Отац Давида Драгичевића: Ако буде потребно показаћу своје рачуне у банци

Давор Драгичевић, отац трагично настрадалог младића Давида, рекао је да он и група "Правда за Давида" нису рушиоци Републике већ обични људи који траже истину и правду и најавио да "5. октобра долази код сина на Трг".

петак, септембар 14, 2018 / 18:25

Представници групе "Правда за Давида" саопштили су данас да они не спремају никакве инциденте, те да су политику у овај случај умијешали други, а да они само желе да живе у држави у којој је, како каже, закон исти за све.

Драгичевић је навео да овдашњем народу требају Република Српска и јаке институције које, како каже, раде по закону и одговорно, те изнио низ оптужби на рад Срне, РТРС и АТВ.

Он је најавио да ће правду потражити и у Стразбуру јер, како каже, не вјерује да ће институције ријешити случај.

"Очекујем помоћ Европске уније, потписница Дејтона, Русије, САД и свих земаља", навео је Драгичевић и рекао да ће, ако је то потребно, медијима открити колико је новца на његовом рачуну у банци, колико пара тамо има, те колико је и зашто дигнуто, јер "нема шта да крије".

На конференцији за новинаре у Бањалуци представници групе "Парвда за Давида" поновили су да је "Давид Драгичевић убијен", те изнијели, према њиховом мишљењу, нелогичности и пропусте у вези са истрагом трагичног страдања овог младића.

Они су навели да имају "чињенице које изазивају сумњу у званичну верзију догађаја коју су представили појединци из званичних институција Републике Српске".

Представници "Правде за Давида" су новинарима на конференцији дали писани сажетак онога што се у случају Драгичевић дешавало у протеклих пола године.19 КОМЕНТАРА

  1. pa na primjer mene zanima kako se finansira ova kampanja koja sigurno nije jeftina, putovanja gostovanja, majice, dresovi, razglas, konferencije plus covjek ne radi mjesecima a ako uzmemo u obzir potrosacku korpu i to da ima jos djece te rezije i ostalo.
   samo da bi bio na nuli za ovih sest mjeseci mu treba desetak hiljada maraka pa vi racunajte
   Отац Давида Драгичевића: Ако буде потребно показаћу своје ((рачуне)) у банци

  2. Буди паметан, мисли својом главом.
   Само поремећени режим и штићенике убица и налогодавца занимају такве ствари.
   Из личног искуства,све што им је непознато и недоступно проглашава се да неко финансира.
   Појели би Давора да могу крволочни манијаци.

 1. Једна бјесомучна медијска ријалитизација и проституисање ове приче. Све више и политизација, а СДС и ПДП дајући подршку у „потрази за истином“ (али само оној „која је у нечијој глави“) вјерују да ће профитирати.

  Кроз ту медијску хајку гдје је разумљиво пуно и манипулација се криминализују и институције Српске, полиција и тужилаштво, нашла се нека веза и са мрским негативцем, и многи лешинари се настоје окористити на овој причи.
  Сам Давор је корисни идиот смутљивцима који настоје профитирати од ове приче, све више га је преузео синдром змаја од Шипова, имамо експолатацију ове трагедије, и дојам је, надам се погрешан, да и сам Давидов отац експлоатише смрт властитог дјетета.

  Разумијемо и душевну бол, да је доживио емотивни слом, но то не може бити оправдање за поган језик, не може неко како му се прохтије људе називати зликовцима, убицама, сотонама, хулити по свему и свачему, и по ономе што је многима свето, а свакодневне морбидне поруе и пријетње код нормалних људи остављају мучан утисак.

  И перфоманси на Тргу Крајине, гдје стенд ап телал пријети, поручује, вријеђа, хули, вришти, хистерише, крешти а то присутна грла, попут неке секташке групе, у стању опијености прате, одавно су постали гротескни, а сада је то све више и језиво.

  Давид, какве год да је имао врлине, мане, гријехе, није заслужио толико проституисање и лешинарење његовом тужном судбином. Јадно.

