ММФ: Инцидент са информативним технологијама

Међународни монетарни фонд истажује напад на свој компјутерски систем, иако још не жели да о томе објави више детаља, јављају амерички медији. Портпарол ММФ-а Дејвид Хоули изјавио је да је та међународна финансијска институција у потпуности функционална, али је одбио да изнесе више детаља о том, како је назвао, инциденту са информативним технологијама . Он […]

недеља, јун 12, 2011 / 13:48

Међународни монетарни фонд истажује напад на свој компјутерски систем, иако још не жели да о томе објави више детаља, јављају амерички медији.

Портпарол ММФ-а Дејвид Хоули изјавио је да је та међународна финансијска институција у потпуности функционална, али је одбио да изнесе више детаља о том, како је назвао, инциденту са информативним технологијама .

Он није желео ништа да каже о обиму и природи тог сајбер-напада, нити да ли су преузети неки осетљиви подаци. ММФ има поверљиве финансијске податке о многим државама широм свијета.

Неименовани званичник ММФ-а изјавио је за Њујорк тајмс да је напад био на високом технолошком нивоу и да је био опасан. Особље Фонда је о томе обавјештено у сриједу, али није издато никакво саопштење.

ММФ већ има проблема са својим имиџом у јавности, после хапшења извршног директора Доминика Строс-Кана због сексуалног напада у мају, после чега је он поднео оставку.Оставите одговор