Најбољи човјеков пријатељ је заиста најбољи

Недавна студија "Лернинг и Бихејвр" сугерисала је да пси имају урођену способност да осјете ментална стања људи. Идеју о "псећој телепатији" власници паса су заговарали већ раније, тврдећи да њихови љубимци као да знају шта они мисле, пише "Тајм". Научници с Универзитета на Флориди испитали су тезу о псећој телепатији проучавањем псеће "брижности" о људским […]

уторак, јун 14, 2011 / 06:21

Недавна студија "Лернинг и Бихејвр" сугерисала је да пси имају урођену способност да осјете ментална стања људи.

Идеју о "псећој телепатији" власници паса су заговарали већ раније, тврдећи да њихови љубимци као да знају шта они мисле, пише "Тајм".

Научници с Универзитета на Флориди испитали су тезу о псећој телепатији проучавањем псеће "брижности" о људским осјећајима и код кућних паса и код вукова. Закључили су како су ове животиње вјероватно рођене с могућношћу перцепције и реаговања на људске осјећаје.

Истраживачи су направили експеримент тако што су пустили псима да изаберу хоће ли за храну молити брижну особу или неког ко их игнорише.

Схватили су да су вукови "у неким условима врло свјесни људског емотивног стања". Закључили су и да повећано дружење с људима повећава псећу способност да "чита мисли".0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор