Морган Фримен примио награду за животно дјело

Оскаровцу Моргану Фримену је уручено признање за животно дјело Америчког филмског института. Морган Фримен (74) награду је примио у Калвер Ситију у Калифорнији, а из публике су му тапшали великани као што су Клинт Иствуд, Сидни Поатје, Хелен Мирен, Семјуел Л. Џексон, Тим Бобинс, Форест Витакер и други. Џексон је Фримена назвао "правим дијамантом у […]

субота, јун 11, 2011 / 21:38

Оскаровцу Моргану Фримену је уручено признање за животно дјело Америчког филмског института.

Морган Фримен (74) награду је примио у Калвер Ситију у Калифорнији, а из публике су му тапшали великани као што су Клинт Иствуд, Сидни Поатје, Хелен Мирен, Семјуел Л. Џексон, Тим Бобинс, Форест Витакер и други.

Џексон је Фримена назвао "правим дијамантом у свету пуном циркона", док га је Поатје најавио као "правог принца умјетности глуме".

"Знао сам да сам толико добар, да ћу једног дана глумити Бога. Само сам се надао да ће то бити у комедији", нашалио се Фримен, који је у филмовима "Свемоћни Брус" и "Свемоћни Еван" тумачио улогу Бога.

Награду у облику звијезде уручио му је Клинт Иствуд, који је рекао да воли Фримена "онолико колико је коректно искрено вољети другог мушкарца".

Фримен је номинован за три Оскара за главну и два за споредну улогу, а освојио га је за споредну ролу у филму "Девојка од милион долара".Оставите одговор