Неонацисти из Волновахе шаљу одговор на руски приједлог хуманитарног коридора (ВИДЕО)

Дани(ј)ел Симић је на јужном фронту рата за денацификацију и демилитаризацију Украјине, у селу Бугас, на пар километара од Волновахе. Излазак људи из овог града није се десио. Чујте и видите зашто.

недеља, март 6, 2022 / 20:46

На Доњецк и Првомајск рано јутрос је пало 35 пројектила, а једна жена је рањена. Касније је читав дан тучен Кијевски рејон град Доњецка и сам центар града Горловка, који се налази сјеверно од главног града ДНР.

Симић је у Јутарњем програму РТРС посвједочио да је и сам чуо јаке експлозије у 5:51 по нашем времену: "Али сам, наравно, наставио да спавам, како бих се могао укључити у Јутарњки програм РТРС. Изгледа да сам постао мјесни житељ".

Едуард Басурин, званични представник за штаму Народне Милиције ДНР рекао је да ће и ове недеље бити отворени коридори за евакуацију становништва из Маријупоља и Волновахе. У видеу погледајте због чега се то није десило:

Аерофлот од 8. марта обуставља све иностране летове, изузимајући Бјелорусију. То је учињено по савјету руске државе, која је упозорила оператере авиосаобраћаја да је могуће да ће доћи до незаконите пљенидбе руске имовине у иностранству. Корисници средстава на Виза и Мастеркард платним системима ће моћи да користе та средства у Русији, али нажалост не и у иностранству.

У свему томе, најтеже је цивилима у мјестима која је окружила војска Руске Армије и Народне Милиције ДНР, а којима неонацистичке јединице одане режиму у Кијеву не допуштају да се евакуишу из града, користећи их као живи штит, док активно настављају нападе на руске положаје.

Наравно, ми смо то већ видјели у случају Сарајева 1992. године, па сада само остаје да чекамо нове намјештаљке типа "Васе Мискина", "Маркале", "Тузланска капија" и слично; већ по унапријеђеним методама Бијелих шљемова, за које су добили Оскар од Холивуда, али на сву срећу не и у Сирији.Оставите одговор