Миленко Шукало: Власник Фокуса ми пријетио убиством

Миленко Шукало, фоторепортер дневног листа Фокус, пријавио је власника ових новина Зорана Шаренца, због наводних пријетњи смрћу које му је овај упутио. – Шаренац ми је пријетио убиством и ја сам то пријавио полицијској станици Лауш 1 – изјавио је Шукало Фронталу. Миленко Шукало се током штрајка у име радника обраћао медијима и захтијевао да […]

уторак, март 27, 2012 / 15:50

Миленко Шукало, фоторепортер дневног листа Фокус, пријавио је власника ових новина Зорана Шаренца, због наводних пријетњи смрћу које му је овај упутио.

– Шаренац ми је пријетио убиством и ја сам то пријавио полицијској станици Лауш 1 – изјавио је Шукало Фронталу.

Миленко Шукало се током штрајка у име радника обраћао медијима и захтијевао да им се исплате дуговања. Међутим, данас је медијима стигло и непотписано и неовјерено саопштење радника Фокуса који се ограђују од Шукала који је раније иступао у јавности тражећи исплату обавеза према радницима. Међу неименованим радницима Фокуса, постоји и виђење по којем је Шукало експонент друге интересне групе и да његове изјаве и дјеловање осликавају намјере конкурентских фирми, а не радника.

– Дио новинара Фокуса писао је да сам ја кривац за стање у Фокусу, у писму које нема ни потписа ни печата. Права истина је да новинари четири мјесеца не примају плате, не уплаћују им се обавезе социјалног и пензијског осигурања – каже Шукало.

Замагљени Фокус никако се разбистри, па је ситуација око овог дневног листа обиловала догађајима у ових неколико дана. Новине се нису појавиле на киосцима 21.03., а затим убрзо јесу. И тада се појавило једно саопштење у којем је писало, парафразирамо: да "Фокус није режимски лист јер је у Српској власт демократски изабрана" !?

Онда је јуче, власник Фокуса и директор Пресс комерца, Зоран Шаренац рекао да подноси неопозиву оставку на ову и све функције у том предузећу. Шаренац у образложењу истиче да је разлог његове оставке "незавршена процедура преузимања власништва над `Прес комерцом`, али и медијска хајка која се води против њега и дневног листа `Фокус`". Међутим, демантовао га је бивши власник, Милорад Јањетовић који је изјавио да је он предузеће продао Шаренцу и да је документ о томе овјерен у суду. Тај документ данас је објавио и Глас Српске, а то нам је потврдио и Миленко Шукало.

Шукало је још додао да је Републичка инспекција рада јуче извршила ванредну контролу у "Прес комерцу".Оставите одговор