Меси након 21 годину и званично отпуштен из Барселоне

Аргентински фудбалер Лионел Меси потврдио је данас да ће напустити Фудбалски клуб /ФК/ Барселона, након 21 годину проведену у том клубу.

недеља, август 8, 2021 / 17:51

Он је у сузама саопштио вијест о одласку на конференцији за новинаре у Барселони, након што је клуб раније саопштио да не може више да му обезбјеђује висока примања, а да не угрози своју будућност.

"Покушао сам да се понашам са понизношћу и поштовањем и надам се да ће то остати послије мене када напустим Клуб", изјавио је Меси.

Стотине навијача, од којих су многи носили Месијев дрес са бројем 10, окупило се испред стадиона "Камп ноу" у Барселони, како би се опростили од играча којег су звали – Месија.

Меси /34/ је за 21 годину у Барселони постигао 682 гола и тако постао најбољи стријелац у историји тог клуба.

Он се расплакао прије него што се обратио новинарима који су га, заједно са бившим и садашњим саиграчима и тренерима, поздравили овацијама.

Меси није открио план када је у питању наставак фудбалске каријере, али је француски лист "Лекип" у петак, 6. августа, објавио да ће прећи у Пари Сен Жермен, након што је шеф стручног штаба клуба из Париза Маурисио Покетино рекао новинарима да је Аргентинац "једна од опција" за ангажовање.

Фудбалер је потврдио да постоји могућност да поптише уговор са Пари Сен Жерменом, али је нагласио да још није постигао договор ни са једним клубом.Оставите одговор