Павић: ОХР укидањем санкција покушава да се извуче и исправи грешке

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић изјавио је Срни да је одлука ОХР-а о укидању санкција лицима из јавног и политичког живота Републике Српске покушај некога ко је у одласку да колико-толико спасе ситуацију, јер му је вријеме давно прошло и јер су методе које је примјењивао и нехумане и супротне људским правима. "Надам се […]

недеља, јун 12, 2011 / 15:11

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић изјавио је Срни да је одлука ОХР-а о укидању санкција лицима из јавног и политичког живота Републике Српске покушај некога ко је у одласку да колико-толико спасе ситуацију, јер му је вријеме давно прошло и јер су методе које је примјењивао и нехумане и супротне људским правима.

"Надам се да ће тога постати свјесни и чиновници који раде у ОХР-у, јер се они највише залажу за опстанак ове институције будући да су добро награђени и добро плаћени за погрешан рад у БиХ", рекао је Павић.

Он је нагласио да је ОХР свјестан грешака које је починио у прошлости у вези са одузимањем пасоша и личних карата, забраном одласка у иностранство, блокирањем рачуна, чиме је ограничио елементарна људска права.

"ОХР покушава на овај начин да се извуче и исправи грешке које је починио према нашим грађанима", казао је Павић.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко донио је у петак одлуку којом укида санкције у 92 случаја, од којих се 58 односи на лица која су сумњичена за несарадњу са Хашким трибуналом и пружање подршке Радовану Караџићу и Ратку Младићу, а 34 за лица којима су били блокирани рачуни.Оставите одговор