Надреалисти: Удовице позвале Србе да одбаце ћирилицу коју им намеће хрватска влада!

Предсједница Удружења удовица хрватских бранитеља из Домовинског рата Загреба Розалија Бартолић позвала је представника Срба у Хрватској Милорада Пуповаца и СПЦ да се јавно ограде од актуелне владе која по њеној оцјени "несмотрено и насилнички намеће ћирилицу и Србима и Хрватима у Вуковару". Хрватска влада одбацила је јуче приједлог који су поднијели саборски заступници за […]

петак, октобар 11, 2013 / 20:13

Предсједница Удружења удовица хрватских бранитеља из Домовинског рата Загреба Розалија Бартолић позвала је представника Срба у Хрватској Милорада Пуповаца и СПЦ да се јавно ограде од актуелне владе која по њеној оцјени "несмотрено и насилнички намеће ћирилицу и Србима и Хрватима у Вуковару".

Хрватска влада одбацила је јуче приједлог који су поднијели саборски заступници за одлагање постављања двојезичних натписа на зградама јавних институција у Вуковару до наредног пописа становништва.

У отвореном писму Бартолићева тражи и од других институција које представљају српски народ у Хрватској, да се активно укључе разумним приједлогом ради очувања мира и суживота у Вуковару.

Обраћајући се Пуповцу, који је потпредсједник Самосталне демократске српске странке и предсједник Српског националног вијећа, Бартолић је, од њега затражила да своје сународнике позове да као лојални грађани јавно изнесу неслагање с оваквим начином изазивања нетрпељивости и подстицања на негативна осјећања према ћириличном писму.

"Ћирилично писмо осим своје културне вриједности, нажалост има одређене негативне конотације" написала је, између осталог, Бартолићева која сматра да је

"окрутно отежавати живот и Србима и Хрватима у Вуковару", наметањем спровођења прописа који су у супротности са Уставним законом.



Оставите одговор