Народна скупштина Српске усвојила законе о раду и полицији

Народна скупштина Републике Српске, касно синоћ, усвојила је Закон о раду Ново радно законодавство, два часа иза поноћи, подржало је 49 посланика, нико није био против или уздржан, а гласању нису присуствовали посланици опозиције. Ресорни министар Миленко Савановић у завршним ријечима нагласио је да је Влада уложила максималан напор да нови закон буде донесен у […]

уторак, децембар 29, 2015 / 10:00

Народна скупштина Републике Српске, касно синоћ, усвојила је Закон о раду

Ново радно законодавство, два часа иза поноћи, подржало је 49 посланика, нико није био против или уздржан, а гласању нису присуствовали посланици опозиције.

Ресорни министар Миленко Савановић у завршним ријечима нагласио је да је Влада уложила максималан напор да нови закон буде донесен у демократској процедури, договором социјалних партнера. Ријеч је, каже Савановић, о добром рјешењу, али то не значи да, оно што се покаже непродуктивним и неефикасним, неће бити подложно мијењању и допунама.

Парламент је, са 49 гласова ЗА усвојио и Закон о полицији и унутрашњим пословима. Овај базични акт МУП-а подразумијева нова овлашћења полицијских службеника – прикупљање обавјештења и противдиверзиони преглед. Има за циљ што ефикасније обављање послова и задатака из надлежности Министарства.

Шеснаесту посебну сједницу Народне скупштине, на којој посланици по хитном поступку разматрају Приједлог закона о раду, обиљежило је скандалозно понашање предсједнице Савеза Синдиката Ранке Мишић.Оставите одговор