Ненад Стевандић: БОРС није фер

Посланик у Народној скупштини Републике Српске испред СДС, Ненад Стевандић, сматра да су се организатори протестног митинга поводом хапшења Ратка Младића неувиђавно понијели према овој странци. – СДС је на митинг дошао у комплетном саставу, при чему мислим да је на бини била присутна комплетна посланичка група наше странке, неколико посланика из Парламентарне скупштине, те […]

уторак, мај 31, 2011 / 18:52

Посланик у Народној скупштини Републике Српске испред СДС, Ненад Стевандић, сматра да су се организатори протестног митинга поводом хапшења Ратка Младића неувиђавно понијели према овој странци.

– СДС је на митинг дошао у комплетном саставу, при чему мислим да је на бини била присутна комплетна посланичка група наше странке, неколико посланика из Парламентарне скупштине, те највише руководство странке. Упркос томе, организатори нас уопште нису поменули, али им то није сметало, рецимо, да читају писмо подршке предсједника ДНС, каже Стевандић.

Стевандић каже да је СДС на сваки начин желила да не дође до политизације овог скупа, али да је до ње овим потезом организатора дошло, чиме су у СДС веома изненађени. Он додаје да је посланичка група СДС била спремна тражити 15 минута паузе, уколико предсједник Скупштине Игор Радојичић не би изашао посланицима у сусрет и омогућио им да се појаве на митингу, за чим, ипак, није било потребе.

– Уопште нисмо ни очекивали да нас било ко поздравља, али ако су се већ читала писма представника других политичких партија, ред би био да се помену и они који су ту били физички присутни. Мислим да је овако понашање организатора у најмању руку неувиђавно, али ми смо и поред тога учинили све да изразимо подршку бившем начелнику генералштаба Војске Републике Српске и чинићемо то и даље, закључује Стевандић.



0 КОМЕНТАРА

 1. будите у маси, будите дио народа, маните се промоције. Није нико ни мене споменуо, а био сам-да се жалим? Свака част што сте дошли, то се од вас и очекивало, али то сте могли индиректно да објавите, кроз неки коментар о скупу, званично обавјештење, званичну подршку скупу и позив чланству да се појави… и учинили сте довољно.

 2. nesanica,
  u čemu je problem? Ko bi ih izviždao? Bio bi red da se pozdrave svi oni koji su učestvovali – koji su došli, a povrh svega oni koji predstavljaju političku elitu koja podržava Ratka Mladića, a iskreno malo je takvih da javno govore stranačke stavove. Zašto se može pročitati pismo nedošlice Pavića, a da se ne pozdrave oni koji su učestvovali u organizaciji mitinga BORS-a?
  Nije da branim SDS, ali krajnji je bezobrazluk da se podrška druge stranke po veličini u Srpskoj izigrava gdje su došli podržati miting BORS-a.
  Na podršci srpskom generalu trebali su da dođu svi, a ne samo iz SDS-a. To je srpsko pitanje, a ne stranačko.

 3. Није било коректно од БОРС-а да спомиње мафијаша Марка Павића, а да се не прозову сви они који су дошли на ту бину да изразе подршку, па и СДС. То је само доказ полтронизма у редовима БОРС-а. (А и лицемјерја ДНС-а који је претходно изјавио да подржава хапшење свих оптужених.)

 4. А ово је исто тако доказ и неспособности опозиције. Поставља се питање да ли су они стварно недорасли структури на власти или се опозиција намјерно самоуништава?
  Ако стварно желите да стигнете и престигнете ове из позиције онда се морате служити свим расположивим средствима, па и њиховим. Морате увијек бити корак испред њих. Размишљати и одиграти потезе унапријед. СДС је требао послати телеграм као што је то предсједник ДНС-а урадио, онда БОРС не би поменуо ни једне ни друге.
  Такође, СДС је као странка организатор отпора у БиХ требао организовати митинге подршке ђенералу.

 5. MA STA OVO KRME OD STEVANDICA LAPRDA,KOJI CE DJAVO ONI SA BORCIMA NA BINI,SAMO POENE POLITICKE SAKUPLJAJU,TREBALI SU IH STJERATI ODOZGO.UPRAVO JE SDS UBJAO SRPSKE BORCE LJUBISU SAVICA,SRDJANA KNEZEVICA,MITRA MAKSIMOVICA MANDU I OSTALE,A DA NE GOVORIMA KAKO IH JE UPRAVO GENERAL RATKO MLADIC POD NOGE BACAO ZA VRIJEME RATA JER SU KRALI,SDS JE NAJVECE ZLO SRPSKOG NARODA,NISU ONI NAPRAVILI REPUBLIKU SRPSKU,NEGO GENERAL MLADIC SA SVOJIM BORCIMA.STEVANDICU ZACEPI I ONAKO VAM JE I IDEJA I STRANKA PROPALA!!!

