Николић: Подгорица није другар, али ми ћемо наставити бити

Предсједник Србије Томислав Николић рекао је да Црна Гора не узвраћа пријатељским односом на пријатељство Србије, али да такво њено понашање не мијења однос Београда према Подгорици. Поводом реаговања државног врха Црне Горе на његову ранију изјаву да Црна Гора избором да буде дио ЕУ и НАТО "свјесно поништава самосталност и пристаје да буде нечија […]

субота, децембар 26, 2015 / 13:45

Предсједник Србије Томислав Николић рекао је да Црна Гора не узвраћа пријатељским односом на пријатељство Србије, али да такво њено понашање не мијења однос Београда према Подгорици.

Поводом реаговања државног врха Црне Горе на његову ранију изјаву да Црна Гора избором да буде дио ЕУ и НАТО "свјесно поништава самосталност и пристаје да буде нечија играчка", Николић је рекао да није промијенио своје ставове о Црној Гори.

"Коментарисао сам како се односе према српском народу, према светској ситуацији, у којој се искључиво стављају на једну страну, а да би то остварили, доносе одлуке које су директно супротстављене интересима Србије, као што је гласање у Унеску", рекао је Николић.

Он је нагласио да такво понашање Црне Горе не мијења однос Србије према њој, преносе београдски медији.

"Само кажем шта мислим да није добро у њиховом односу према Србији. Нећу се љутити и ако од њих сазнам да је Србија начинила неку грешку. Ми своје грешке исправљамо, а они сами воде своју политику, па нека реше", рекао је Николић.

Према његовим ријечима, од Србије никоме у региону не пријети опасност, па ни Црној Гори.

"Само бих волео да на наше пријатељство буде узвраћено пријатељство, а очигледно није. Нисам оћутао ни другима, па нећу ни њима", рекао је Николић.

Поводом Николићеве раније изјаве о Црној Гори, црногорски предсједник Филип Вујановић је рекао да предсједник Србије "брзо мијења ставове", док је премијер Црне Горе Мило Ђукановић изразио чуђење и саопштио да је "у питању неки нови тон са једне високе државне адресе у Београду".Оставите одговор