Полицајци из БиХ спасили 11 путника у Јужном Судану

Полицијски службеници из БиХ Мишо Кесић и Горан Шушња, који се налазе у мировној мисији у Јужном Судану, направили су херојски подвиг и спасили једанаесторо људи након авионске несреће на аеродрому Џамбио, саопштено је данас из Министарства безбједности БиХ. Авион, у коме су били хуманитарни радници, слетио је са писте, преврнуо се и запалио, а […]

уторак, мај 8, 2012 / 12:07

Полицијски службеници из БиХ Мишо Кесић и Горан Шушња, који се налазе у мировној мисији у Јужном Судану, направили су херојски подвиг и спасили једанаесторо људи након авионске несреће на аеродрому Џамбио, саопштено је данас из Министарства безбједности БиХ.

Авион, у коме су били хуманитарни радници, слетио је са писте, преврнуо се и запалио, а први су у помоћ притекли Кесић и Шушња са још двоје колега.

Они су, ризикујући своје животе – јер је пријетила опасност од експлозије, успјели да угасе пожар на авиону, извуку путнике, пруже им прву помоћ и евакуишу их на сигурно мјесто.

Полицајцима из БиХ писмо захвалности већ су упутиле локалне власти, а упућен је и приједлог специјалном представнику генералног секратара УН за Судан да их јавно похвали за исказану храброст и професионализам.

Тим поводом и министар безбједности БиХ Садик Ахметовић упутио је честитке и похвалу Кесићу и Шушњи.

"Овим храбрим чином исказали сте изузетну професионалност, пожртвованост, а изнад свега хуманост. Осим редовних задатака у оквиру мисије чувања мира, показали сте спремност да, упркос великој опасности, помогнете људима који су се нашли у невољи. Тиме сте показали високи професионализам полицајаца из БиХ и представили нашу земљу у најбољем свјетлу", навео је Ахметовић.Оставите одговор