Нови напади у Либији, број цивилних жртава расте

Шест снажних експлозија одјекнуло је синоћ у центру Триполија, либијског главног града који је посљедњих десетак дана мета јаких НАТО-ових ваздушних напада. Од 19. марта и почетка војне акције међународне коалиције на Либију у ваздушним нападима НАТО снага до 26. маја погинуло је најмање 718 цивила, преносе европски медији позивајући се на изјаву портпарола либијске […]

среда, јун 1, 2011 / 10:22

Шест снажних експлозија одјекнуло је синоћ у центру Триполија, либијског главног града који је посљедњих десетак дана мета јаких НАТО-ових ваздушних напада.

Од 19. марта и почетка војне акције међународне коалиције на Либију у ваздушним нападима НАТО снага до 26. маја погинуло је најмање 718 цивила, преносе европски медији позивајући се на изјаву портпарола либијске владе Мусе Ибрахима.

Исти извор наводи да је у ваздушним нападима рањено 4 067 људи, од којих је 433 теже.

НАТО снаге, које су преузеле команду над свим акцијама у Либији, демантују да су убијали цивиле и тврде да њихове трупе једино гађају војне циљеве.

Међународна интервенција у Либији почела је 19. марта, у складу са резолуцијом Савјета безбједности УН с циљем заштите цивила, а НАТО је команду над овим операцијама преузео крајем марта.Оставите одговор