  1. мишу мекињару, не цвили, подвуци реп и ћути…

   Давор(конобар) је врхунски интелектуалац за 90% „дипломираних“ ликова, искомплексираних „сељачића“ који су зајашили ову шачицу народа, и из позиције и опозиције, а умислили да су Богови, да су власници нечијих живота и да им је све дозвољено….

   Ало, ФУКАРО, убили сте сина једног добровољца, првоборца, тешког РВИ-да, борца Војске Републике Српске…,(ви то нећете никада схватити, то се ШЉАМА не дотиче, ви сте посебан сој створова)

   ТЗВ Опозицијо, у свакој нормалној земљи опозиција би због оваквих ствари изводила даноноћно народ на улицу,стала уз Давора, правила немире све док влада или одговорни не падну…кога и чега се бојите…да вам неби некакви ЈАЗАВЦИ пришили етикету да рушите Српску, да сте страни плаћеници је л’…???
   Е моји јадови!
   БОРС – стање редовно а, ордење се штанца, борци, РВИ, команданти превремено крепавају, у строгој тишини к’о пси, нити ко чује нити зна, убијају се дјеца истих, осим ако нису подобни???…СРАМ ВАС БИЛО!

  2. На огавне увреде никоговића поганог језика не одговарам. Нити су такви вриједни одговора. Ако ми прекипи, потрудићу се да такве пронађем, па да видим да ли су једнако дрчни и погани као на интернету.

   Иначе, када нормални људи скрену пажњу на понашање Давидовог оца, ту се обавезно јаве дежурни апологети који гурају мантру како је он РВИ, како му „убише сина“ (па ваљда ко не би прснуо), како треба показати саосјећање.

   Не знам лично овог лика, Давидовог оца, да ли је РВИ, колико видим, у питању је прав и здрав лик који поодавно није под васер вагом, и све поганијег језика.

   То што је био припадник ВРС (а били су многи моји саборци, па се уздржавају од поганог језика) му не даје за право да вријеђа и каља друге људе, да хули по свему и свачему, да прича свакојаке гадости и о свакоме, да гостује по непријатељским ТВ станицама у фед.БиХ и опогањује Српску, да гостује код србомрсца Хаџијфејзовића (https://www.youtube.com/watch?v=A5I5j72X7XM) у емисији гдје Српску често називају геноцидном творевином, и у тој емисији пљује кога стигне, о Српској гадости збори, да клевеће друге борце ВРС и оптужује их да су злочинци и да су клали.

   Ми не знамо да ли је Давид убијен или је у питању несрећа, и само ће тужилаштво Српске (и суд ако дође до оптужнице) дати коначну квалификацију. Не улица, не неке фејсбук групе из ефбиха и дијаспоре, не неки телал који не признаје институције Српске, не неки интернет никоговићи, него само тужилаштво Српске.

   А што се тиче саосјећања са човјеком који је изгубио дијете, емпатију ће свако нормалан показати до момента када емпатија постане роба која се експлоатише. А овдје је постала.

  3. Tek sada pročitah Droginu pisaniju.

   „…На огавне увреде никоговића поганог језика не одговарам. Нити су такви вриједни одговора. Ако ми прекипи, потрудићу се да такве пронађем, па да видим да ли су једнако дрчни и погани као на интернету…“
   Odgovorio si , kako ti kažeš, nikogoviću. Znači , nije ti svejedno šta je napisao.
   Ti to prijetiš?
   Prijetiš li ti to?U Crkvenu bi sa svima koji se usude da ne misle kao ti?
   Neće takvima prekipiti, sada ste u mišijoj rupi, strepite da vam ne pokucaju Pravda, Istina i Sloboda na vrata. A, pokucaće, i …“ da nam muške uzmete živote, grobovi naši boriće se s vama…“
   Da svi takvi koji prijete, dobiju priliku i pokažu kako se žali dijete kojem su život oduzeli silnici.

   Vukelićeva djeca, čekaju pravdu od institucija RS, i Arbutine je čekaju, i Đurovići, i mnogi drugi, ali je desecima godina ne dočekaše, jer ste je protjerali palicama na rasklapanje, eksplozivom, batinama, ubistvima…
   Ali, poslije najveće pomrčine sviće, a onda se razdani. Šta ćete onda?

