МОЈЕ ВЕЛИКО МРСНО ГРЧКО ВЈЕНЧАЊЕ (MY BIG FAT GREEK WEDDING)

Ако сте покварили односе са родитељима, ово је изванредна прилика да их видите како се ваљају од смијеха. Нажалост, само под условом да су довољно стари, те им нелогични обичаји грчке породице дјелују више као подсјетник на њихове претке, него као каталог затуцаности. Продуценти су мотивски низ срочили тако, да циљна група свакако није само […]

понедељак, септембар 19, 2011 / 05:52

Ако сте покварили односе са родитељима, ово је изванредна прилика да их видите како се ваљају од смијеха.

Нажалост, само под условом да су довољно стари, те им нелогични обичаји грчке породице дјелују више као подсјетник на њихове претке, него као каталог затуцаности.

Продуценти су мотивски низ срочили тако, да циљна група свакако није само грчка заједница у САД. Пренападно истрајавање на традицији, служи више као генератор комике; о коју се могу окористити припадници било које нације.

У основи, ово је америчко-грчка варијанта приче о ружном пачету. Социјално ангажована на подручју јединства породице, толеранције међу различитостима, еманципацији жене, и личности уопште.

И у томе успијева. Преображава главну глумицу из озбиљног кандидата за усједјелицу; у модерну жену обасјану љубављу. Глумицу, јер је и Гркиња, и писала је сценарио.

На старију генерацију, врло ће забавно дјеловати сцене мушко-женске борбе за превласт у кући. Она је оличена у духовитом и компромисном, али дубински истинитом закључку маме-Гркиње:

Муж јесте глава у кући, али је жена врат. Може окренути главу куда год хоће.

(Редитељ: Џоел Звик; Улоге: Ниа Вардалос, Мајкл Константин, Џон Корбет)Оставите одговор