Одблокирана средства СДС, ови планирају хуманитарне активности

Члан Главног одбора СДС-а Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да је овој странки деблокирано 540.000 КМ, које је ранијом одлуком блокирао ОХР. Стевандић је истакао да је ОХР деблокирао ова средства на захтјев СДС-а. "Ова средства ће бити употријебљена у санацији школа у Добоју, Шамцу, Бијељини, Дворовима, Маглају и Домаљевцу", рекао је новинарима […]

уторак, август 5, 2014 / 15:32

Члан Главног одбора СДС-а Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да је овој странки деблокирано 540.000 КМ, које је ранијом одлуком блокирао ОХР.

Стевандић је истакао да је ОХР деблокирао ова средства на захтјев СДС-а.

"Ова средства ће бити употријебљена у санацији школа у Добоју, Шамцу, Бијељини, Дворовима, Маглају и Домаљевцу", рекао је новинарима Стевандић.

Стевандић је рекао да је у општини Кнежево потребно пронаћи рјешење у складу са законом и демократским принципима.

Он тврди да се у овом случају "покушавају инструментализовати министарства финансија, управе и локалне самоуправе, те унутрашњих послова Републике Српске".

ОХР је 2005. године блокирао рачун СДС-а због, како су навели, неуспјеха у реформи полиције.0 КОМЕНТАРА

 1. ex-1978
  Jeste li vi dobro.
  Da li je trebalo SDS da ne pristane i ceka da mu dalu novac za stranačke potrebe sutra ili prekosutra(novca uvijek treba) ili ukoliko vi govorite istinu( a čisto sumnjam) da da novac za rekonstrukciju škola.
  I vi to napadate sa tako providno licemjernim obrazloženjem.
  Treba da vas je sram.
  Neka daju novac vaši SNSD tajkuni pa ih napadnite da je to pod pritiskom OHR-a.
  Jadno.

 2. And now for something completely different?! Well, not really. Here we go again!
  Даклем, к’о што већ рекох нешто раније:

  It Figures.

  Разумљиво и очекивано. Очајни резултати и слабашни изгледи Босићевих/Конрадових/Хилових „тројанских коња“ – „пробосанаца“ у Српској, против „мрског“, „нефлексибилног“, „некооперативног“, „непослушног“ ПРОРУСКОГ „међеда“ и српског националисте Милета Додика, који је уз све то, јел’те, наравски и „корумпиран“, јер забога, тако већ годинама телале сви службеници америчке, британске, турске, њемачке и осталих НАТО амбасада, ОХР, нискоземни представник, да и не помињем деценијско, 60-минутно, васковићевско-бакировско промичбено спин-новинарство, и хуље из плаћеничких НВО фаланги… те стога ово о корумпираности, безбели, МОРА БИТИ ИСТИНА), дакле очајни резултати изискују очајничке мјере њихових газда и покровиитеља, тј. окупационих гаулајтера из Четвртог англо-америчко-германског Рајха. Елем, западњачке газде, финансијери, ментори и савјетници (од отправника послова америчке амбасаде Николаса Хила, до швапске фондације Конрад Аденауер Штифтунг) под хитно морају предузети нешто спектакуларно, нешто „хуманитарно“, за своје ТРОЈАНСКЕ СДС-ПДП-НДП КОЊЕ, своје пулене и штићенике из СДС-овог ПРОБОСАНСКОГ (и наравски „јевропског“:) Савеза за „промјене“.

  Јер, авај, господа безалтернативни „јевропејци“, Босић, Иванић, Чавић, Тадић, Бореновић, Бањац, Крсмановић, Михајлица… и поред свеколике и свеобухватне, досадашње бескрупулозне и беспризорне анти-Додик анти-СНСД пропагандне кампање (потпомогнуте свим бошњачким, сарајевским, србождерским медијима, ФТВ, БХТ1, ТВ1, Фаце ТВ, Дневни аваз, Ослобођење, Вечерње новине, Слободна Босна, Дани, Јуришићкама, Хаџифејзовићима, Хаџиомеровићима, Изетбеговићима јуниорима, Филандрама…) стоје веома лоше, према анкетама које су у БиХ провели агенти ОКУПАЦИОНОГ ОТПРАВНИКА Николаса Хила из Националног демократског института.

