Мута Николић: Дуди понестало патриотизма

Душан Ивковић више није селектор Србије, а у јавности се одмах почело са спекулацијама ко би могао да га замјени. Помиње се више имена, али понајвише Мирослава Николића, Душка Вујошевића и Светислава Пешића. “У овом тренутку нисам слободан, а ни спреман за разговор о томе. Нико из савеза није са мном разговарао ни о прошлости […]

уторак, фебруар 15, 2011 / 13:39

Душан Ивковић више није селектор Србије, а у јавности се одмах почело са спекулацијама ко би могао да га замјени.

Помиње се више имена, али понајвише Мирослава Николића, Душка Вујошевића и Светислава Пешића.

“У овом тренутку нисам слободан, а ни спреман за разговор о томе. Нико из савеза није са мном разговарао ни о прошлости ни о будућности. Сигуран сам да људи нису месецима седели скрштених руку, вероватно су разговарали и са Дудом о томе ко би могао да дође уместо њега”, рекао је Пешић.

Пешићу уговор са Валенсијом истиче на крају сезоне, али помиње се и друго рјешење. Мирослав Мута Николић мисли да је дошло његово вријеме.

“Одавно сам заслужио да будем селектор. Треба да постоји неки ред, пет година сам радио са Обрадовићем као други тренер”, рекао је Николић.

Он сматра да је рад у репрезентацији дужност сваког тренера.

“Репрезентација је моја обавеза. Не само моја већ сваког тренера у Србији. Ипак, тешко ће бити свакоме ко сада дође. Ако буде шести на ЕП у Литванији, сви ће питати зашто сте отерали Дуду. Нико га није отерао, понестало му је патриотизма. Тренери без посла користе репрезентацију да их избаци, а када нађу милионске уговоре, одлазе. Мута то никад не би урадио”.

Николић сматра да сада промјене треба завршити до краја.

“Да се разумемо, мени је криво што Дуда не остаје до Олимпијских игара у Лондону. Рекао сам и људима из савеза да су морали да нађу паре за Дуду, како не би могао да раскине уговор. Сада би и председник Капичић требало да оде. Када падне тренер, пада и кабинет”, рекао је Мирослав Николић.Оставите одговор