из Полиције су саопштили да су тог дана слободе лишена лица чији су иницијали И.Р, А.А, А.Ш. и Д.М, сви из Брчког, који су од маја 2023. године па све до 16. јануара 2024. године на подручју дистрикта извршили промет око пет килограма опојне дроге "спид" и око два килограма марихуане.

Акција "Дама" спроведена је под надзором Тужилаштва, а на основу наредбе Основног суда Брчко дистрикта.Оставите одговор