  4. Овом што се потписује са Приједор одговорићу из пристојности први пута;
   Прво, мораш бити баш ограничен да би мој други пост протумачио као одговор овом никоговићу који воли да вријеђа.
   Друго, научи да се држиш теме. Не трпај у ову причу убиство Вукелића, Ђуровића и друге догађаје, и то са овим случајем нема никакве везе. Апсолутно никакве.
   Треће, који клинац се ти трпаш, и што коментаришеш моје постове. Посебно што их очигледно не разумијеш. И одакле теби право да о мени пишеш и тумачиш моје ријечи и моје ставове.

   Како си неспособан за нормалну комуникацију, молио бих да ми се убудуће не обраћаш и не коментаришеш моје постове. И молио бих без увреда.

  5. Ovome što se potpisuje kao Drogo.
   Nastojim da se držim teme, ne pišem o , recimo, :nabavci drva, o pečenju rakije…, nego o Davoru i zbivanjima na Davidovom trgu…
   Neko vidi 6, neko 9, neko o nečemu misli ovako, neko o tome istom misli onako, mišljenja mogu biti kao nebo i zemlja, i to je sve normalno, ali nije normalno, u ovo nenormalno vrijeme i na još na najnenormalnijem komadiću planete nekome prijetiti zbog oprečnosti u mišljenju. Kao potrudišeš se da takve pronađeš… Šta se dalje dešava, zna se…Ne ginu im palice, eksplozivi, batinanje, Crkvena…
   Eto, ja mislim da su sva ova ubistva roman u romanu sa potpisom režima. Vukelić i David, i Nikola, i prebijanje Novinara nemaju isti potpis?
   Šta se god na trgu dešavalo: mitinzi, protesti, predizborni skupovi,… ovo je čovječe 21. vijek, Evropa… Bez ekscesa, bez tuča, nikom dlaka s glave nije falila, i opet vam smeta…Vi biste da se pitate kada ići i u wc…
   A, Davor, otac mučki ubijenog djeteta, ma šta god rekao, nije mu zamjeriti. I da je lud, ne bio. I da je prolupao, ne prolupao. Pola godine neće da kažu zašto su mu ubili dijete. Vukelić je ubijen prije skoro 15 godina, i nikom ništa. Nikolu je ubio ministar, a suvozač bio Bog&Batina , i ujeo vuk magarca…
   Ovo je javni portal, komentari su javni, to nije privatna prepiska, svako svakoga može komentarisati, da li će to biti prostački, na ajneseri ili kulturnom nivou, zavisi od komentatora. Ali, niko nikom ne smije da prijeti… Molim te, to više ne čini, kontroliši se da ti ne prekipi, ako ne možeš, pravac doktoru. Zbog sebe, zbog onih oko tebe, i uz tebe, ali bogami i onih koji imaju pravo da vide 6 kada ti vidiš 9.

  6. „Давид, какве год да је имао врлине, мане, гријехе, није заслужио толико проституисање и лешинарење његовом тужном судбином. Јадно.“ Pajdo, David nije zasluzio smrt, valjda si to mislio napisati… Skupovi podrske niti su jezivi, niti ostavljaju mucan utisak kako ti kazes normalnim ljudima. Jedino ako svoje arsine normalnosti ne pripisujes svima nama drugima. Ili pak znas ko je normalan..Mislim, pitao si sve normalne ljude pa eto mozes da ovo ustvrdis? Skoro 6 mjeseci istrage rezultira nicim. Da nije bilo pritiska ove grupe, ne bi se znalo koliko nam je policija nesposobna, ako ne vec kriminalizovana. Bas bih te volio vidjeti junace kako bi se ti ponasao da tvoja bezbjednost zavisi iskljucivo od policije, a ja sam recimo maf za kojega pojedini dijelovi policije rade…

  7. Не, баш сам то мислио. Многи смутљивци и протуве се настоје окористити на Давидовој тужној судбини. Зато тако проституишу и ријалитизују ту причу, и Давид то није заслужио. Наравно да је губитак сваког младог живота туга преголема.

