Николић: Ако је Косово услов, онда одустајемо од ЕУ

Предсjедник Србије Томислав Николић изјавио је да ће Србија одустати од европског пута ако јој званично буде постављено да бира између Европске уније и Косова. – Ако нам званично поставе услов: Европа или Косово – одустаћемо од европског пута. То сам говорио у кампањи и мој народ не би био изненађен ако бих то предложио […]

уторак, октобар 16, 2012 / 08:48

Предсjедник Србије Томислав Николић изјавио је да ће Србија одустати од европског пута ако јој званично буде постављено да бира између Европске уније и Косова.

– Ако нам званично поставе услов: Европа или Косово – одустаћемо од европског пута. То сам говорио у кампањи и мој народ не би био изненађен ако бих то предложио – рекао је Николић у интервјуу Вечерњим Новостима од уторка.

Николић сматра да је Србија достигла степен уређења који јој омогућује да може да рачуна на чланство у ЕУ, али је додао да је Европска унија држи на одстојању због Косова.

– Може тако да нас држи још сто година, ми нећемо промијенити став о јужној покрајини. Ако почну да нам дописују нова правила која нису важила за друге државе, онда могу да нас одбаце од себе. У том случају је боље да нам кажу: ‘нећемо вас’ – рекао је Николић.

Предсједник Србије је рекао и да ће у петак бити одржан састанак државног врха о платформи за Косово.

– Циљ је да се пронађе рјешење које није независност, а које у великој мјери одражава суштинску аутономију која је гарантована Резолуцијом 1244" Савјета безбједности УН – рекао је Николић.

Упитан да ли је тачно да је постигнут начелан договор да премијер Ивица Дачић буде шеф преговарачког тима, Николић је рекао да је то право премијера по Уставу, а да га он може пренијети на предсједника државе.

– Ако ме Влада овласти да водим преговоре, драге воље ћу то да прихватим. Нисам рођен с круном на глави. Није тешко преговарати, ако са собом понесете праву платформу – рекао је предсједнк Србије.0 КОМЕНТАРА

  1. Шта сам вам ја причао цијело вријеме.
    Напредњаци су једина свијетла тачка. Само што је у РС оно говно из Градишке успјело растјерати велики број људи од ове идеје.
    Надам се да ће се обистинити моја сазнања.

  2. Уф, уф… јесам ја то нешто пропустио или смо сад одједном ми горе а они доле?? 🙂 Јел то сад ми заврћемо муда њима а не они нама? 🙂 Чика гробару неко треба да објасни да МИ ЊИХ МОЛИМО већ десетак година да нас приме- а не обратно 🙂 Откад је неко ко МОЛИ у ситуацији да поставља услове?! B-)

Оставите одговор