Мајкрософт представио Скајп-преводиоца

Амерички софтверски гигант "Мајкрософт" представио је пробну верзију преводиоца у реалном времену и за изговорену ријеч за програм "Скајп". Према демонстрацији, коју је водила директор "Мајкрософта" Сатја Надела, програм под радним називом "Скајп преводилац" омогућава да звучници са различитих језика "чују" ријечи изговорене на матичном језику. "Овај програм ће омогућити да комуницирате са било ким […]

среда, мај 28, 2014 / 09:00

Амерички софтверски гигант "Мајкрософт" представио је пробну верзију преводиоца у реалном времену и за изговорену ријеч за програм "Скајп".

Према демонстрацији, коју је водила директор "Мајкрософта" Сатја Надела, програм под радним називом "Скајп преводилац" омогућава да звучници са различитих језика "чују" ријечи изговорене на матичном језику.

"Овај програм ће омогућити да комуницирате са било ким без језичких препрека", рекла је Надела, која је на чело "Мајкрософта" дошла у фебруару најављујући да ће та компанија постати технолошки лидер након вишегодишњег заостајања за "Еплом" и "Гуглом" у области преносних рачунара.

Демонстрација, током које је Надела разговарала са својим њемачким колегом, изазвала је различита реаговања. Један њемачки држављанин, који је био у публици, рекао је да је овај програм довољно добар за одмор, али не и за пословање.Оставите одговор