   На Тргу Крајине имамо више митинге него протестне скупове, један острашћено шаље поруке, пријетње, увреде мрским негативцима, а присутна грла то еуфорично подржавају или негодују, амбијент својствен спортским манифестацијама, али тако нешто поводом личне трагедије је гротескно. Давидов отац је све више ван нормале, шаље све морбидније пријетње, вришти, хистерише, крешти, хули по свему и свакоме, све је то мучније и све језивије.
   Многи који су испрва долазили на те скупове незадовољни једним општим стањем су одустали, све то им се смучило.

   Што се тиче полиције, нису они ни неспособни нити огрезли у криминалу како се настоји протурити привид. Покварених полицајаца има, занемарљив %, има их у свакој земљи у свијету, и оним уређенијим и које су далеко испред Српске.
   И у свакој земљи постоје случајеви који се не ријеше, ми не знамо докле је стигла истрага поводом овог случаја, и овдје се трпају многи који и не разумију ову проблематику.

   Но суштина је да нико овдје не мари за истином и правдом. И ти који као траже истину, траже потврду „истине која је у нечијој глави“, а то су ипак неразумне конструкције.
   На жалост у позадини ове приче имамо и политизацију али је и наум створити привид једног хаотичног амбијента гдје царује безакоње (то и ове емисије у медијима у ефбиху које дају овој причи пуно пажње доказују), и тако трасирати пртину неким процесима.

 2. Istinski podržavam Davora, njegovu nadljudsku snagu koju izvlači iz svakog atoma tijela i duše s namjerom da se sazna istina o ubistvu njegovog djeteta, i svakog ubijenog čovjeka od strane režima. Njegov David je ubijen, nema ga, Njegov David je odlepršao u vječnost i tamo će biti dok postoji BL, dok je svijeta i vijeka, živjeće i pripovijedaće se o ratu u miru kojeg je objavio neljudski stvor ljudskog oblika svome narodu i svojoj zemlji. Uništio je Neljud sve institucije, sve živo i neživo , uništio je zarad prizemnog materijalnog otetog od prošlosti, od sadašnjosti i budućnosti ove zemlje… A, oteto je prokleto. Sve se vraća s kamatama, nažalost, onima koji nisu krivi što je su oni njegova pokolenja…
  Ko se drzne da podigne glavu, da progovori , nema ga, mislilo su da će tako biti i sa Davidom, ali prevarili su se . David je odletio u Slobodu, i otuda nam osvjetljava puteve do Nje. Režimu je stavio kamen oko vrata, a opozicija mu treba da napravi od suvog zlata spomenik.Bez njega bi bili , Ništa, kao što su i dosada bili.

 3. Portal Frontal uvažavam i pravo je iznenađenje naći komentar bilo koga koji brani: „institucije“, „srbovanje“, Režim, i bilo šta drugo što u ime nacionalizma i „čuvanja“ radi beskrupuloznog bogaćenja ljudi na vlasti. Evidentno, osim Šukala, ni jedan političar nije podržao oca. Ne zbog stepena zločina koje se desio, nego isključivo kalkulacije izbornog rejtinga. Ako realno pogledamo, političari u bivšoj SFRJ ništa i ne rade osim što su 365. dana u kampanji za glasove. Nadam se da je svima jasno.

  Puna podrška Davoru, koliko ko može i treba da pomogne. Realno, svi zločini nad Vukelićem, Đurovičem, tučom Vulića…prošle su bez pompe.

  Pravda za Davida

 4. „мишу мекињару…“
  – је једина „велика увреда“, упућена лично овом тзв. и великоувређеном господину.
  Сав остали текст није упућен њему лично. Да ли се он у томе пронашао па га толико погодило, то је већ његов проблем.

