Остојић: СНСД је направио акцизну коалицију са Федералцима, па им није скупо гориво

Генерални секретар Српске демократске странке Игор Остојић рекао је да јеСавезу независних социјалдемократа сметало јефтино гориво у Републици Српској, па су због тога са својим акцизним партнерима из ФБиХ одлучили да покрену талас поскупљења.

четвртак, јун 7, 2018 / 22:35
– СНСД је странка којој смета јефтино гориво, а не СДС. Није СДС закључио акцизну коалицију са странкама из ФБиХ, већ је то урадио СНСД. И СНСД је директно одговоран за поскупљење горива. Када Недељко Ћорић каже да је гориво у Републици Српској најјефтиније у региону, он га пореди само са горивом у ФБиХ. За Ћорића је Федерација БиХ, дакле, регион – казао је Остојић.
Остојић додаје да Српска демократска странка разумије Ћорићеву позицију, јер гориво за њега није скупо.
– Ћорић гориво не точи из свога џепа. Он га плаћа са рачуна јавне установе у којој је запослен. То је новац грађана Републике Српске, а није новац Недељка Ћорића. Зато је за њега све јефтино. Позивамо Ћорића да престане са лажима и да не вријеђа народ убјеђујући сиротињу да живи добро. Ако већ воли да рачуна, нека каже колико литара горива за просјечну плату може да купи становник Западне Европе, а колико становник Републике Српске – истакао је Остојић.
Генерални секретар СДС Игор Остојић


Оставите одговор