Миловановић: Ситуација у семберским селима катастрофална

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине Мирослав Миловановић сматра да је срамотно што семберска села немају домове културе, иако је из буџета града чак 18 милиона КМ намијењено за стамбено–комуналне послове. СНСД, рекао је Миловановић, добро познаје ситуацију у семберским селима која је, нажалост, катастрофална. "Бијељина има други буџет по величини у Републици Српској, а за […]

субота, септембар 22, 2012 / 09:33

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине Мирослав Миловановић сматра да је срамотно што семберска села немају домове културе, иако је из буџета града чак 18 милиона КМ намијењено за стамбено–комуналне послове.

СНСД, рекао је Миловановић, добро познаје ситуацију у семберским селима која је, нажалост, катастрофална.

"Бијељина има други буџет по величини у Републици Српској, а за рурални развој се не издваја готово ништа. О овоме свједочи чињеница да су путеви углавном неасфлатирани,никада није доведена улична расвјета, а у бројна села још није стигла градска вода“, рекао је Миловановић синоћ на предизборном скупу у Средњој Љељенчи.

Он је напоменуо да СНСД, у својој стратегији развоја града у наредних неколико година, има јасно разрађене програме како за развој села, тако и за развој града.

"Нећемо допустити да нам села пропадају, а чињеница је да су максимално запуштена. СНСД ће већ од 8. октобра домаћински трошећи буџет и приоритет дати селу без којег нема ни развоја града“, рекао је Миловановић.

Он је позвао бираче да у што већем броју 7. октобра изађу на изборе и да дају глас промјенама које може донијети једино СНСД, кандидати за одборнике ове странке у Скупштини града и он као кандидат за градоначелника.

Кандидат СНСД–а за одборника у Скупштини града Радосава Перић, која је и актуелни одборник ове странке у локалном парламенту, рекла је да ће се у наредном периоду, као и до сада, залагати за бољи живот и права "обичних" људи.

"Борила сам се и борићу се за положај обесправљених људи, за бољи живот оних који немају од чега да живе – било да је ријеч о радницима који су остали без посла, о пензионерима“, рекла је Перићева.

Она је нагласила да ће се грчевито борити да се буџет општине "не арчи“, већ да се грађанима Бијељине обезбиједи живот достојан човјека.Оставите одговор