  Дакле, она је права дјечија шала на салве увреда које је великоувређени изрекао у првом коментару.
  Да ли је већа увреда рећи „мишу мекињару“, од називања људи ЛЕШИНАРИМА, СМУТЉИВЦИМА, ТЕЛАЛИСТИМА, СЕКТАШКОМ ГРУПОМ, КРЕШТАВЦИМА ГРЛИМА(читај стоком)… који тамо свакодневно и упорно долазе, дају подршку за некоме убијено дијете. О Сорошевцима, издајницима, Бакировим Србима,и осталим гадостима…то је посебна прича.(истина не у овом коментару), али све је дио исте приче.
  И то не некоме, него Давору Драгичевићу, првоборцу, добровољцу, РВИ-у, дакле ономе који је крварио за отаџбину…колико год то ратнопрофитерској жгадији и њиховим плаћеницима било трн у оку, и жгадија покушавала да минимизира. То ће остати у историји Републике Српске као велика црна мрља и срамота, свидјело се то коме или не.

  Тамо долазе најобичнији људи, мајке са дјецом, дједови са унучадима омладина, спортисти и што је у овој тренутној причи најважније у све већем броју и борци, из свих бригада, а све до једног борци прве категорије, међу којима командири, водова и чета, награђени борци, ордењем „Милана Тепића“, ордењем за храброст, пиштоља са посветом, ратних војних инвалида.
  Не долазиш на Трг, ниси се лично увјерио у стање, не знаш ко све долази тамо, чак кажеш да не знаш и не вјерујеш да је Давор РВИ, а лако је провјерљиво и на фб фотографијама из тих дана када човјек има фиксатор од кука до стопала и на штакама, вјероватно ниси ни из БЛ…позиваш се на некакву културу и пристојност, и ти и се нашао уштво(ма ко да си) да ове људе називаш тако увредљивим и погрдним именима, а јако си повређен што ти на све то неко каже МИШУ МЕКИЊАРУ ДА ЋУТИШ.

  ПС
  негдје си рекао да ти имаш „своје саборце па немају поган језик“.На сву срећу „твојим“ саборцима нико није убио једва одгојеног 21-годишњег сина.
  Ко су „твоји“саборци??
  Ја немам мојих/твојих сабораца, мој саборац је и Давор Драгичевић једнако као и онај из Требиња, Вишеграда, Бијељине, Н Града… и једнако бих реаговао за било којег од њих.

  А за пријетње „другар“, само изволи, није то тешко, распитај се код својих, имате ви поодавно све, чак и слике, и кретања,само се тиме и бавите, зато и јесмо у овако јадном стању…ја никоме никада нисам пријетио, а ова твоја јуначка је прибиљежена, не брини.
  ———————————
  „приједор“
  Хвала на поздраву и допуни и отпоздрав

  1. “Ја немам мојих/твојих сабораца, мој саборац је и Давор Драгичевић једнако као и онај из Требиња, Вишеграда, Бијељине, Н Града… и једнако бих реаговао за било којег од њих.“

   То је исправан став. И Лукач је твој саборац.

   Што не реагујеш када га оптужују да је играо главомет?

  2. Наравно, и Лукач је мој саборац. Не ни већи ни мањи од стотину или хиљаду других.
   Баш по том питању „главомета“ у једном од овдје текстова сам се огласио и рекао овим ријечима, „не желим да вјерујем“, а за остало…итд.

   Сва друга прича и ставови су о Лукачу политичару и Лукачу министру МУП-а.
   Мој став је, да је свјетлосним годинама далеко и од једног и од другог, да је само искориштен да буде параван иза којег се крију мало већи и нечаснији играчи. И он је за то добио своју пинку наравно, али то је већ његов проблем.
   А готово сам сигуран да тзв. политичар и министар Лукач нема исти став према свим својим саборцима, јер да има неби било оваквог понашања и односа према саборцу Давору Драгичевићу код убијеног му дјетета, а сасвим други став чак за „чвоку“ властитог му дјетета.

   Или би тражио да сви борци наплате своју одштету и ратовање као он, или би одбио и он па рекао, ако не могу наплатити други којима је много потребније не морам ни ја са подебелим министарским примањима.
   Према томе одмах нисмо више на истим таласним дужинама, и нећемо задуго бити. И камо среће да је то само између нас двојице нпр.

   Дакле Симела ствари су веома јасне и једноставне и све ТИТО знаш, али ет’. Зар не?

  3. Аха, не желиш да вјерујеш…

   ОК, не треба појашњење.

   Чекам шта ће још Соња да каже …

Оставите одговор