Мурињо: У финалу Шпанија и Њемачка

Тренер Реала сматра да је "фурија" и даље главни фаворит за освајање титуле првака Европе, а да ће јој највећи ривал бити увијек добри "панцери". Жозе Мурињо је истакао да су Шпанци за њега први фаворити на ЕУРО 2012, иако су у првом колу одиграли само 1:1 против Италије. Он сматра да је највећи ривал […]

четвртак, јун 14, 2012 / 18:38

Тренер Реала сматра да је "фурија" и даље главни фаворит за освајање титуле првака Европе, а да ће јој највећи ривал бити увијек добри "панцери".

Жозе Мурињо је истакао да су Шпанци за њега први фаворити на ЕУРО 2012, иако су у првом колу одиграли само 1:1 против Италије. Он сматра да је највећи ривал "фурије" као и прије четири године, Њемачка.

"Шпанија је свјетски и европски шампион. Они су једна од најбољих екипа у Европи, тако да ако све буде према досадашњим очекивањима, Шпанци ће ући у четвртфинале и доћи до саме завршнице такмичења. Тамо ће их можда чекати Њемци, а има ту још неколикоселекција које би могле да им парирају", рекао је португалски стручњак новинарима у Сингапуру, где промовише програм стипедирања младих спортиста у организацији Олимпијске фондације.

Мурињо сматра да селекција његове земље нема превелике шансе да направи изненађење у завршници континенталног шампионата.

"Добра ствар у свему је што Португал зависи искључиво од себе и онога што уради против Холандије. Мислим да Португал није међу две, три најбоље екипе на турниру. Ипак, ако дођу до четвртфинала, можда и могу да направе некакво изненађење у оваквом формату такмичења", закључио је Мурињо.

Португал је у првом колу изгубио од Њемачке, али је потом побједио селекцију Данске.Оставите одговор