Обиљежена 17. годишњица страдања у Лазници код Братунца

БРАТУНАЦ – На војничком гробљу у Братунцу данас је обиљежена 17. годишњица страдања 11 српских цивила и војника из села Лазница код Братунца, које је муслиманска војска из Сребренице звјерски убила на данашњи дан 1992 . године приликом упада у ово подрињско село. Чланови породица настрадалих и делегација општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца […]

недеља, јун 28, 2009 / 15:24

БРАТУНАЦ – На војничком гробљу у Братунцу данас је обиљежена 17. годишњица страдања 11 српских цивила и војника из села Лазница код Братунца, које је муслиманска војска из Сребренице звјерски убила на данашњи дан 1992 . године приликом упада у ово подрињско село.

Чланови породица настрадалих и делегација општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из овог мјеста, која је и организатор обиљежавања годишњице, положила је цвијеће и присулужила свијеће код Спомен крста.

Предсједник ове организације Радојка Филиповић нагласила је да поред бола за настрадалима, још више боли неправда, јер за овај злочин, као и за све остале злочине почињене над Србима у Подрињу нико није одговарао ни 17 година послије.

"У Лазници су убијени и масакрирани мјештани, цивили пред својим кућама", нагласила је Филиповићева.Оставите одговор