Мит Ромни и Пол Рајан против Обаме

Републикански предсједнички кандидат Мит Ромни кренуо је у кампању по америчким државама кључним за побједу на изборима заједно са својим новоизабраним потпредсједничким кандидатом Полом Рајаном. Њих двојица покушаће да у наступима представе предсједника Барака Обаму као особу одговорну за укидање радних мјеста, која мијења Америку на горе. Коментатори наводе да ће републикански изборни штаб покушати […]

недеља, август 12, 2012 / 09:37

Републикански предсједнички кандидат Мит Ромни кренуо је у кампању по америчким државама кључним за побједу на изборима заједно са својим новоизабраним потпредсједничким кандидатом Полом Рајаном.

Њих двојица покушаће да у наступима представе предсједника Барака Обаму као особу одговорну за укидање радних мјеста, која мијења Америку на горе.

Коментатори наводе да ће републикански изборни штаб покушати да удаљи фокус кампање са тема Ромнијевих пословних резултата, пореза и његовог имиџа милионера који нема додир са обичним људима, пренио је АФП.

"Можемо преокренути све ово. Висока стопа незапослености, пад прихода и растући дуг нису нова нормалност. То су резултати погрешне политике", рекао је Рајан (42) у обраћању републиканским присталицама у Норфолку.

Он је рекао да се Обама залаже за централизовано друштво у којем власт управља економијом. „То не функционише и никада није функционисало“, нагласио је републикански потпредсједнички кандидат.

Анкете показују да Ромни заостаје све више за Обамом у посљедњих неколико седмица и да актуелни предсједник води у већини од 12 кључних америчких држава за побједу на предсједничким изборима.

Фокс је пренио да Обама у овом тренутку има подршку 49 одсто гласача, а Ромни 40 одсто, док према резултатима Си-Ен-Ена Обаму подржава 52 одсто бирача, а бившег гувернера Масачусетса 44 одсто.

Ромни је представио свог потенцијалног потпредсједника као „интелектуалног лидера“ Републиканске странке и особу која „ствара пријатељства са обје стране“ политичке сцене.

Он покушава да прикаже Рајана као одговорног политичара који је присталица смањења обима државне управе и јавних трошкова.Оставите одговор