 6. Овај се Стевандић пртља и гдје му је мјесто и гдје није. И реакција му је потпуно смијешна и непотребна. Сви су видили да је био Босић, руководство и посланици. Једино нисам видио Огњена Тадића. И ја то поштујем што су дошли, јер очито многи нису смјели. А једини који би сигурно био извиждан је Додик. А то да се сада реагује што није поменуто присуство СДС је безвезе. Па свакоме је на скупу јасно ко су Пантелија и Рогић. А када је говорио Пантелија људи су му довикивали гдје му је Додик и све је јасно какво је мипљење масе. Мани је баш примјерено понашање Босића који је био али се није наметао, А овај Стевандић је болестан да буде у првом плану.

 7. 1.Ми се нисмо сами позвали на бину , били смо поред и показали достојанство , коректност и храброст за разлику од других партија.Нисмо траѕили да нас позову на бину, а попели смо се кад су нас позвали , сви посланици руководство и предсједник странке.
  2.Нама нико није ѕвиздао(прихватам да мени звизде неки коментатори на фронталу и то одавно , то је њихово право)
  3.Нисмо тразили ни да нас помену али сматрамода није фер читати телеграме одсутних а игнорисати присутне али то је друго питање које се више тиче борачке организације и начина на који функционишу.
  4.разумијем све кукавице који нису дошли као и оне који покушавају да попљују оне који су дошли.
  5.СВАКО ЈЕ СЛИКА ИЗА СВОГА НИКА.

  Ето ако има нешто нејасно појаснио сам као и увијек својим именом презименом ставом , присуством и трпљењем увреда које заиста иду до непримјерних граница , квалификација и описа .
  Поздрав.

 8. prijedor, ilija22, mauzer – šta je vama ljudi? Na miting je mogao da dođe ko god hoće, a ne samo SDS. Niko nikome nije zviždao, zatim nije bilo potrebe! Jedino kada je general govorio o četiri vojske (HVO, Armija BiH, regularna vojska Hrvatske, NATO) tada jeste bilo zvižduka… Koliko ja vidjeh jedino SDS otvoreno podrža Ratka Mladića, a ovi tzv. „politički činioci“ ćute ko da su im u javnosti jezik otsjekli.. valjda se boje sankcija međunarodne zajednice, kao kada je SDS stradao 2004. SDS po ovom pitanju vodi principjelnu politiku i zaista ne vidim razloga da se kritikuje što je rukovodstvo prisustvovalo skupu.
  Ne razumijem vas trojicu nikako..

 9. @svrljko
  nismo se razumjeli, svrljko.Apsolutno se slažem s tobom.
  Samo sam sebi uzeo za pravo da skrenem pažnju nenadu da povede malo računa o kilaži.S obzirom na godine, i na zvanje.
  Kako će on to da shvati, ne znam, očito je uvrijeđen, ali nisam imao zlu namjeru.Naprotiv!
  SDS nije nikada bio kukavica, ni u ratu ni u miru, jedino nemam povjerenja u bosića.Dozvolio je da ga mile voda k’o kuče na uzici.

 10. Немојте тако на дока, није он баш толико лош како неки хоће да га представе. Немојте заборавити да је тај исти Стевандић као голобради младић деведесетих знао куд треба окренути и која страна је исправна. Мени је жао СДС-а, није Младен Босић лидер који треба да је на челу СДС-а, откако је он на челу СДС се само врти у круг, ништа конкретно није урађено.

  Док, молим те покрени иницјативу у Народној скупштини да се оснује ФОНД који ће се финансирати из БУЏЕТА Републике Српске за одбрану генерала Младића, али само за њега, немој увлачити у причу оног лудог „психијатора“ што се улизује Хашким тужиоцима и часном суду.

  Да видимо ко то неће подржати у Скупштини, тј. ко је вјера а ко невјера!

 11. Такође мислим да Босић није особа за лидера. Да шта вриједи човјек би макар постигао нешто у својој струци. Он ми више личи да је ту доведен да гуши СДС и да га одржава на ниском нивоу.

 12. Бојан Нишевић, 01.06.2011. 20:45:58

  „Он ми више личи да је ту доведен да гуши СДС „

  Одлично запажање! Откако је Босић на челу никако СДС да се дигне из те коме у коју га је завио онај лудак ЕШДАУН што је пола чланства позатварао. СДС-у недостају идеје.

 13. Босић је један писмен политичар и ово су сасвим злобни коментари. Ако би гласао за СДС то би урадио ради Босића. Стевандић није лош у Скупштини али је мало пренаметљив, да не кажем незајажљив за влашћу, слично Тадићу, због чега ми се не допадају. Често баш пажљиво слушам Босића и човјек скоро никада није фулао са изјавом. Али овдје се политишари мјере габаритима и назграпношћу, способношћу пјевања, безобразлука и замлачивања.

 14. НОИР овај твој коментар би имао смисла само ако га пише сам Босић. Босић апсолутно нема никаквог успјеха у струци као што то имају Стевандић и Тадић. Није ни приближно елоквентан као поменута двојица. А да не помињемо ону гестикулацију и трзање док говори (испред камера). Човјек у опште не одаје никакву харизму што би сваки лидер требао да има. На ово додај све погрешне потезе који су стратешки довели СДС на само дно и од ње учинили странку која нити смрди нити мирише.