  Изгледа да су све досадашње мјере, активности и средства уложена у поменути Босићев/СДС-ов пробосански блок у Српској (наравно не само у њих, већ и у плаћеничке НВО фаланге и изроде, као и у њихове медијске псе гониче, зидне новине и мегафоне – од крканске, БН-92 ТВ, СДС-ове примитивне бијељинске пропагандне, американизоване „далековиднице“ Мистер Трише, званог „Мали Гебелс“ Патрика Муна, па до бањалучких америчких/НЕД-ових АТВ и „БУКА-е“, шпијуна и америчког агента Александра Трифуновића; да и не помињем Чавићевог и Бакировог „истраживача“, тзв. „новинара“ и балетана Ва$кета-Злобу Ва$ковића, Рекеташа; Дроњке, „Оштре нуле“, „Транспаренси интернешнел“, „Центре цивилних иниЦИАтива“, Хелсиншке одборе, ИниЦИАтиве младих за љуЦка права, „експерте“, од Ценићке и Шијаковића до Милојевића и сличних „ветерана“.

  Али, авај, судећи по резултатима најновијих испитивања јавног мњења које је крајем јула у БиХ спровела БиХ агентура америчког НДИ-ја (Националног демократског института, једног од многобројних „пипака“ полушпијунског НЕД-а, Националне задужбине за демокраЦиу, УСАИД-а, под кишобраном америчког Конгреса и Стејт департмента), а који су (уз њемачки Конрад Аденауер Штифтунг) главни ментори СДС-ових „ПРОБОСАНАЦА“ у Српској, чини се да су све предузете „промичбене“ спин-акције биле узалудне, а материјална средства уложена у СДС-овце улудо утрошена.

  Наиме, како јавља сарајевско „ОСЛОБОЂЕЊЕ“, СДС-ПДП-НДП „Пробосанци“ у Српској немају баш сјајне изгледе, иако анкетари Николаса Хила из америчког Националног демократског института крију резултате испитивања као змија ноге.

  http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/rezultati-ispitivanja-javnog-mnijenja-ndija-df-i-snsd-ispred-svih #COMMENTS

  —-

  *** Rezultati ispitivanja javnog mnijenja NDI-ja:
  DF i SNSD ispred svih ***

  Nacionalni demokratski institut (NDI) u BiH u ponedjeljak je, u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, predstavio predizborno istraživanje javnog mnijenja obavljeno na uzorku od 2.040 ispitanika, a trajalo je od 13. do 24. jula 2014. Zanimalo nas je, ali NDI nije bio raspoložen ustupiti rezultate istraživanja, pa smo ih zatražili i dobili od izvora bliskih HDZ-u BiH.

  Lagumdžija i Izetbegović najnesimpatičniji
  Lagumdžija i Izetbegović najnesimpatičniji

  Prema rezultatima ispitivanja, Demokratska fronta BiH – Željko Komšić (DFBiH) ima 22 posto sigurnih glasača, Stranka demokratske akcije (SDA) 14, Savez za bolju budućnost (SBB) deset, Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) devet, te Hrvatska demokratska zajednica (HDZBiH) sedam posto sigurnih glasača.

  Najviše izgleda na izbornu pobjedu u Republici Srpskoj, pokazala je anketa, ima Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) – 34 posto, potom Srpska demokratska stranka (SDS) 21, Partija demokratskog progresa (PDP) četiri, Srpska radikalna stranka (SRS) tri i Demokratski narodni savez RS-a dva posto. Dakle, SNSD Milorada Dodika dobit će, ako je suditi po rezultatima ankete NDI-ja, glasova KAO SVI NJEGOVI PROTIVNICI ZAJEDNO?!

  —–

  ‘Ајмо сад, СДС Скојевци и Конрадовци. Појачајте „промичбене“ и „хуманитарне“ активности Пробосанаца.

  Можда би било доибро да у први медијски план поново избаците такве интелектуалне и моралне „громаде“ какви су нпр. ле-ген-даааар-ниии пробосанац и НАТО-овац , граЏаниста О’БРЕН ПЕТРОВИЋ и фочански граЏанистички босанац З. Крсмановић.

  Ћуј, О’брене, дилбере,
  ај, жељо,
  мооо-јјааа!

 3. Aу, тзв. Злобо, гдје год отворим, ти испадаш са овим страшним прогнозама. Ако су вас откачили они који су вас створили, онда сте стварно готови. Проћи ће ваш Додо као БоТа. А могао би и на робију, а фирма типа партија у старо гвожђе. Да се нисте одрекли Рајка и Славуја, можда бисте и преживјели. Овако крај! Тужан крај. Одлази циркус.

