Некад Делија, данас Гробар, али увијек СПС-овац

Александар Вавић, вођа навијачке групе "Алкатраз”, који је осуђен на годину дана затвора и иза себе има чак 12 кривичних пријава за насилничко понашање, недозвољено држање оружја, наношење тешких тјелесних повреда и разбојништва, учествовао је синоћ у постизборној прослави Социјалистичке партије Србије и њеног лидера Ивице Дачића, актуелног министра полиције. Вавић, један од вођа навијачке […]

понедељак, мај 7, 2012 / 16:24

Александар Вавић, вођа навијачке групе "Алкатраз”, који је осуђен на годину дана затвора и иза себе има чак 12 кривичних пријава за насилничко понашање, недозвољено држање оружја, наношење тешких тјелесних повреда и разбојништва, учествовао је синоћ у постизборној прослави Социјалистичке партије Србије и њеног лидера Ивице Дачића, актуелног министра полиције.

Вавић, један од вођа навијачке групе “Алкатраз”, осуђен је на годину дана затвора у Првом основном суду у Београду јер је у јануару 2005. на Карабурми ножем ранио Стефана Гајића.

Александар Вавић је у фебруару прошле године рањен у “сачекуши” преко пута Пете београдске гимназије на Ташмајдану. Био је погођен у карлицу, а затим је приватним возилом пребачен у Ургентни центар.

Београдски медији су тада писали како полиција претпоставља да су у позадини тог ватреног обрачуна нерашчичхени односи у пословима с дрогом.

Александар Вавић је одавно познат широј јавности – најприје као један од вођа навијача Црвене звезде, које је напустио након сукоба са већином навијача.

Прешао је у црно-бијели табор и за кратко вријеме постао лидер најјаче навијачке групе на Партизановом југу. Помињан је и у емисији “Инсајдер” ТВ Б92, која се бавила навијачким групама. Тада је и откривено да је против њега поднето 12 кривичних пријава али да му није изречена ниједна правоснажна пресуду.

У октобру 2009. тадашњи Републички јавни тужилац Слободан Радовановић поднио је Уставном суду Србије предлог за забрану рада и дјеловања 14 екстремних подгрупа навијачких клубова “Партизана”, “Црвене звезде” и “Рада”, међу којима је и Вавићева “Алкатраз”, али о том предлогу још није одлучено.

Ивица Дачић је поводом случаја изјавио да је то ризик јавних скупова који су отворени за све, и да Вавић неће имати привилегије само због тога што је био на слављу СПС.Оставите одговор