Наводњавања: Бијељинска општина каже да је вода исправна

Из Одјељења за привреду и пољопривреду општине Бијељина стиже саопштење којим се негира писање појединих медја да је вода за наводњавање неисправна. Наводи објављени у појединим медијима да је вода за наводњавање на подручју Семберије неисправна нетачни су и неаргументовани. Ово у потпуности потврђују четири анализе бијељинског Института за воде. Наиме, за редовне анализе, кориштена […]

среда, јул 25, 2012 / 08:05

Из Одјељења за привреду и пољопривреду општине Бијељина стиже саопштење којим се негира писање појединих медја да је вода за наводњавање неисправна.

Наводи објављени у појединим медијима да је вода за наводњавање на подручју Семберије неисправна нетачни су и неаргументовани. Ово у потпуности потврђују четири анализе бијељинског Института за воде.

Наиме, за редовне анализе, кориштена је вода са мјеста узорковања са подручја Црњелова, 100 метара узводно од испуста главног канализационог колектора отпадних вода у канал Дрина-Дашница, узводно од насеља Патковача и узводно од Павловића моста.

„Неозбиљно је и злонамјерно саопштавати нетачне информације да је вода за наводњавање загађена, јер је није тачно. На овај начин узнемиравају се грађани Семберије у неуспјешном покушају прикупљања јефтиних политичких поена. На радост свих добронамјерних људи, наши пољопривредници могу да користе воду за наводњавање“, каже Предраг Јовић, начелник Одјељења за привреду и пољопривреду општине Бијељина.Оставите одговор