МИШИМА: ЖИВОТ У ЧЕТИРИ ПОГЛАВЉА (MISHIMA: LIFE IN A FOUR CHAPTERS)

Живот умјетника испраћен преко његових романа. Углавном слиједи биографску нит, са неким визијама паралеле између његовог живота и оних ликова у његовом дјелу. Та интермеца су направљена у маниру јапанског театра, и прилично добро функционишу овдје. Нагласак је бачен на посљедњи дан његовог живота, када он рекапитулира досадашњи. Мишима са својим оданим сарадницима, изводи диверзијски […]

среда, децембар 29, 2010 / 07:19

Живот умјетника испраћен преко његових романа. Углавном слиједи биографску нит, са неким визијама паралеле између његовог живота и оних ликова у његовом дјелу.

Та интермеца су направљена у маниру јапанског театра, и прилично добро функционишу овдје. Нагласак је бачен на посљедњи дан његовог живота, када он рекапитулира досадашњи.

Мишима са својим оданим сарадницима, изводи диверзијски чин заробљавања генерала Јапанске Источне војске, и у замјену за живот киднапованог идаје захтјев да се обрати војницима гарнизона.

Он их са балкона ватрено засипа са царистичком идеологијом. Након што га иззвижде, он се самоубије уз помоћ своја четири питомца из своје приватне армије, коју је званична војска толерисала.

Не треба пуно писати више, јер је иза Мишиме остало 35 романа, 25 представа, 800 кратких прича и 8 томова есеја.

(Редитељ и писац Пол Шреидер; Писци: Чико Шреидер, Ленард Шреидер, Џан Шаираги)Оставите одговор