Митинг подршке генералу Младићу у Калиновику

Више хиљада грађана окупило се на мирном митингу подршке бившем команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу, који је у његовом родном Калиновику организовала Борачка организација РС. На митингу, којем су присуствовали грађани из Херцеговине, Сарајевско-романијске регије и Горњодринске регије, истакнуто је да је генерал Младић утемељивач ВРС и Борачке организације РС и да онај […]

недеља, мај 29, 2011 / 22:29

Више хиљада грађана окупило се на мирном митингу подршке бившем команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу, који је у његовом родном Калиновику организовала Борачка организација РС.

На митингу, којем су присуствовали грађани из Херцеговине, Сарајевско-романијске регије и Горњодринске регије, истакнуто је да је генерал Младић утемељивач ВРС и Борачке организације РС и да онај ко се тога стиди бјежи из њених редова.

Међу многим паролама подршке генералу Младићу нашла се и порука "Узели сте нам орла, али је остало гнијездо", док је на прилазима Калиновику стајао велики транспарент "Добро дошли у Младићево и сви смо ми Ратко".

Предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз рекао је да је генерал Младић оставио трајни задатак српском народу да чува и гради Српску.

"Нико на свијету, изузев Јевреја, не зна боље од нас Срба ‘милосрдне анђеле злочина и геноцида’. Нико ко не зна гдје су Градина и Јасеновац и ко бар једном није свратио на највеће балканско губилиште у прошлом вијеку нека не помиње никога и ништа и нека не тражи ни утјеху ни помиловање", рекао је Ћургуз.

Он је поручио, како је рекао, менторима зла и пројектованог злочина да не мисле да су Срби заборавили ко је, кад и гдје почео рат, ко је га пројектовао и финансирао и ко га је и како завршавао.

Ћургуз је рекао да није заборављено ни ко је баштинио исламске декларације прије Ал каиде, кога су клале црне хрватске легије, ханџар дивизије и друге фашистичке паланге, а на чијој страни су били српски синови.

"Сада најгори хоће да суде и униште најбоље, а генерал јесте наш часни син, најбољи српски официр 20. вијека", рекао је Ћургуз и додао да они који хоће да сапирају образ српских војника морају знати да је он светао и чист, јер га сапирају сузе српских мајки вијековима, због оних који су поклали нејач у прошлим ратовима.

Предсједник Предсједништва БОРС-а Дражен Перендија поручио је да ће генерал Младић живјети док је жив и један Калиновчанин и Србин.

"Нема гријеха на твојој души, исто као што нема гријеха на душама твојих бораца које си храбро и јуначки водио", поручио је Перендија генералу Младићу.

Он је истакао да је српска војска морала да одбрани свој народ и вијековна огњишта, са којих је вјечито прогоњена, те поручио да је спремна да их брани и и даље ако буде требало.

"Сачекали су моменат када су видјели да је генерал најслабији и најболеснији, тако да у Хаг воде човјека који није ни физички ни психички способан за своју одбрану", истакао је Перендија и поручио да "све могу похапсити", али да млађа генерација не смије дати српство и РС.

Начелник општине Калиновик Милева Комленовић рекла је да су се данас људи окупили на мјесту поноса и пркоса да покажу да нису заборавили ко је чувао њихова огњишта и колијевке и ко је Србе водио када им је било најтеже.

"Ако је неко оптужен то не значи да је крив и не прихватамо да човјек таквих моралних, људских и професионалних вриједности може ставити на терет било шта нечасно", поручила је Комленовићева.

Она је истакла да Калиновчани данас јесу сви ту јер знају и поносно истичу да је овај загорски крш изњедрио часног и великог војсковођу и хероја српског народа, који ће то увијек остати.

Делегација борачких организација посјетила је данас и родну кућу генерала Младића у селу Божановићи. Данашем митингу присуствовали су представници општинских борачких организација, јавног и политичког живота РС.

Генерал Ратко Младић ухапшен је у четвртак у селу Лазареву код Зрењанина.0 КОМЕНТАРА

  1. Тадић је зло које нам се морало догодити да бисмо реаговали, да бисмо се пробудили из лажи! Хрвати одмах праве протесте када им се слична ствар деси, у Америци све нације своје заставе слободно носе као модни детаљ, а наша је забрањена чак и на мјестима гдје нас је највише побијено.

    Јадовно, Јасеновац, Сребреница; дошло је вријеме да се прича о нашим страдањима на тим просторима, па да видимо ко је пролио више суза!

Оставите одговор