 4. Jесте, Ања! Не треба ситничарити кад ти поплава уништи фасаду, паркет, намјештај за тридесет хиљада, а ти добијеш бон у вриједности пет хиљада, који мораш потрошити у предузећима блиским власти, који ћеш отплаћивати годинама истим тим фирмама кроз Буџет. Као дала Жељка, а реално као да си узео кредит и не можеш ни да га потрошиш како желиш. А онај ко није очистио корита и изградио насипе, ко је довео робне резерве до нуле, исто као и онај што је пустио воду из акумулације да поплави Лазарево никад неће да одговарају. Напротив! Исти те „бране“ од нових поплава.

  А ти им аплаудираш и поново дарујеш гласове. Онако мазохистички. Можда зато што се гласач не сјећа даље од задњег ручка. Прасећег репа и купусне салате. Ретроградна амнезија!

 5. @ex-1978

  Управо! Али је крив онај ко је дозволио дивљу градњу, па се сада сви хватају за главу кад прорадише клизишта. Ако је онај ко гради лаик, ваљда неко у општини прима плату што је стручан.

  Ако државна фирма својом грешком скупља воду у акумулацији, а онда због лоше процјене испусти исту, онда је дужна да људима исплати штету. И најмање смјеном казни оне што су заказали.

  Ако средства од водопривреде нису намјенски трошена, већ су водопривредна предузећа била плијен за партијаше лешинаре, гдје је ту кривочна одговорност?

  Ако у робним резервама нема ничега, зашто су постојале и зашто су руководиоци истих примали плату?

  Коначно, ако држава нема никакву обавезу (а ја тврдим да нема права без обавеза) зашто онда Додик и Цвијановићка, умотана к’о стари сват, купе политичке поене на народној несрећи, и још представљају да они нешто дају, иако знамо да ће све то тај исти народ платити и преплатити? И на изборима позлатити.

 6. @ drazen78bl, 07.08.2014. 08:29:43

  Ne vidim nikakvu potrebu da država namiruje štetu nastalu na bespravno izgrađenim objektima. Ne vidim nikakvu potrebu da država namiruje štetu na legalnim objektima jer svi vlasnici takvih objekata imaju širom otvorena vrata osiguravajućih kuća da se tamo lijepo osiguraju. Tako se radi po čitavom normalnom svijetu.

  Potenciram ovu priču – jer očigledno je – narod ima pogrešna očekivanja od države a naši političari odluke donose na osnovu tih pogrešnih očekivanja. Guraju nas još dublje u glib.

 7. Posebna priča je ova humanitarna aktivnost jedne političke partije. Gdje su i od kada su političke partije postale humanitarne organizacije? To vam je isto kao kada bi ti veš mašina pustila vodu u kupatilo a ti otišao kod zubara da ti to sredi. Ne ide to tako.

  Odakle SDSu tolike pare… očigledno je da tih para ima viška jer SDS sasvim solidno funkcioniše i bez njih. Te pare nisu iz članarine, te pare su iz raznoraznih budžeta. Po osnovu broja odbornika i broja poslanika SDS je sakupio mašala velikih pola miliona.

  Ozbiljna politička partija bi umjesto jeftinih humanitarnih političkih poena izašla sa prijedlogom o promijeni sistema finsiranja političkih partija. Očigledno je – naše društvo previše izdvaja za rad političkih partija a premalo za zaštitu od poplava. To bi uradila ozbiljna politička partija. Predložila bi sistemska rješenja a ne bi talambasala o jednokratnim i iznuđenim humanitarcima u svojim redovima.

  Dakle, skinite nam političke partije sa grbače, sa budžeta. Kome je do političkog organizovanja neka se organizuje dobrovoljno, neka se finansira iz članarine istomišljenika.

 8. „Te pare nisu iz članarine, te pare su iz raznoraznih budžeta. Po osnovu broja odbornika i broja poslanika SDS je sakupio mašala velikih pola miliona.“

  Što nas vodi do otga da primjetimo da je SNSD imao veći broj odbornika i poslanika pa je skuckao mnogo više od probosanskog polamiliončeta.

  Što na opet vraća na osnovno pitanje svih filozofskih sistema. A ĐE SU VAŠE PARE?

Оставите одговор