Почиње суђење Миловим батинашима

Суђење полицајцима који су претукли Александра Пејановића, бившег црногорског полицајца који је учествовао на протесту против признања "Косова" од стране црногорске власти, почеће у понедељак 26. октобра. Оптужница је подигнута против полицајаца : Ивице М.Пауновића, Горана Б. Станковића, Милана М. Кљајевића, Миланка М. Лековића, Бојана Д. Радуновића и Добривоја Ђ.Ђуричића, којима се на терет ставља […]

субота, октобар 24, 2009 / 10:07

Суђење полицајцима који су претукли Александра Пејановића, бившег црногорског полицајца који је учествовао на протесту против признања "Косова" од стране црногорске власти, почеће у понедељак 26. октобра.

Оптужница је подигнута против полицајаца : Ивице М.Пауновића, Горана Б. Станковића, Милана М. Кљајевића, Миланка М. Лековића, Бојана Д. Радуновића и Добривоја Ђ.Ђуричића, којима се на терет ставља да су као суизвршиоци починили кривично дјело "мучење и злостављање".

Иако је су својевремено из Унутрашње контроле Управе полиције негирали да је Пејановића било ко тукао, и ишло се чак дотле да "је Пејановић са тим повредама дошао у полицију" сада ствари стоје тако да се наведеним полицајцима кривично дјело "мучење и злостављање" ставља на терет "зато што су у периоду 31.октобра 2008. године од 12 часова до 2. новембра 2008. године до 7 часова у просторијама Управе полиције ПЈ Подгорица, као службена лица злостављали Пејановића"- стоји између осталог у оптужници.

Полиција је Александра Пејановића сумњичила да је учествовао у нередима испред Скупштине након митинга који је 13. октобра организовала опозиција поводом одлуке Владе да призна Косово, што је овај негирао. Он је инспекторима испричао да је настао метеж у којем је и сам добио ударце у главу, те да је био теже повријеђен. Навео је да се није сакривао избјегавајући кривичну одговорност, већ да је остао у стану да би санирао задобијене повреде.

Александар-Саша Пејановић је испитиван у Подручној јединици у Подгорици, у присуству адвоката Далибора Каварића и Зорана Пиперовића, због сумње да је починио кривично дјело "насилничко понашање" и "напад на службено лице". Два дана касније 2.новембра 2008.године је у Центру безбједности Подгорица, дошло до његовог бруталног физичког злостављања.

Усљед обима и тежине нанесених повреда, Пејановић је завршио у Ургентном центру, иако му је претходно у присуству адвоката било гарантовано да неће бити физичког малтретирања. Полиција је очигледно прекршила дато обећење и подвргла страховитом физичком злостављању.

Шта се дешавало, тешко је описати, па је најбоље погледати шокантани видео, који је Пејановић снимио након изласка из болнице, страхујући за свој живот и желећи да остави траг о тортури коју је прошао.Оставите одговор