Појешће нас службеници!!!

Агенција за државну службу БиХ ове године, иако је у државној врећи све мање новца, планира да распише 200 огласа и запосли још 650 људи, пише "Дневни аваз". Тако ће бити расписано 100 јавних и исто толико интерних огласа. Процијењени број јавних конкурса, односно поступака који ће бити проведени и окончани ове године је 150, […]

четвртак, мај 12, 2011 / 09:28

Агенција за државну службу БиХ ове године, иако је у државној врећи све мање новца, планира да распише 200 огласа и запосли још 650 људи, пише "Дневни аваз".

Тако ће бити расписано 100 јавних и исто толико интерних огласа. Процијењени број јавних конкурса, односно поступака који ће бити проведени и окончани ове године је 150, док ће, према процјенама надлежне агенције, бити прегледано 4.500 хиљаде пријава.

Самим тим би ове године требало да буде постављено 450 неруководећих државних службеника, док ће бити именовано 60 руководилаца. Директно, по споразумима и посебним законима, 20 лица ће преузети функције у државним институцијама, док ће бити формирано 60 комисија за избор приправника. Процјењује се да ће бити 20 екстерних премјештаја у институцијама.

Ивица Чавар из Центра цивилних иницијатива рекао је за "Дневни аваз" да би прво требало урадити анализу постојећег стања у институцијама, која ће показати има ли вишка или мањка запослених, па би тек онда требало размишљати о примању нових радника, али и о отпуштању оних који не задовољавају потребне критеријуме и који не постижу очекиване резултате.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор