Ново радиоактивно цурење из Фукушиме

Оператори јапанске оштећене нуклеарне централе Фукушима Даићи саопштили су да су открили ново цурење радиоактивне воде из једног од танкова за одлагање отпадних вода. Токијска компанија за струју (ТЕПЦО) је претходно рекла да из два од седам подземних танкова централе Фукушима цури радиоактивна вода од суботе. ТЕПЦО је данас објавио да најновије цурење воде потиче […]

уторак, април 9, 2013 / 11:32

Оператори јапанске оштећене нуклеарне централе Фукушима Даићи саопштили су да су открили ново цурење радиоактивне воде из једног од танкова за одлагање отпадних вода.

Токијска компанија за струју (ТЕПЦО) је претходно рекла да из два од седам подземних танкова централе Фукушима цури радиоактивна вода од суботе.

ТЕПЦО је данас објавио да најновије цурење воде потиче из једног од два танка из кога је и раније дошло до отицања. Каже се да они вјерују да радиоактивна вода није допрла до океана, пренио је АП.

Компанија је обуставила одлагање загађене воде у постојеће цистерне док се не нађу објекти подесни за сторирање радиоактивне течности.

Танкови су од одлучујућег значаја за употребу контаминиране воде за хлађење истопљених шипки горива у реакторима оштећеним марта 2011. катастрофалним земљотресом и цунамијем.Оставите одговор