МајСпејс отпушта половину запослених

Једна од првих друштвених мрежа МајСпејс мораће да отпусти скоро половину запослених широм света, саопштено је у уторак. Биће затворено око 500 радних места у компанији, чији је власник медијски магнат Руперт Мардок односно његова медијска компанија ЊузКорпорејшн, пренио је ББЦ. Популарност друштвене мреже МајСпејс је опала јер је изгубила трку са Фејсбуком, који тренутно […]

четвртак, јануар 13, 2011 / 11:23

Једна од првих друштвених мрежа МајСпејс мораће да отпусти скоро половину запослених широм света, саопштено је у уторак.

Биће затворено око 500 радних места у компанији, чији је власник медијски магнат Руперт Мардок односно његова медијска компанија ЊузКорпорејшн, пренио је ББЦ.

Популарност друштвене мреже МајСпејс је опала јер је изгубила трку са Фејсбуком, који тренутно има три пута више корисника и вриједи 50 милијарди долара (око 35 милијарди евра).

Међутим, вијести говоре да проблеми муче и оснивача Фејсбука Марка Цукерберга јер је једном суду у Сан Франциску достављен нови одштетни захтев против његове компаније.

Захтев су поднијела браћа Камерон и Тајлер Винкливос који тврде да су они измислили Фејсбук, а да им је Цукерберг касније отео идеју и развио је у најпопуларнију глобалну мрежу за дружење преко Интернета.

Браћа Винкливос сада траже додатно обештећење судским путем, пошто су већ склопили са оснивачем Фејсбука поравнање у своју корист од више милиона долара пре две године.

Фејсбук је основан 2004. и у рекордно кратком времену број његових корисника је почео да се мјери милионима у свим дијеловима свијета, што је такође муњевито повећало вриједност компаније.

Почетком ове године, двије велике банке из САД и Русије су уплатиле на рачун Фејсбука милијарде долара чиме је вриједност компаније достигла чак педесет милијарди.Оставите одговор