Панда лажирала трудноћу да би је више мазили?

Пошто се панде тешко размножавају у заточеништву, када женке затрудне добијају посебан третман у удобним просторијама са клима уређајима, али и више хране. Панда Аи Хин у Центру за вјештачку оплодњу панди у кинеском граду Ченгдуу симулирала је трудноћу како би добила бољи третман, јавља агенција Синхуа. Ветеринари су саопштили да је шестогодишња панда Аи […]

среда, август 27, 2014 / 12:15

Пошто се панде тешко размножавају у заточеништву, када женке затрудне добијају посебан третман у удобним просторијама са клима уређајима, али и више хране.

Панда Аи Хин у Центру за вјештачку оплодњу панди у кинеском граду Ченгдуу симулирала је трудноћу како би добила бољи третман, јавља агенција Синхуа.

Ветеринари су саопштили да је шестогодишња панда Аи Хин прије мјесец дана имала прве симптоме трудноће. Пошто се панде тешко размножавају у заточеништву, скотне женке имају посебан третман у удобним просторијама са клима уређајима, више хране и уз стални ветеринарски надзор.

Међутим, ветеринари су касније уочили да се понашање Аи Хин вратило у нормалу као и њени физиолошки показатељи.

Синхуа јавља да није неуобичајена фантомска трудноћа код тих угрожених животиња. Женке панде које су већ имале потомке и уживале у посебном третману, често касније показују сличне симптоме пошто им се допада додатна пажња.

– Оне тада добијају додатне порције слаткастог хлеба, воћа и бамбуса. Неке изузетно интелигентне женке често користе ту насталу ситуацију како би и даље уживале – рекао је један стручњак из центра.

У природи је преостало мање од 1.600 панди, већином у кинеској покрајини Сечуан, док их је у заточеништву 300.Оставите одговор