Медведев разматра увођење хемијске кастрације

Руски предсједник Дмитриј Медведев изјавио је да би требало размотрити увођење "хемијске кастрације" на добровољној основи као казну за сексуална кривична дјела над дјецом. Медведев је рекао да осуђени педофили треба да буду кажњени што је оштрије могуће, укључујући примјену инјекција које би им умањиле сексуални нагон, преноси Би-Би-Си. Руска Истражна комисија већ је саставила […]

среда, мај 11, 2011 / 07:13

Руски предсједник Дмитриј Медведев изјавио је да би требало размотрити увођење "хемијске кастрације" на добровољној основи као казну за сексуална кривична дјела над дјецом.

Медведев је рекао да осуђени педофили треба да буду кажњени што је оштрије могуће, укључујући примјену инјекција које би им умањиле сексуални нагон, преноси Би-Би-Си.

Руска Истражна комисија већ је саставила приједлог закона који би омогућио такву процедуру, али је ово први пут да Кремљ даје подршку таквој идеји.

Хемијском кастрацијом се у тијелу умањује ниво тестостерона, што утиче на опадање сексуалног нагона. Овај ефекат није трајан.

"Казна треба да буде што је могуће оштрија. Имајући у виду застрашујуће злочине који су почињени, сматрам да смо дужни да барем разговарамо о томе", рекао је Медведев.

Према подацима главног руског истражитеља Александра Бастрикина, прошле године у Русији је над малољетницима почињено више од 9 500 сексуалних кривичних дјела.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор