Мун похвалио Службу за послове са странцима

Амбасадор САД у БиХ Патрик Мун рекао је данас да резултати рада Службе за послове са странцима показују како могу бити ефикасне институције БиХ за провођење закона и на тај начин давати властити допринос владавини права, која је кључ успјеха сваког државног система и услов за чланство у Европској унији. Из Службе за послове са […]

уторак, мај 31, 2011 / 20:39

Амбасадор САД у БиХ Патрик Мун рекао је данас да резултати рада Службе за послове са странцима показују како могу бити ефикасне институције БиХ за провођење закона и на тај начин давати властити допринос владавини права, која је кључ успјеха сваког државног система и услов за чланство у Европској унији.

Из Службе за послове са странцима саопштено је да је амбасадор Мун уз честитке за досадашњи успјешан рад, током разговора са директором Службе Драганом Мектићем, изразио пуну подршку Служби у будућем раду.

Мектић је нагласио да Служба за послове са странцима поступа у складу са највишим професионалним и међународним стандардима, те да располаже свим неопходним капацитетима да се одлучно супростави свим облицима илегалних миграција, трговине и кријумчарења људима.

"То је потврђено и у процесу либерализације визног режима за грађане БиХ, у којем је Служба имала једну од кључних улога", навео је Мектић.

Према његовим ријечима, дио заслуга за овакав развој Службе свакако имају и власти САД које безрезервно пружају подршку едукацијом и тренингом кадрова и техничком помоћи Служби за послове са странцима од њеног оснивања.

На крају састанка Мун је нагласио да ће САД наставити да пружа снажну подршку БиХ на путу ка евроатлантским интеграцијама.Оставите одговор