Наставак суђења активистима СДС-а 1. децембра

У Основном суду у Добоју одржана је статусна конференција у предмету против 20 активиста добојског одбора СДС-а који се терете за подмићивање бирача током избора 2008. године, а судски поступак биће настављен 1. децембра. Један од адвоката одбране Горан Нешковић рекао је да је суђење заказано за 1. децембар јер је одбрана затражила изузеће тужиоца […]

уторак, мај 17, 2011 / 13:40

У Основном суду у Добоју одржана је статусна конференција у предмету против 20 активиста добојског одбора СДС-а који се терете за подмићивање бирача током избора 2008. године, а судски поступак биће настављен 1. децембра.

Један од адвоката одбране Горан Нешковић рекао је да је суђење заказано за 1. децембар јер је одбрана затражила изузеће тужиоца Горана Рубила и главног тужиоца Окружног тужилаштва у Добоју Салиха Мемића, који су у овом поступку предложени као свједоци.

Нешковић је навео да је одбрана предложила око стотину, а Тужилаштво 82 свједока.

За вријеме трајања статусне конференције, која је почела у 8.00 часова, испред зграде Окружног суда окупило се око 200 активиста СДС-а који су мирно протестовали због суђења члановима ове странке, а дио зграде у којем се одвија суђење био је затворен за грађане и новинаре.

Оптужница је подигнута на основу кривичне пријеве Општинског одбора СНСД-а у Добоју, која је Окружном тужилаштву Добој предата 9. септембра 2008. године против тројице челника и још 20 активиста ОО СДС-а у Добоју због кривичних дјела повреда слободе опредјељења бирача и подмићивање при изборима или гласању.

У образложењу поднесене кривичне пријаве наводи се да се "20 активиста СДС-а лажно представљало као радници општинске управе и да су нудили бирачима 500 КМ након провођења избора, али уз услов да на локалним изборима гласају за ову странку и њене кандидате".

Као прилог поднесеној кривичној пријави наведени су видео и аудио снимци, који су представљени на конференцијама за новинаре у Добоју 21. августа и у Бањалуци 23. септембра 2008. године, као и у неким медијима.0 КОМЕНТАРА

  1. блах..додиково „поштено“ тужилаштво!? овдје ни референдум не помаже, ови су се баш уградили у систем снсд-а!
    и убица може постати слободан грађанин, само ако заборави моменат гдје је држао пиштољ док је нишанио главу потпредсједника опозиционе странке, а власт зажмури на оба ока!

Оставите одговор