Николић: ЕУ сан, али не по сваку цијену

Жеља за уласком у Европску унију (ЕУ) је сан сваког озбиљног политичара у Србији, али не по сваку цијену, изјавио је предсједник Србије Томислав Николић у разговору са извјестиоцем Европског парламента за Балкан Јелком Кацином. У разговору Николића и Кацина је констатовано да европски пут Србије представља приоритет и да што прије треба успоставити дијалог […]

уторак, август 28, 2012 / 09:11

Жеља за уласком у Европску унију (ЕУ) је сан сваког озбиљног политичара у Србији, али не по сваку цијену, изјавио је предсједник Србије Томислав Николић у разговору са извјестиоцем Европског парламента за Балкан Јелком Кацином.

У разговору Николића и Кацина је констатовано да европски пут Србије представља приоритет и да што прије треба успоставити дијалог Београда и Приштине на високом политичком нивоу, саопштио је вечерас кабинет предсједника Србије.

Николић је истакао да још постоје недоумице око тумачења онога што је претходна влада потписала и да неучешће на регионалним конференцијама штети само Србији.

Истовремено, како је рекао, жеља за уласком у ЕУ је сан сваког озбиљног политичара у Србији, али не по сваку цијену.

Кацин је поздравио досадашње активности владе Србије на борби против криминала и корупције, истакавши да би та борба уз реформу правосуђа требало да остане приоритет владе.

Кацин је истакао да су мултиетничност и правна држава централна активност европских институција на Косову.

Са састанка послата је и порука да су мир и стабилност у региону неопходан услов за даљи напредак и бољи живот свих грађана, наводи се у саопштењу.Оставите одговор