Медведев има већи стан од Путина

МОСКВА – Дмитриј Медведев постао је данас први руски предсједник који је објавио податке о имовини своје породице и открио да је прошле године зарадио 124 000 долара, те да његова супруга посједује "голфа" старог десет година. Медведев је овим испоштовао одредбе новог закона против корупције за чије се усвајање залагао. Медведев, који је у […]

понедељак, април 6, 2009 / 21:02

МОСКВА – Дмитриј Медведев постао је данас први руски предсједник који је објавио податке о имовини своје породице и открио да је прошле године зарадио 124 000 долара, те да његова супруга посједује "голфа" старог десет година.

Медведев је овим испоштовао одредбе новог закона против корупције за чије се усвајање залагао.

Медведев, који је у предизборној кампањи одредио борбу против корпуције као један од приоритета, објавио је на интернет страници Кремља да је у 2008. години остварио приход од 124 000 долара.

То је мање од његовог претходника, премијера Владимира Путина, који је зарадио 140 000 долара, према подацима са Владиног сајта.

Као бивши агент КГБ, Путин прима и војну пензију од 3 000 долара на годишњем нивоу.

Предсједник државе има право на већи стан, па тако брачни пар Медевдев живи у стану од 367 квадратних метара, а Путинови у стану од 77 квадрата.

Супруга предсједника Русије Светлана посједује"голфа" из 1999. године и два паркинг мјеста, а на рачуну има нешто више од 4 000 долара. Путинова супруга Људмила није пријавила приходе или имовину.

Организација Транспаренси интернешенел сврстала је прошле године Русију у групу најкорумпиранијих земаља у свијету, заједно са Кенијом и Сиријом.Оставите одговор