ОСАМ МИЉА (8 MILE)

Прављен за Еминема. Не само као други фронт на тржишту, него и као психоаналитичка сеанса. Умјесто хипнозе – филмоза. Задовољавајуће је изнио на глумачком плану, пошто углавном прати његову биографију. Раскинуо је са дјевојком која му је рекла да је трудна, и оставио јој аутомобил. Запослио се у фабрици аутомобила. Сања да буде велики репер, […]

уторак, октобар 11, 2011 / 05:17

Прављен за Еминема. Не само као други фронт на тржишту, него и као психоаналитичка сеанса. Умјесто хипнозе – филмоза. Задовољавајуће је изнио на глумачком плану, пошто углавном прати његову биографију.

Раскинуо је са дјевојком која му је рекла да је трудна, и оставио јој аутомобил. Запослио се у фабрици аутомобила. Сања да буде велики репер, али га прати «гушење» приликом двобоја МЦ-а у "Склоништу".

То се ријеши на крају, помоћу највеће Еминемове оригиналности у жанру (поред боје коже). Репованог самопрочишћења. Мјесто душманина, кажи ти о себи све најгоре.

У финалу је против вође Новог свијета, и по несрећи наступа први. Тако му он одрецитује сву радњу коју овдје прескочисмо: Живи у приколици са мајком, коју креше његов вршњак. Дјевојка га је преварила са пријатељем, који из освете доводи екипу Новог свијета. Они га пребију пред сестрицом, стављајући му пиштољ на чело. Може ли му сад рећи о њему, нешто што он још не зна?

И црнац полаже микрофон.

Прича је динамична и пржива за клинце. Музика је чак добила Оскара. Али нити је Е дошао на додјелу, нити се Барбара Стрејсенд при уручивању хтјела љубити са првим замјенама.

(Редитељ: Кертис Хенсон; Улоге: Еминем, Ким Бејсинџер, Мекхи Фајфер)Оставите одговор