Нова сезона Бундеслиге почела побједом Борусије

Шампионски… Премијерни меч нове сезоне Бундеслиге обиљежила убједљива побједа актуелног првака и лоша игра Хамбургера. Рапсодија на Вестфалену се наставља! Њемци су на стадиону у Дортмунду направили спектакуларно свечано отварање нове сезоне, а Борусија је таквом игром – спектакуларном – стигла до првих бодова! Боље за шампиона није могло. Тамо где су стали у мају, […]

субота, август 6, 2011 / 09:03

Шампионски… Премијерни меч нове сезоне Бундеслиге обиљежила убједљива побједа актуелног првака и лоша игра Хамбургера.

Рапсодија на Вестфалену се наставља!

Њемци су на стадиону у Дортмунду направили спектакуларно свечано отварање нове сезоне, а Борусија је таквом игром – спектакуларном – стигла до првих бодова!

Боље за шампиона није могло. Тамо где су стали у мају, "милионери" су наставили у августу 2011. Борусија је пред око 80.000 навијача побиједила Хамбургер – 3:1 (2:0). Стријелци су били Кевин Гроскројц (два гола) и Марио Геце за домаћина. Погодак за ХСВ дао је Роберт Теше.

Било је уживање гледати пулене Јиргена Клопа. "Плес" првака против тима се сјевера Њемачке почео је од првог минута. Ређале су се шансе, лијепи потези, голови…

Изостанак Нурија Сахина (отишао у Реал Мадрид), Невена Суботића и Лукаса Бариоса (обојица повређени), играча који су у прошлој сезони били главни стубови у Борусијиним линијама игре, није се осјетио. Суботић и да је играо не би имао пуно проблема против анемичног напада Хамбургера, али је нападачки део екипе Дортмунда одиграо изненађујуће добро без Сахина и Бариоса.

Једноставно, брзо и врло опасно деловали су Шињи Кагава, Гроскројц, Геце и најистуренији Роберт Левандовски.

ХСВ је потпуно разочарао и по приказаном на премијери ове сезоне не би требало да има озбиљнију улогу у броби за врх табеле. Очигледно да су одласци Роста, Руда ван Нистелроја, Јориса Матијесена, Пјотра Троховског и Зе Роберта ненадокнадив губитак.

Српски репрезентативац Гојко Качар одиграо је 73 минута и добио жути картон.Оставите одговор