Наташа Јанић поново весла за Србију

Трострука олимпијска шампионка у кајаку Наташа Јанић данас се после 11 година и званично враћа у Србију, након што је Кајакашки савез Мађарске одлучио да јој изда исписницу. Сутра од 12 сати Јанићева ће одржати конференцију за медије, у друштву предсједника Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивца, који је један од најзаслужнији за њен повратак […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 08:00

Трострука олимпијска шампионка у кајаку Наташа Јанић данас се после 11 година и званично враћа у Србију, након што је Кајакашки савез Мађарске одлучио да јој изда исписницу.

Сутра од 12 сати Јанићева ће одржати конференцију за медије, у друштву предсједника Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивца, који је један од најзаслужнији за њен повратак јер ће ОКС финансирати трошкове припрема и селектора кајакашке репрезентације Мирка Нишовића.

Јанићева се 2001. године преселила у Мађарску и под заставом те земље освојила укупно шест олимпијских медаља (три златне, два сребра и једну бронзу), као и 18 златних медаља на првенствима свијета и 17 на првенствима Европе.

Претходно је под заставом Савезне републике Југославије на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године освојила четврто мјесто.

Уз Јанићеву, под заставом Србије требало би да се такмичи и син њеног супруга Кристијан Душев, који је до сада наступао за селекције Мађарске, Бугарске и Турске.

Прошлог мјесеца процедуру преласка у српски савез покренула је и седмострука шампионка свијета Далма Бенедек.Оставите одговор