 15. NOIR, 01.06.2011. 20:56:47

  Гријешиш, нису наши коментари злобни указујемо на грешке Босића. Јеси примјетио када даје интервју он као да обавља велику нужду, гњави превише. СДС-у треба дрчан лидер, харизматичан, неко ко ће повести и изнијети промјену унутар странке. Стевандић је прилично стидљив, док је Говедарица неотесан, Тадић је побољшана варијанта Босића. Кад би некако успјели наћи једног ко обједињује њих тројицу то би био погодак.

 16. „The best way to control the opposition is to lead it ourselves.“— Vladimir Ilyich Lenin

  Што се тиче политике информишем се у вези ње из нужде. Значи нисам из те струке. Међутим није ми тешко било да у стручним текстовима пронађем дефиницију за појаве као што су Ћургуз, Мишић, Ракуљ, Босић и компанија. Доле можете прочитати цитате из текстова на енглеском.

  „Controlled Opposition – The people in power within government and business, have a fail-safe plan to maintain their control over the citizens, they manage and control any and all people and groups that would attempt to bring an end to their power and wealth, this is called controlled opposition.“
  „How can one keep leaders from arising out of the teaming masses to speak out against the plan in favor of freedom? The diabolical would-be dictators understood the only way to accomplish this, was to create the perception that someone was already fighting the battle of liberty for them. Someone who both supported the plan, yet spoke out against it. Someone who would gain the trust of the masses, then employ diversionary tactics, leading them into tyranny.

  These are the controlled opposition. They come in many different forms, and organizations, and purport to stand for various causes. Some fill pulpits, others occupy public offices. Several are broadcasters. All are deceivers. All are players of a manipulation process called the Hegelian Dialectic.

  They hammer at issues, are vocal about matters that appeal to activists, patriots and religious groups, and even do some good deeds. But their efforts always fail to mobilize their supporters to take the right action, leading the majority who never see through their scheme.“

 17. Нисам члан ниједне странке, али засигурно не подржавам СНСД. И немам ја неког посебног разлога да заступам Босића. Њега бира његова странка а не ми на Фронталу. Ја сам примјетио да овдје неки хистеришу на помињање његовог имена и заиста ми се чини да су то из табора ПДП и ДП, јер их је Босић вјешто избацио из ципела и не могу да муљају својим минорним гласовима како су навикли. А политичаре цијеним по ставовима и да ли их мијењају како вјетар дува. Странке генерално не волим.

 18. Нпр. мој тип власти је: Младен Босић као српски члан Предсједништва БиХ, Марко Павић као предсједник РС, Игор Радојичић као предсједник Скупштине РС, Мићо Мићић као предсједник Владе РС итд B-)

 19. @NOIR
  e, moj NOIR, marko pavić kao predsjednik RS?
  pa, on dok odriješi rečenicu ode mandat.Ne može sklopiti proširenu rečenicu .cijeli pd je njegovo vlasništvo.Pitaj pd omladinu za sina mu.Pd izvorišta vode od centra grada dijeli samo Sana, a u 21. vijeku nema kanalizacije.Počelo se nešto davno raditi, i pojeo mačak marko pare.
  mi samo možemo zražiti nešto sa mladima, ali oni su u dubokoj komi.Markov sin ima vise, a nepismen, bez škole, nego sva omladina prijedora.Da ne spominjem one hiljade školovanih na birou.Sa njima se on izruguje.

 20. Судећи према овим коментарима, најбоље су прошли они политичари који су се сакрили у мишију рупу. Они који су дошли, окарактерисани су од фронталових коментатора да су то урадили да би прикупили који глас. Сви су видјели да није било Миле и СНСД-а, али нико не коментарише да није виђена тзв. права опозиција, односно Иванић-Чавић-Михајлица. То је била прилика да се истакну, али и опасност да се страни покровитељи наљуте.

  СДС је заиста у специфичној ситуацији сада. Опет су сви против њега. СНСД зна да му треба подршка СДС-а у Сарајеву, али је опрезан да СДС не искочи у први план, као што је то било са деблокирањем рада Парламента у Сарајеву, а са друге стране сва остала назови опозиција гледа да по навици смањи утицај СДС како би они добили на значају. Иванић+Чавић+Михајлица+покоји Калинићевац+СНС+пол.коментатори типа Топићке и Ценићке+ остали под контролом амбасада, имају сви заједно 9 посланика у НСРС и 1 у Сарајеву. Значи никакав утицај, промашена инвестиција. Све док буду више радили против СДС, него против власти, немају никакву шансу за напредак. Боље би било да их и нема на политичкој сцени.

 21. Бил не Бил, upravo! Imam osjećaj da je ovim strančicama u opoziciji glavna smetnja i prijetnja SDS pa ovdje komentarišu sve i svašta. Dok god budu gledali u SDS kao glavnu političku konkurenciju oni su jebani do daljnjega. Što je najgore, SDS ima stabilno biračko tjelo i stalne glasače, što dodatno označava da ove male strančice tu ne mogu ništa.

Оставите одговор