11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Нетанијаху: Само војна и економска сила гарантују мир

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је да су економска и војна сила једини гарант Израела за мир и безбједност, имајући у виду најновији развој догађаја у Сирији и Ирану. „У последњих неколико дана подсјетили смо се у каквом сусједству живимо”, рекао је Нетанијаху на сједници владе. „У таквом региону једина ствар која осигурава ( нашу) […]

недеља, фебруар 5, 2012 / 19:16

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је да су економска и војна сила једини гарант Израела за мир и безбједност, имајући у виду најновији развој догађаја у Сирији и Ирану.

„У последњих неколико дана подсјетили смо се у каквом сусједству живимо”, рекао је Нетанијаху на сједници владе.

„У таквом региону једина ствар која осигурава ( нашу) егзистенцију, безбједност и просперитет је сила”, нагласио је он.

Нетанијаху је најавио да ће Израел наставити да гради „ војну, економску и социјалну моћ Израела”, јер је то „једина гаранција за мир и такође једина одбрана, ако мир пропадне”.

„Чули смо изјаве владара Ирана о уништењу Израела, видели смо како сиријска армија масакрира сопствени народ, видјели смо друге инциденте крвопролића”, рекао је он, мислећи на говор иранског врховног вође ајатолаха Али Хамнеија у петак и масовна убиства цивила која је починила сиријска армија.

У обраћању преко телевизије Хамнеи је описао ционистички режим као „канцерогени тумор који се мора одсјећи и уз божју вољу ће се то десити”, пренијеле су агенције.

„Од сада ћемо подржавати сваку групу каја ће се борити против ционистичког режима”, рекао је ирански лидер.

Та изјава дата је у тренутку појачаних спекулација да Израел разматра ваздушне ударе на иранска нуклеарна постројења.

Израел је, како се вјерује једина нуклеарна сила на Блиском истоку, мада то њени лидери никада нису ни потврдили, ни порекли.

Срија, која је сусјед јеврејске државе, у међувремену је доживјела једнан од најкрвавијих викенда од почетка побуне против режима сиријског предсједника Башара Асада и опозициони активисти јављају да је више од 200 цивила погинуло у граду Хомсу.

„У нашем региону разни лидери немају моралних ограничења, већ убијају своје сусједе или сопствене људе”, рекао је Нетанијаху.Оставите одговор