Медведев за заједничку валуту Евроазијске уније

Руски премијер Дмитриј Медведев предложио је увођење јединствене валуте за државе Евроазијске економске уније која би требало да буде званично основана 2015. године. „Потребно је да гледамо даље и да размишљамо на нивоу Евроазијске економске уније, која би требало да се покрене од 2015. године, укључујући и питања која још нису предмет разговора, али их […]

петак, јун 15, 2012 / 17:31

Руски премијер Дмитриј Медведев предложио је увођење јединствене валуте за државе Евроазијске економске уније која би требало да буде званично основана 2015. године.

„Потребно је да гледамо даље и да размишљамо на нивоу Евроазијске економске уније, која би требало да се покрене од 2015. године, укључујући и питања која још нису предмет разговора, али их треба имати у виду у свјетлу нестабилности на свјетским тржиштима", рекао је Медведев.

Говорећи на пословном форуму о новим могућностима за развој у заједничком економском простору, Медведев је истакао да би, имајући у виду питања државних дугова, рјешење могло да буде у увођењу "јединствене валуте".

Он је додао да то није предмет забринутости сада, али да би требало да се размишља о томе.Оставите одговор