ФС РС и Журнал наградили Папета

Селектор фудбалске репрезентације БиХ Сафет Сушић први је добитник награде "Миљан Миљанић" за изузетна фудбалска остварења на манифестацији "Дан фудбала", коју организују Фудбалски савез Републике Српске и лист "Спортски журнал"

уторак, јануар 28, 2014 / 14:29

Жири је ову награду образложио чињеницом да је Сушић остварио изузетну играчку каријеру, али и велики тренерски успјех пласманом репрезентације БиХ на Свјетско фудбалско првенство у Бразилу.

Сушић је рекао да је Миљан Миљанић, уз Ивицу Осима, један од два најзначајнија стручњака који је допринио његовој каријери.

Он је истакао да ће његовом искуству, којем је у великој мјери допринио и Миљанић, бити од велике помоћи вођење репрезентације БиХ у Бразил.

Спортски новинар и један од иницијатора награде Томо Марић рекао је да ће ова награда чувати успомену на овог фудбалског великана, али и подстицати младе људе на рад.

На манифестацији "Дан фудбала" додијељена је награда за животно дјело "Др Милан Јелић" Велимиру Сомболцу, док су специјална признања отишла у руке истакнутих фудбалских радника Илије Пантелића и Душана Маровића.

Добитник награде за најбољег фудбалера Републике Српске јесте члан Фудбалског клуба "Радник" из Бијељине Зоран Никић, док је најталентованији млади фудбалер члан бањалучког "Борца" Федор Предраговић.

Далибор Драшковић из Источног Сарајева добио је награду за најбољег судију, Златко Спасојевић из Добоја за најистакнутијег фудбалског радника, док је најбољи тренер, помоћник селектора репрезентације БиХ Борче Средојевић.

Манифестацији су присуствовали и градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, предсједник Фудбалског савеза БиХ Елведин Бегић, и генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић, представници спортског, културног и јавног живота.Оставите одговор